Monday, December 7, 2009

Ehhh, mood tak stabil!

dari tadi dok save je entri2 yg nak di updet
semuanya di reject otak yg agak swing swing je ni
runsing!
tah macam2 la aku pikir sekarang ni

runsing sebab...
badan makin naik bagai godzilla
aritu timbang, dah ade agaknya naik 7 kilo!
gilo apo?
harus buat sesuatu mulai sekarang...
aku dah rimas nak pikir hari-hari nak pakai baju ape pegi keja...
yg mana kebanyakan baju dah tak muat, especially kebaya!
ouhhh rindu saat berat badan di bawah angka 60 kilo huu

dan runsing...


bila nak dapat baby ni eyh?
ngeeeee :D

serius, otak-tgh-beku
abaikan kemerepekan saya yer

19 Komen:

ungu violet said...

ajaklah husband jogging sama2..mesti kurus!hehe..

jgn risau2 pasal baby, insyaAllah ada rezeki hanie nanti :)

Nariko said...

ada gak org kata pertambahan berat badan tu bagus utk persediaan mendapat baby.. jadik... hanie jgn risau sgt.. hihhih

puangulagulakapas said...

situasi sama :(
2 big things yg semak dalam otak!
haishhhh.

Memey Anuar said...

ala hanie, xpe. slow2 la hehe
mungkin kene exercise kot? kdg2 xmkn pon xbagus kan.. xde metabolism.

@yue said...

nt ada bb...lg badan tu mencanak naik...hhuehuehue...

NURUL said...

hanie...bersabar nati ada rezeki kamu. amalkan makan asid folic dr skrg ye.

Wanie-san said...

kak hanie..ada rezeki xke mana...Saja bg kak hanie ngan husband honeymood puas2...=]

oneyani said...

adeh kalau 7kilo tu mcm erks...no komen..ahaha

byk kan minum air suam eh hanie

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

7 kilo?

haihhh.....makan nasi beras cap aper?

kekkekekke

BuTtErFlyInFraMe said...

sabar....i'allah ada rezeki nanti... :) mana taus ekali dapat kembar ke kan? :D

[ Hanie ] said...

farah:
hehe bab tu yg malas tu! nak excersize isk2. Hee tu la, tp bile kadang2 terpikir tu yg jebuh tu :D

azie:
ouh really? Haa tu la, naik nai jgk..rezkinya belum ade :D

puangulagulakapas:
heee tu la kan! stress wooo gagaa

Memey Anuar:
bab exercise tu yg berat sikit tu wani huu. dulu rajin lah :D betul, my metabolisma adalah sgt rendah!

kak ayue:
hehe tatau la, mcm mane tumbesaran itu nanti :D

nurul:
insyaallah nurul :) ouh gitu eyh,nanti akan usahakan ;) thanks

wanie:
hehe btul tu, ramai yg kate gitu. Tp tu la, jauh di sudut hati dah teringin :D

oneyani:
haa byk kan? sampai tak terkomen dibuatnya haha.

yanie:
tu la, masalahnya hanie tak mkn nasi..tu pun bole naik jgk gagaga :P

alena:
hik, insyaallah :D moga dimakbulkan doamu itu alena hehe

m@Ri@ said...

jom nnt pas pantang kita jog sama2..maria kat utara..hani kat kt kl..ok..hehe..psl baby dont worry k..ada rezeki nnt ada k..usaha n doa byk2 k..jg diri..

aiesya said...

hanie, jgn stress..nanti badan panas..rilex jer..doa bnyk2..member2 bloggers pun sume dok doakan hanie..insyaAllah tak lama lagi laa tu.. ;)

aisyah ni naik banyk giler..taktauu laa pas bersalin nk kurus balik camne..heee...

anil lutaze said...

la...7 kilo??hehe...xpe..hanie seorg yg cekal dan tabah..dmana hanie prnah kurus yg melampau kan....chaiyok2

[ Hanie ] said...

maria:
heee jog secara utara selatan :D
insyallah, doa2kan yer :)

aiesya:
heee :) Thanks a lot aisya, harap2 gitu lah..amin sangat2 ;)
heee, takpe, naik2 nnt baby comel hee bole gitu? :D

anil:
hahaha ye anil, tp mase tu memerlukan diet yg melampau juga, tgk keadaan skrang ni, mcm tak termampu dah nak tahan godaan makan :D

oneyani said...

xde la sampai xterkomen..mcm la yani ni bagos sgt..same je kot..bnd naek mencanak2 skrg..ahaha

[ Hanie ] said...

heheh yeke :D same2la kite usaha yer

Roti Kacang Merah said...

eh, awak dah gain weight ke?? nampak macam samaaaaaaaaaa aje masa kat rumah Laila @ Sg.Sumun aritu??

Biasalah...bila dah kahwin, metabolism dah berkurangan, dah tak keluar2 berdating macam dulu, dah happy & dah contented in life. Bayangkan kalau dah kawin tapi makin kurus, orang kata "aik Fazli seksa awak ke...?".

Yang penting... dua-dua sihat, happy, dan masih sayang menyayangi. other than that, don't let things spoil your mood... ok?

[ Hanie ] said...

heee tq for your comment kak lin!
aaa dah gain weight sgt byk tau :)
sorry tak dpt sembang2 aritu ;D
tu la, mmg metabolisma sgt menurun, tak byk bergerak sgt...nak exercise, malas pule huuu