Thursday, November 12, 2009

Hutang Entri dan Gambar Lama

Heh, mood ni datang bila tetiba dok tgk raw pictures dari official photogrpher
tetiba rasa ade gambar yg tak ter'up lagi :D
Ke dah rasa basi nak tgk? Huu

NOTE: ini adalah raw gambar, yg tak di edit lagi. Upload kat blogspt ni, gambar jadi kurang kualiti :D Bukan salah jurugambarnya ye ;)

Inilah kasut nikah ku!
harganya murah je...jenama Vincci.
kesah cari kasut ni pun memakan masa seharian
ini tak kena, itu tak kene.
tali halus sangatlah...tak nampak sweetlah
last2...ini je la yg termampu pilih :D
jadilah..
sekarang, kasut ni tersadai di dalam almari kat rumah ibu ayah aku
nak pakai pegi ofiz..macam sayang
dah la warnanya off white
kang pakai2 ke hulu ke hilir...itam jadi nya!
ganas sikit aku ni tau :P



Inilah rupa bentuk bilik raja sehari tempoh hari
perekanya?
ibu pengantin dan diri pengantin sendiri :D
langsir dan cadar, kain dan tempahan kat Alinas
harganya, rasanya about 1k ++
siap dorang bagi bunga tiruan (sekali pakej tapi diambil balik) utk letak kat atas katil dan hiasan
tapi aku tak letak, sebab dah mcm byk sgt bunga atas katil tu
kang kumbang datang kang! :D

Bungaan di tepi kepala katil, ibu aku tempah mengikut tema kami, pink purple.
Ni aku tak ingat die tempah kat mane.
tapi okla, ade sejambak bunga tu, nampak la colorful sikit bilik aku
kusyen pink purple tu ibu aku beli siap


Lilin dan bekas bunga lilin tu, dari SSF
masuk SSF pun bole berejam nak pilih barang yg mane satu
last2 ni je yg mampu ambik :D
tapi satu je, lilin ni suke dok senget benget la
asik2 aku nak kene perbetulkan
eh, tapi lilin tu tak dinyalakan pun sepanjang majlis berlangsung :D
sayang pulak rasenye dan takut2 ia akan membakar langsir itu
tak pasal-pasal ade yg bertiraikan langsir rentung nanti


Petals-petals bunga yg ada kat atas katil tu adalah PALSU yer
mase beli, kami ni pikir jangka masa panjang
lepasni, bole guna balik buat prop utk wedding pelanggan2 kami kalau perlu :D
beli di IKEA.
sekotak harganya RM 10 rasenye
aku beli 2 kotak yg berlainan warnanya
jadilah kan...dalam gambar nampak mcm real




Eh??
kurusnya pasangan dua sejoli ni kannnn? gagaga
baju nikah aku tu, memang lah dah tak muat di kala ini
aritu try balik
tang sini ketat, tang sinun ketat
nak masuk kepala pun, jenuh tercekik2
gemok kan aku sekarang? haha
pastu nak buat ape dengan baju ni..sayang betol lah :(
nak kene kurus balik ni, supaya boleh pakai



Ehh?
Tu posing kat sapa tu?
Tu namanya praktis sang pengantin yang tak menyempat-nyempat nak pose
Org lain tak ready lagi..aku dah ambik feel dah kan
tapi aku soka gambar ni...nampak begitu selim sekali disisi tepi itu :D

Ok cukup kot gambar2 majlis nikah aku, 4 bulan lalu
nanti nak godek gambar sanding pulak
kalau ade mood, akan diupdet kemudian yer

p/s: kredit gambar-gambar ini kepada pretty peektures!

18 Komen:

Mrs. Amie said...

Posing tak sempat tue mmg nampak selim.. agaknya akak yg baju hitam tue, adalah gambaran Hanie skrg nie.. ekekekek

eazy said...

kak.
leh tak email quot utk wed pics?
hihi
izzati_jpv@yahoo.com

ungu violet said...

comelnya kasut nikah tuuuuu!
mmg sayang nak pakai hari2 kan.simpan je!
puas hati kan dpt hias bilik sendiri!

Nariko said...

love them shoes!!

atiQah adNan said...

cantiknye bilik hanie..!!
memang ramai yang suke pink kan..
heheh qah nak buat kaler ape la bilik nanti.. bingung...

@yue said...

baju+kasut+tdung..
msuk je dlm pakej photo tuh..
kot ada bakal pengantin nk save budget sewa je seme...

tul tak?

m@Ri@ said...

kasut tu cantik..pakai sekali sekala okla..so tak cpt comot..kasut nikah maria aritu dah dok dlm stor sbb mmg tak sesuai nk pakai jln2 rsnya n maria tak pakai high heel pn..haha..time kawin je ngengada pakai..hehehe..maria duka decoration bilik hanie..simple n cantik..

BuTtErFlyInFraMe said...

nasib baik tak pasang lilin...harus terbakar...heheh..kang terbakar sekali cadar..jenuh...hehehe

fikaryna79 said...

hanie..kasut, bj, bilik, n pengantin seme cantik..huhu..

dialicious said...

cantiknye deco bilik pengantin DIY..diah xde pun gamba blk pengantin full..penat kwn kita gubah bunga bagai..nampak dlm pic sipi2 je bunga tu..huhuhu

Fathiyah said...

cantik bunga kat side table tuh.blh hanie tanya mak hanie tempah kat mana tak? :) Thanks

NURUL said...

berkenan tgk kasut nikah hanie tu. dulu time nurul nikah main hentam jer pakai kasut yg di sewa. sbb tak terfikir langsung nak beli sbb mcm2 nak fikir itu ini. last2 bila dah lepas nikah dan majlis kawin ari tu terfikir nape tak beli kasut ek? adeiii. kelang-kabut punya pasal. huhuhu

[ Hanie ] said...

amie:
huuu tidaklah pernah ku terpikir! huehue. agaknya la kot? imaginasi tinggi sungguh amie neh :D

eazy:
hee ok sure, will mail it to you ;)

farah:
hehe kalau simpan, rugi plak beli tak pakai2 dah :D tgk la ade function yg lebih memerlukan tatacara yg lebih kesopanan, ia akan digunakan :D

nariko:
hehe, me too! ;)

atiqah:
hehe, tu la, salah satu warna kegemaran saya juge. Erm, ikutla, kalau nak nampak sweet, pilihla warna2 pastel :D

kak ayue:
haha sgt bisnes minded la kak ayue neh! :D tak terpikir la plak nak buat mcm tu huuu

maria:
ouh gitu. Takpela, nnt dah rase teringin, bole pakai balik..buat utk rata tahun dpn ke kan? :D tang bilik itu, erm, sbb bilik hanie kecik, tu yg nampak sempit dan penuh je walaupun simple :D

alena:
haha tak romantik langsung kalau jd camtu :D

ryna:
hik, tq tq. Semua tu ikut suka hati nak letak aje gayanya :D

diah:
alahai, yeke?
ni pun nasib baik ade, takut jgk kalau terlepas pandang kan huu.

fathiyah:
baiklah, nnt saya tanyakan :)

nurul:
ouh yeke. Mula2 pun nak sewa je jgk. tp mcm nak ade kenangan la kan waktu nikah, tu yg beli. Tp tu pun jenuh mencari tu huuu

.:ANN512:. said...

hanie!~

pink-purple combo..i llllooooiiikkee!~

bilik itu sgt sweet!~ the color was peerrrrfect!

ann pon suka gak last pix itu..hahaha..x pe lah u..namanye pon kawen skali..haruslah pose b'bagai & feel lebih2..kan?
t'ingat i aritu..our pre-wed photoshoot..lagi over u..photog x soh buat gaya camne i dah bd dia pose gaya mcm2!tuh br pre wed,kang kawen,camno tuh? *over kan?blush blush* hahaha~

cikin said...

cantikla kasut nikah hanie..;) sayangkan nak pkai..:)

ieja said...

hanie..cantik deco bilik pengantin.. sangat kreatif..hehe :)

anil lutaze said...

cnthek....suka...bilik anil simple je...n x de gmbr close up2 mcm ni...full satu bilik pon xde...sedey...

[ Hanie ] said...

ann:
heheh okla tu, ambik mood selagi bole. nanti bile majlisnya nnt, senang nak possing ;)

cikin:
betul tu, sampai skrang tak terpakai2 dah :P

ieja:
hik2...biase2 je ni. Bilik kecik, kene la buat simple2 kang tak nampak pengantin plak jadinya :D

anil:
tq anil, ouh yeke? susah jgk kan..takde memori nak ditgk lepas ni huu