Tuesday, November 10, 2009

Mastermind!

gamba dari Yahoo


Pernah main tak game Mastermind ni?
Haa..
haa..
Haa..

Mengimbau ke beberapa tahun yang lalu, permainan ni aku penah main dengan adik-beradik aku yg lain.
Serius, memang menguji tahap kecerdasan dan kepekaan akal fikiran
yang tengah mamai-mamai jgn la sekali cuba nak main
akhirnya...otak kamu akan jem! baik tido

Semalam ke Carefour, terjumpa balik mainan ni
dah berlain rupa dan bentuk
makin mempunyai ciri-ciri kemodenan nampaknya :D
tanpa segan silu,lalu kami pun masukan mainan ni dlm bakul
haha apela kemaruk sgt aku ni tetiba



Suami tak pernah main sebelum ni
aku ajar la serba sikit cara nya..
last-last die yg dah dpt taktik dan berjaya menang dan menang! haha
ehh, lawan tauke nampak? :P
jam dah pukul 1 pagi pun bole dia ajak main lagi?
kang ada yg main dalam tido ni kang...isk2.

ni ada game Mastemind online, sape-sape nak try bolela klik -> KLIK
selamat mencuba!

7 Komen:

Hantu Ulam said...

haah la kak hanie..da lain benar rupenye..dlu rsnye lain rupe bentuk die...skang rupe die makin menarik...

Amy-Wan said...

alamak!!! ni buat rindu nak main jugak ni!!! nanti nak cr jugak la..hahaha..game feberet ni! main ngan arwah ayah dulu.. *tibe2 rindu ayah*

nak ajak hubby cari la..kl main.ssh nk stop..hiks..

GreenJade said...

hehe sgt comel 2 laki bini ini..best hubby sporting 1 kepala layan :D

bape kali kalah hanie? hehehehe :p

aRi sHu said...

wahh da lama x main game ni..best2..

Miszunderstood said...

aisey man. gila lama x jumpa ini game.

dulu beli pakai duit raya tu. maklumla semekin. jis beli master mind dia beli UNO. Dulu² kalau rm30-rm50 tu kira mahal la kt kitorang.

tp tgk kekdah cm lain sgt rupa bentuknya. kalo dulu kt tepi tu ada 4 pin isi merah putih utk betul or kaler btol tp tempat salah. so now main camne?

-jis-

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tak pernah main benda nih....
tp mcm menarik jer



=D

[ Hanie ] said...

juju:
hehe tu la, memula main, agak jenuh jugak la :)bile dah start, susah nak benti plak dah :D

amy-wan:
haa sile cari ;) mengimbau kenangan2 silam. Hee tu la, susah nak stop bile dah start :D

kak jade:
haha setakat ni ade 1 kot kalah :D yg lain, masih bole diselamatkan huehue

ari shu:
tu ar, lame tak main jgk. tu yg kepingin tu :D

Jis:
tu la, ni dah lain. kalau yg ni, yg merah kat tepi tu, maksudnya..bilangan biji warna tu yg dah betul kedudukannya. Yg ptepi kaler putih tu, yg ada biji warna tu, ta[i salah kedudukannya :D hee slamat bermain kembali! ;)

yanie:
silelah main kalau ade peluang. Mmg menguji tahap ketangkasan akal :D