Tuesday, December 15, 2009

Sakit Pinggang!

Dulu mase aku belajar kat U, aku suke sangat jatuhkan diri secara tak sengaja!
ade satu mase tu, tah macam mana, keadaan lantai...licin tanpa aku perasan
tetiba nak turun tangga, tau tau aku dah terduduk!
kawan2 aku pun terkujat
gile sakit
siap depan tu ade la student kulit itam dok study group, tetiba free free je dpt tgk gadis-sunti-gojes ini lempang diri sendiri tersadung secara duduk
hoihhhh buat malu jerk

pastu, insiden kedua, aku penah pulak jatuh dalam bilik air, ni pun waktu kat hostel dulu
jatuh pun dalam posisi duduk
dah berlebam punggung aku dibuatnya...macam kena penumbuk je aku nengok..
ehh tengok?? :P
aku je la nampak, takkan nak suh member2 aku tengok kan plak? auww, I tak rela u

sekarang ni pulak...bila suami bawak motor, janganlah aku silap landing lepas melalui bumper..
boleh terasa kesengalan di pinggang
ni pun dah terasa sikit2
aku risau jer, tah tah tulang belakang aku dah ade problem sejak aku jatuh2 dulu..
yerla, bukan bole buat main2 bab2 tulang belakang ni..
ia adalah merupakan tunjang kepada sistem badan kita dah keluar dah ayat alam dan manusia
jadi oleh sebab itu, aku takut nak jumpe doktor

kang tak pasal2 perkhabaran yg tak enak diketahui, terbongkar
eh mcm dalam drama plak
harap2 nye takdela...
mungkin berkat urut-urutan suami, ia akan kembali normal
tapi aku tetap risau..haihh

Ni rase macam nak terlentang je ni...

13 Komen:

Didi Nadhirah said...

sama la time study dulu dr sek menengah sampai keje mesti nk kaki terseliuh..pernah sekali tgh lintas jalan..leh terduduk bersimpuh kat situ....nasib baik lampu merah....kt jalan yap kwan seng tu la tempatnye...skrg kesannye kaki sakit2 pinggang pun mcm rs sakit jugak...nk check tp takut

BuTtErFlyInFraMe said...

sy penah jatuh tangga bas..sedar2 dh terduduk kat tangga bawah sekali, kaki elok je pijak jalan...siap pakai baju sekolah lagi..masa tu ujan pulak...mmg drama habis la...hahahahah. habis hitam baju, yelah kan tangga mesti kotor kesan hujan+ tapak kasut manusia ..heheh

ohh indahnya hidup ini penuh drama...tetibe rasa cam nak nyanyi lagu ning je, drama..hahahha..

ok2, rasa2 better g checkup..kalau ade apa2, boleh berubat dr awl..takut nanti effect pada sistem peranakan je...

oneyani said...

sama la kite..bile ade saket sket je..mule terbayang g kat doktor nant tibe2 die ckp ade penyakit serius..pastu anda ade 3bulan lagi untuk hidup!ahahhaa

xde la tu sume mainan syaitan..better u pg hanie..mak selalu pesan kalau jatuh jgn maen2..efek sampai tue..buat x-tray n pg urut..

ungu violet said...

saya pun selalu sakit pinggang hanie. ada sekali tu entah mcm mana salah tunduk sakitnya ya Allah tuhan je tahu!!!!

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

cik yanie gebu pernah jatuh bilik air tahun 2007

skang dah rasa sakit pinggang kalau berdiri lama2....

haih.....nak jumpa doc memang risau

m@Ri@ said...

hanie..g la jumpa dr..buat xray ke..bahaya tau kalau sakit2 tulang belakang ni..em husband maria pn dok sakit gak tp degil die tu..tak mau jumpa dr..huhu..

mieza said...

kalo dah teruk sgt maybe kene jumpa doctor coz my ofismate ni umur dah 30an, tp dia bukak cite mcm u gak la..keje dia asyik terjatuh je smp umur dia 20an, coz dia maleh nak follow up b4 dis and wat nots, skang dia dah dpt tau dia ada slipdisc..so pernah masuk spital kene inject apo tah kat blakang dia..so better u cek hanie..tak pun gi ngurut ke..

.:ANN512:. said...

haha~klaka la u ni hanie..t'jatuhkan diri sendiri..kihikih..

maka start hari ni silalah tido posisi tegak kaku tanpa bantal..di jamin mujarab..segala aksi kuak lentang..rama2 etc tidak di benarkan sama skali..haha~

puan.farah. said...

huhu..bahaya gak tu hani..tapi kene terus check tau..kalau bia lame2 lagi teruk

[ Hanie ] said...

didi:
tu la didi, mase kena tu, tak terpikir langsung effectnye (eh bukan sengajakan pon? :P skrang baru terima kesannya huhu..risau risau

alena:
huu sgt tragis pengalaman mu alena :D
haa bab sistem peranakan tu yg takut tu...isk2, mintak dijauhkan, tapi tu laaaa...takuttt! :D

oneyani:
huhu tu la, kang tau tau tak boleh nk jln dah ke kan, bukan bole buat main2, hehe baiklah, tgkla keadaan akan ke sana juga :D

farah:
betul tu,samela kita farah, tak bole salah tunduk sikit, sure terasa! :(

yanie:
haa yeke, dah nampak kesan kan. Hmmm risau jgk ye? :D

maria:
hahaha samela, degil :D
nantila, akan cuba kuatkan semangat demi kebaikan semua..erk?

mieza:
erkk, seram je bunyinye. huhu. baiklah, akan try ke doktor nanti (insaf!) :D

ann:
hahaha u pun kelaka la, mane nk tau time tido tu terkuak lentang ke, terbalik ke...kalau bole tido tu, mmg tak hengat dunia dah :P hee

farah:
tu la, sebelum2 ni ok lagi, rase sakit kejap2 je. ni mcm berpanjangan...

xeea said...

sy selalu sakit pinggang time period.

rasa macam nak potong je pinggang, simpan jap dlm lemari, lps abis period, pasang balik :p

anil lutaze said...

hanie..baek awak gi klinik...kalau rse cam takot...buat2 jek mcm bersiar2...

kang takot ape2 ke kesan dlman yg hanie x tau kan..

[ Hanie ] said...

xeea:
huuu sampai mcm tu skali ye. lagi tensen, tetiap bulan akan alami bende yg sama huu. Betul2, rase mcm nak letak tepi kejap pinggang tu :D

anil:
erm tu la anil, takut sbenarnya. Tp takut juga mau jumpe dokter, tu yg masalahnya hee :D