Thursday, November 26, 2009

Ucapan Selamat Hari Raya

semalam pegi tgk cite 2012 kat Time square
kat GSC memang dah sold out utk tayangan sesi malam
tiket laku abis
yg ada pun start pukul 12 tengah mlm
siap adik tu ckp, tayangan tu abis pukul 2.40 pagi!
terpaksa tinjau2 kat IMAX pulak
nasib baik ade lagi..tu pun pukul 9 malam punye tayangan

review movie tu?
memang aku kagum yang amat! best!
sepanjang di dlm panggung, bile bab kemusnahan tu
mulut aku terkumat-kamit,
ouuchhh
huihhhh
dan bermacam2 lagi perkataan yg diluar kawalan otak
aku intai2 org2 sekeliling, memang semua terpaku
tak dapat byg la kemusnahan mcm tu
takut kauuuu
nauzubillah
terus insaf dlm diri
sape yg belum tgk, sile dapat tiket2 wayang berhampiran anda ya

petang ni, kami nak bertolak ke JB, beraya di sana :D
kelmarin sempat singgah rumah ibu ayah aku
bila dah dlm kereta sambil melambai2
Ohhhh
sayuuuuuuuu je rasenye
mulala nak dengar lagu Dendang Perantau balik ni kang
first time hari raya pertama beraya tidak bersama keluarga sendiri
tapi boleh tahan lagi....raya haji je kan
agaknya mcm ni la rase suami aku pertama kali beraya di tempat org raya puasa lepas
uh uh uh
takpela, hidup dah berlain kena lah pandai2 menerima perubahan ni kan?
keluarga suami, keluarga ku jua ;-)

so aku ambik kesempatan ni, mengucapkan selamat hari raya Aidiladha kpd kenalan2 yg dikenali, yg tak dikenali dan seluruh umat Islam semua.
balik kampung tu elok2
makan juadah2 raya tu jgn terlebih2
semoga selamat semua nya yer

11 Komen:

ungu violet said...

cerita tu macam kisah nabi Nuh versi moden je hanie. tapi menakutkan kan!


selamat harai raya to u!!

puangulagulakapas said...

selamat hari raya juga.
same goes to me.
raya di rumah mertua.
nasib baik raya haji.
xrasa sgt kannn.

jumpa di highway petang nnt ya!
:D

m@Ri@ said...

slmt hari ry awak..maria belum pernah ry tanpa family lg sbb thn ni ry kg maria..next year kena lah..huhu..mcmn rsnya kan..apepun kena belajar terima sbb dah jadi husband n wife kan hanie..maria tak tgk lg 2012...best ek..ni nk heret cik suami p tgk ni..hehe..

Dayu said...

selamat ari raya gak hanie
raya mana ni??
arini keje lagi eh

Nariko said...

selamat beraya sakan ye hanie.. bawak2 le balik rendang tu.. hehe

ieja said...

SELAMAT HARI RAYA HANIE.. SEMOGA SELAMAT SMPAI KE DESTINASI..

nuni said...

kalau nak lagi takut, please be aware that the movie was based on real life prediction; namely by Nostradamus, Maya civilisation (probably the most advanced astronomers in history), ancient Egyptians & ancient Hindu. They all predict that something huge (they describe it as the start of a new age) is going to in December 2012... if i remember correctly, 20/12/2012.

And to make things more interesting, there are scientific evidence that some huge catastrophy might happen in December 2012. Due to our solar system alignment in the Milky Way galaxy on that day, there will be changes in the magnetic field on earth. Solar activities (currently increasing) will also peak on that day. And there is a SUPER volcano in the US currently on red alert... can erupt anytime. Scientists are predicting that all these changes in December 2012 might trigger the eruption which may wipe out a huge proportion of human civilisation (tak ingat berapa but huge percentage la).

Mind you, these are all predictions. Tak semestinya jadi betul. :)

I spent raya morning in operating room assisting an operation from 6.30am until 10am. hahaha. Beraya pakai OT scrubs sampai tengah hari. 12.30pm baru sempat mandi. Cool, huh? :p

nuni said...

opps silap.. the date is 21/12/2012. :)

[ Hanie ] said...

farah:
haah tu la, ingatkan dorang mmg betul nak bina angkasa lepas :D rupenye bahtera huhu

puangulagulakapas:
ahehe betul tu, kire bagi kite, raya haji takdela semeriah raya puasa kan? hahah beraya kat johor jgk eh? :D

maria:
hehe slamat menempuh nya nanti :) nanti akan merasa jgkkan lagi2 la yg baru bergelar suami isteri :D

dayu:
raya kat JB dayu :) khamis masih keje, ni pun dah start keje dah huhu

azie:
hehe slamat ari raya too. rendang tak dpt diselamatkan lah azie, ke perut je jawab nye huehue

ieja:
thanks ieja, same to you ;)

nuni:
thanks for your info nuni, mmg betul2 buat kajian ni ;) ehh tapi date tu mcm ari jadi ko kan nuni? Ouhhhh suspennyer

nuni said...

bukan kajian la... kalau kajian proper, lagi panjang berjela komen aku tu. but this prediction dah kecoh lama dah... since the 80s lagi rasanya. kira macam pengetahuan am je. :p

by the way, it's not on my bday. sempat aku celebrate bday dulu before the doomsday. hahahaha.

* some skeptics interpret it not as the end of the world... but as the start of something great - eg alien datang bagi kita teknologi yg gempak2. :D

[ Hanie ] said...

ouhhh sempat eyh? hahaha thanks so much for the info :D