Thursday, December 3, 2009

entri raya di kampung suami :D

**sambil kenyit mata kat suami mohon diminta gambar2nya yer :D

seperti sedia maklum, ni pengalaman pertama beraya di rumah mertua pada hari raya pertama :D

khamis..ambik setengah hari, konon2 nak elak jem nak gerak awal ke JB
alih2, ade masalah yg tak dpt dielakkan, keluar dari KL jam 4.30 jugak!
nak tau jem mcmmane?
haaaaaa sampai ke lepas seremban baru nak clear sikit jalannya!

nasib baik aku duk kat belakang
suami dgn adik ipar di depan
aku ape lagi...tertido la jawabnya kat seat belakang :P
sampaikan sape drive waktu tu pun aku tak ingat dah
erk?

sampai kat rumah mertua pun dah pukul 9.30 malam
juadah raya sedang di masak oleh MIL & SIL :D
tapi sebelum tu, haruslah tolong mane2 yg patut
menu pilihan, laksa, nasi impit, soto, nasi ayam
wahh, meriah!

esoknya, lepas solat raya aku tak pegi, keuzuran yg melanda :P
edisi kenyangkan perut pula.
hehe puas makan la aku kat sana...lepas satu, satu menu dicuba :D
mcm mane nak kurus nih?? dang!

kemudian, aktiviti yg pertama kali aku lakukan...
hari raya, kami semua pegi berkelah!!!
heee
tak terpikir pulak raya-raya pertama nak pi berkelah kan?
yela, time ni la nak berkumpul sekeluarga, so senang sikit :D

kali ni pun aku tak join mandi laut, kami ke area Balau dekat2 dengan Desaru sana
ape lagi, bergambar aje lah jwbnya sambil tgk anak2 buah yg seronok mandi-manda

Sabtu petang bertolak pula ke Batu pahat pulak ade sedara suami yg buat korban
kemudian terus gerak ke KL

Waktu balik, kami singgah di R & R Pagoh
time tu, teringin benar nak makan Pau
tatau pulak kat situ byk burung!
tatau la mane dtgnya burung2 tu, kalau di amat-amati bumbung kawasan rehat tu, byk gila!
erk, takde keje ke aku dok belek bumbung plak eyh? huh
daripada dok cuba nak elak dan berhati2 kepala/badan ni dari terkena najis-najis burung
lepas berada di kawasan selamat,
baru perasan tercepek jugak tahi burung nan panas itu!
cisssss, apesal la burung ni mmg suke berak kat tudung aku

dulu mase naik moto sedang dok bercanda mesra dgn suami
pernah jgk burung berak atas tudung aku!
tu belum masuk taman burung lagi tu..
kang ntah berapa byk 'cenderamata' aku dapat kang
isk isk

8 Komen:

Mrs. Amie said...

bagus hari raya berkelah..! hihi

Nariko said...

eh mana gambar? btw, i pun trauma gak lalu bawah burung. their poops are so grossss

oneyani said...

ade kenang burung kot masa kecik2 dulu...xpon sebab burung nk balas dendam sbb u ade lastik die...ahahha

bestnye menu itu..sangat meriah ok..terasa berkeroncong perot ini

m@Ri@ said...

wah berkelah di hari ry..best tu..ish mcmn eksiden kena najis burung ni..tiba2 teringat burung suka sgt berak kat kereta maria..ish tensen..

::zAsyikein:: said...

kkekhee..burung bagi salam perkenalan kut hanie...eheh
rnr pagoh dh cantek kan!
okleh tuh gie kelah..lamanyerrrr xgie berkelah!!

s.c.h.u.l.t said...

pakai payung. konpem tak dapat cenderakasih (ehe.tukar k dgn w kalau mahu) ;P

anil lutaze said...

waahhhh...ahri raya berkelah...sunggoh kool

aah kt pagoh tu mmg byk burong..sejak azali begitu

[ Hanie ] said...

amie:
hahaha aktiviti yg sgt best :D

azie:
heheh tak tertransfer lagi :D Haa tu la,bole jadi fobia dibuatnya!

oneyani:
hehe tatau la. agaknyala kot? :D kalau ade, bahaya tu..isk isk

maria:
hehe tu la, kalau kene kat kereta pun bole bikin hati panas :D

kein:
haah, dah cantik, tp tu la, burung byk sgt, mcm mencemar kan tempat tu je :)

schult:
hehe. tu la, bersiap sedia sebelum terkena :)

anil:
hehe tu la nil. Haa, patut la burung2 tu tak ilang, mmg tempat mereka ye huu