Thursday, December 24, 2009

Rasa Biasa bila tiba Hari Natal

eh org lain yg sambut, aku yg nak feeling2 seronok?
kalau tiba waktu krismas je mesti rase excited
kat shopping2 kompleks pun, mcm berpesta lampu
mmg berlumba2 la dorang duk buat decaration..
macam2 rupa
tu blum lagi kira aku dok berangan2 keadaan sekeliling penuh dgn snow2 mcm dalam TV
cerita omputeh dlm tv pun, tayang yg best2

kalau mase kecik2 sgt dulu
aku tertunggu2 nak tgk cite Cinderella yg setiap hari krismas, sure ditayangkan
citer cinderella versi manusia tulen, bukan kartun!
tatau la yg seangkatan usia dgn aku ade perasan tak cite ni mase dulu?
asal lepas tgk cite tu je..masuk dlm bilik sensorang..

start la drama berbabak-babak konon berangan jadi cinderella
tu belum lagak kene dera dgn mak tiri...tersedu-sedan aku menghayati watak..
bila sampai nak byg si bidadari buatkan baju, mmg la akan terberangan yg gorjes2 aje dlm fikiran...skirt kena bertingkat2 punya dan kembang
putera charmingnya?
ehh tah sape2 la pelakon yg top di waktu tu aku jadikan watak
yang penting, pelakon hensem, lagi charming :D
tapi cerita tu dah lama dah takde
ade vcd nya ke tak?
imaginasi sungguh aku ni




dan satu lagi...asal krismas je...sebok perut ni teringin nak mkn Ginger Bread
ade yg kate, bukannya sedap pun..
tapi tekak aku mmg gatal nak cari
dapat rasa secubit pun jadilah
aritu dah terjumpa, dan seharusnya beli :D
tinggal separuh badan je lagi...
sayang nak makan perabis
kalau yg dijual kat sini, halal ke tak?
takde tanda nya la pulak

apepon, selamat bercuti semua
byk sangat cuti ari jumaat..mulala isnin mcm berat mata je nak pegi keje..haih

7 Komen:

Didi Nadhirah said...

ye betul2 suka tgk cite ala cinderella ni sleeping beauty yg org bukan kartun dulu time cuti sekolah petang mesti ade hehehehe..seronok tgk baju2 diorg yg cantik n prince charming

Puan Jiha said...

hehehe klaka la hanie ni suke berangan2 jd cinderella pulak...
siap tersedu-sedan lg hehehe

Ginger bread? sedap ke? jiha suke makan biskut ginger..sedap

GreenJade said...

vahh vahh adek ku ini..siap dia lak yg bedrama hehe

tp syok gak kan skali-skala berangan2..nak lak ngn hero2 pilem idaman holiwood tuh hahaha

slmt cuti2 malaya hanie..kali ni byk benor cuti fm jemaat kans..yeebaaa yebaaaa

oneyani said...

heloooo sy pon suke tgk y versi org itu...tp xde la sampai menangis bile berangan!ahahahah lawak seyh

diyanashukor said...

hanie check ur email pls... =)

Putri Ramlan said...

hari natal buat sy excited bila tgk movie2 ttg perayaan tu. :D

[ Hanie ] said...

didi:
heheh tu la, lepastu mulala nak berangan...pastu lagi dasyat, mintak parents belikan ape2 yg patut itu..erk? :D

jiha:
haha mmg hanie kuat sangat berangan dulu...biasela, sorang2 perempuan dlm keluarga, tu yg takde geng :D
sedap! tp kalau biskut ginger tu, rase ginger tu lebih kuat, ni tak sgt ;)

kak jade:
hehe itu sahaja lah hiburan waktu itu :D kalau tak berangan, adalah sangat sunyi :D

diyana:
hehe dah diyana, thank you so much eh ;)

putri:
betul, sangat setuju! boleh tahan je dari pagi sampai mlm dok tgk tv je huhu