Tuesday, November 3, 2009

Selongkar Gambar-gambar lama

Tiga empat hari blank otak nak updet ape....
Tetiba arini, selongkar lagi folder2 lama yg tetiba mood muda berseri bila tgk gmbar-gambar ni datang...
ehh comel jgk aku dulu kan? Hahaha tampar laju-laju!





Gambar atas ni...waktu aku dan famili pegi Hongkong
umur, seperti tertera tarikh di gambar ni...maksudnya aku berumur 2 tahun
mase ni adik aku tak lahir lagi...
ni pun 1st time aku nak katebang dlm hidup..
dah la sensorang....1st time plak tu
sure laa jakun tak hengat kan?
Nampak coklat selambak kat atas tu, mula la nak nyendeng2 mcm takde org lalu lalang kat situ. Siap posing mcm duta coklat M & M lagi. Kalau waktu tu, layak kot jadi duta coklat
kalau sekarang? mau tauke coklat pun seram nak ambik aku jadi duta,
kang tugas kemana, mkn yg lebih kan?
aku pun tak ingat pengakhiran cerita gambar ni, samada aku dpt tak menikmati kelazatan & kemanisan coklat-coklat tersebut atau tidak.
Eh, tetiba dah kepingin plak rasenye ni. Hiishh



Gambar ni pulak mase aku & famili pegi L.A
umur mcm ni nak feel feel pegi L.A and disneyland?
aku nak ingat ape kannnnn? Iskkkk
lain la kalau pegi sekarang ...sure ingat sampai mati
time umur kecik mcm ni...sure ingat nak bergambar dengan kartun2 je la...bende lain mane nak tau sgt.
pakai topi mickey mouse tu, dah macam anak mickey mouse aku nengok




Ni pun di L.A
Sape Joan Collins tu?
Sure mase tu aku tatau pun sape, cuma ibu ayah aku yg tau yg menginginkn anaknya ni feel feel celebrity disitu...
So aku hanya turutkan aje la..
donald duck, mickey mouse, cinderella aku kenal lah


Ni dah besar panjang dah
kat South africa ni
tgk-tgk balik gambar ni, kesian pulak kat burung unta tu
dah la kakinya kena hadang, pastu nak menampung beratan kat atas badan tu yg bukan calang-calang kecik orgnya.
Tang punggung pun dah sama berat dgn berat punggung burung unta matilah lepasni org search word punggung masuk blog aku

nasib baik takde aksi2 bahaya berlaku waktu ni
tp sebenarnya aku nervers tak hengat jgk mase naik tu
mane tau, tetiba die tak dpt nak menampung berat aku
tetiba die nak ngamuk, terloncat bwk lari aku satu afrika tu kang...tak pasal2 pulak dah..
teringat pulak cerita omputih ape tah namanya, yg die nak curi telur burung nak mkn, jenuh lari takut si burung tu nampak haha



Ni mase umur aku awal 20-an
aku rase seronok gila pegi sini
mana taknya, dah besar panjang kire ilmu2 sejarah ni masih menebal dlm kepala
nak kata adik aku yg kecik tu nak tau?
jgn harap, jenuh jadi penglipur lara waktu tu nak terangkan kat dia ni ape, tu ape...
tah2, piramid pun dia tatau? huuu

Yg aku paling ingat sekali, pergi muzium merah kat Cairo tu
siap ade Mumia Tuttankhamun maafkan saya kalau salah eja
mumia yg paling popular....aku rase, mmg mumia nya real dlm muzium tu
siap ade bilik gelap lagi...
tu baru satu mumia...ade beratus-ratus lg dlm muzium tu
iskk seram!
mulala nak byg yg bukan-bukan waktu jalan sensorang kat area mumia tu
tetiba terbukak mata ke kan?
Ehh ehhh, mumia ade mata ke?




19 Komen:

cik eja^_^ said...

waaa kak hanie nie...

kecik2 lagi dah g merata kan hehe

best2

Wanie-san said...

aloh2..tomeinye...=]

atiQah adNan said...

waa.. seronoknye ade gambar lame.. hee~

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

gambaq kat atas sekali....SEKSI wo0o0o0o0

kalah megan fox....kekekekkeke

BuTtErFlyInFraMe said...

wahh pic atas sekali posing tak hengat ye..kalah model...baju dh terjongket kat depan...hahaha

Puan Jiha said...

posing u yang di Hong Kong tu tak larat hahahaha

i kan gambar mase kecik sungguh ugly duckling tau...sedaya upaya tak nak upload tau..tp abah i sudah pi upload di facebook beliau...menci hahahaha

.:ANN512:. said...

sgt comel muka u kat joan collin tuh ok..hehe..i lllooooiiikeee!~

NURUL said...

hanie nie bertuah dr kecik dah jalan2 keliling dunia gitu.

fikaryna79 said...

best nya hanie..sgt bertuah kerna kecik2 dah jenjalan ke sana ke mari dn sgt cute jgk..huhu..

Hantu Ulam said...

hehe..kak hanie, mcm x cy je kak hanie yg duk atas brg unta tu..
hehe

anil lutaze said...

fuh..joan collins..lagenda tu...muke awak mcm nk nanges kena paksa..

sonok ayah steward..mmg round d world abesss..

xeea said...

tu ah. around the globe dah.
bertuah badan.

Sabby said...

wahh..mashaAllah so comel..hehehe...ohh i pun nak travel around the world one day..inshaAllah...

puan.farah. said...

wa..bes..kecik2 dah jalan banyak2

[ Hanie ] said...

eja:
hee ade rezki nak kesana...dah besar ni tatau la dpt pegi pulak :P

wanie:
hahah tomei tang kecik je kot...dah besar gerun tgk :P

atiqah:
haha tgk gambar2 lame ni, ade perasaan tak percaya tu diri sendiri..berubah2 keadaan fizikalnya isk2

yanie:
haha ntah mcmmane la dpt pose mcm tu. Tu namanya pose pikat ibu ayah utk belikan coklat...kene seksi sikit you :D

alena:
haa tu la pasal. Time tu ape yg diingat tah, tunjuk aurat btul lah :P

jiha:
ahha ayahmu sgt sporting. die seronok tgk anak2 die membesar tu..tu yg nak dikongsi :)

ann:
haha muka mcm muka kene paksa je :P penat berjln kot hee

nurul:
alhamdulillah, rezki kami anak beranak :)

fikaryna79:
hee tu la, syukur. Tp skrang lagi teringin sgt nak jln2 mcm dulu. Tp ongkosnya belum mencukupi kot :D

juju:
haha knape tak caya plak? kurus sgt ke? atau sebaliknya? haha

anil:
haha, tu la, kesian plak nengoknye :P tu la, rezki kan..kami2 ni ikut aje :D

xeea:
syukur, tapi byk lagi tak terpegi ni :D

sab:
hee samelah,kalau ade rezki. kali ni dgn suami pula kan :)

farah:
rezki, alhamdulillah :)

oneyani said...

wah banyak sungguh dapat merantau ye..best kalau dpt peluang mcm ni..kenangan pon byk

[ Hanie ] said...

hee, alhamdulillah :) rezki ada

SharHanah said...

fuhhh!!! jauh perjalanan luas pemandangan... bestttnya!

[ Hanie ] said...

hak2...alhamdulillah, rezki kami anak beranak :)