Thursday, December 10, 2009

Bergadoh Tak Tentu Pasal

Semalam, pergila ke Time Square
Nak nonton Twilight utk pertama kalinya
review aku...agak kurang best!
macam meleret2 je citenye, lebih byk bercakap dari action2
aku tak pernah tgk cite ni yg first punya pun
suami dah tgk, tapi tu pun sebab ade tayang kat Astro
org cakap punyalah best
tu yg tetiba rase plak nak tgk
takpelah, cube akan tgk yg siri pertama punya...harap tak menghampakan

Sebelum kami2 ni masuk panggung yg start pukul 9.40 malam
ade lebih mase utk mencuci mata, cuci duit la kan.. sampai sana pun awal sangat
jalan-jalan, teringin pulak nak buat Fish Spa yg amat murah itu, RM 5 utk setengah jam



gambar dari sini


sebelum ni, pernah try jugak kat area2 tingkat 4 tu
ade 2 kedai yg bertentangan antara satu sama lain
dua2 pun buat urut2/refleksologi dan fish spa
mase kami lalu situ, dua-dua org kedai dah berebut2 suruh kami masuk kedai masing2
haaa
dah jadi serba salah di situ

lepas 2 minit berpikir, aku buat keputusan, pegi kedai yg sebelum ni kami tak pegi lagi
so, fare la kan, dulu pegi kedai situ, semalam pegi kedai sini

dalam duk tergedik2 layan ikan makan kaki yg geli2 mcm org geletek tu
memang terjerit-jerit menahan kegelian :P
ade pasangan ni pun teringin nak try jugak
so kedua2 kedai tu berebut2 jgk
dah macam berebut ape la kat depan tu
sorang aunty cina & beramai2 pekerja asing (owner kedai tu, laki cina) dok bertegang urat depan tu promot kedai masing2
ade la kot 5 minit macam tu, lagi lama dari kitorang
dah macam nak ade adegan tarik-menarik plak
kami yg kat dalam ni terpaku sebentar dgn ape yg berlaku

last2, pasangan tu boleh jalan je..dah tak jadi nak singgah
pastu diteruskanla pulak kedua2 kedai yg tak puas hati duk marah itu ini
kata kononnya kami yg masuk kedai aunty tu..mula2 di entertain dek pekerja kedai depan...tapi aku pi masuk kedai aunty tu
yer la, aku nak ubah selera la plak...nak try kedai
kire same2 untung
ni dorang dok bertekak, kalau aunty tu dapat customer dorang biar je, ni bile dorang dapat, nak kacau pulak
hahaha macam macam

pastu bila dah reda sikit, si aunty tu duk luah perasaan la pulak kat kitorang ni
katenya, dorang tu kedai baru, so dorang la yg potong jalan kedai aunty tu
bukak kedai pulak berhadapan, memang la ade saingan hebat
harga pulak, same...rm 5 setengah jam

aku saje tanye aunty tu, kenapa tak pindah jer buat kat level lain ke
dia cakap die dah lama kat situ..so die taknak mengalah. Hari2 pun gadoh.
huhu
kalau aku la....memang dah berambus cari tempat lain daripada dok ngadap dan nak berkerah tenaga dan otak hari-hari nak gadoh pulak..
ehh..tak kuasa aku!
yg pekerja2 tu kan ramai, wahhh boleh buat sesi kutuk mengutuk secara terbuka plak depan tu
adeehh...nak aku sumbat je dgn ikan2 yg sedang enak melayan kaki aku tu...
aku plak yg emo

tapi dorang dok cakap, tentang agama
tu yg aku menyirap lagi tu
takyahla aku kupas kat sini...kang jadi isu

kesimpulannya,
kaki ku tetap mulus dan lembut gitu walaupun korang gaduh bagai nak rak ayat taknak panjangkan amarah :D

16 Komen:

f a i z a h 's said...

Satu kedai aunti cina? satu kedai lg?? huhu..aunti cina gak ke?? ke amoi muda? :P

BuTtErFlyInFraMe said...

erkk?? hmmm adat berniaga...huhuu

sy penah buat masa kat genting..gilaa geliiii!!! asik terangakt je kaki nih...bila angkat, ikan pun lari...bila letak, ikan dtg, nampak sgt kaki mmg berdaki! hahahahaha

Dayu said...

gaduh2, bertekak je takpe
jgn sampai guna cara kotor sudah..
tak baik
nak niaga biarlah berkat kan

atiQah adNan said...

bestnye bagi ikan makan kaki..
heheh nanti nak cuba la..
tapi kalau gado-gado tak moh laa..

cikin said...

hanie,

yg penting kaki tetap mulus... hehehe...

*xbestla cmtu kan.. gaduh2*

ungu violet said...

ape kes lah tu pun nak gadoh?mcm mana nak maju!

m@Ri@ said...

ala yg diorg bukak kedai dekat2 sape suruh kan dah berebut pelanggan..mcm2..

puan.farah. said...

haha..macam tu pon boleh? ish2

Sabby said...

hanie..byk nya ikan kat fish spa tu..kadang2 i tgk tangki dia sikit je ikan..hehehe...i tak pernah try lagi..org cakap geli..haahaha..takut i terlompat..

[ Hanie ] said...

faizah:
satu kedai lagi tu, ownernya laki cina :) kire samela kan dorang tu

alena:
hahaha tu la, geli yg amat!
mase 1st time buat tu, lagi la, suara kami je yg berkumandang kot kat time square tu :D saya kalau bab2 kaki ni mmg serender sikit...org nak urut pun bole kasi terajang kalau salah picit heee

dayu:
betul tu, tu baru 1 hari je kami nampak, kalau ari2 yg lain, ape la gamaknya ceritanya

atiqah:
heheh sile cuba. Tp pastikan bersedia dari segi mental utk set dlm kepala, yg gigit tu bukan ikan, kalau tak, sure kegelian tak dpt ditanggung gagaa

cikin:
haa tu la, kalau dorang gado sampai ikan2 dlm tu di simbah antara satu sama lain, mmg kaki tak dpt mulus la kan? hehe

farah:
kalau bab saingan, bisnes ape2 pon mmg akan gado huu.

maria:
tu la pasal. Tu yg menyarankan suruh aunty tu pindah je drpd dok sakit hati kan

farah:
hehe kite yg tompang emo bile bende ni berlaku :D

sabby:
haah, ade yg sikit je sab. Tapi bile dah rase ikan tu gigit2, sape tak tahan, mmg akan terjerit2 lah :D

dialicious said...

hanieee..diah x penah buat fish spa!!teringinnnn!!!igt nk gi esok.penuh x weekends?pastu reflex baper sejam?

[ Hanie ] said...

hak2, silela try, anda akan kegelian ya amat! hehe, tapi tetap seronok! ;)

dialicious said...

Mmg best!mula2 geli nak nangis tp pastu terus layan ikan besar je!br puas hati!hehe.pasni try yg competitor plak.heehe.tq hanie

[ Hanie ] said...

ouhhh, yg ikan kecik tu try tak?
hehe tu la, dah try, sure nak lagi..tapi mase nak start tu yg sengsara tahan geli :D No problem ;)

anil lutaze said...

hahaha...cina2..ingt melayu ke suke gadoh rebot customer

hanie...mne kedai RM5 sejam tu??

slalu 30 lbh sejam..jenuh...dlah aku suke gi geli2an tu..

[ Hanie ] said...

ha tu la anil.
eh bukan RM 5 sejam, setengah jam je :D
kat time square, tingkat 4 :)