Friday, November 20, 2009

Entri Bergambar Langkawi - Part 1

Fuhhh
bile di transfer gambar2 ni, kene buat sampai 2 part
kang kejung pc nak download gambar yg byk jugak ini
so marilah kite membuka lembaran penglipur lara di Pulau penuh bersejarah dan lagenda, Pulau Langkawi maafkan intonasi yg begitu sopan di awal bicara ini


Ini adalah tayangan bukti penerbangan...
waktu pegi ni, aku dan suami terpisah dua.
Sorang ujung tepi tingkapt sini, sorang lagi belah sini
tetinjau2 kami berdua ni
org tepi aku sure pelik, apesal la minah ni dok tertengok, terteleng2
gile caring kat boyfren ke ape ni kan?
ehh..tu husband wa la...
itu pasal la wa tgk2...sebab sebelahnya amoi manyak cantik duduk sana...
erkkk...

Sampai2 kat Langkawi dah agak petang
sewa van kat sana dah nak dekat cecah RM 200 sehari! Mahal ke ok tu eyh?
kemudian terus ke tempat penginapan yg kami dok bayang challet tepi laut nan indah
sesampai je...kecewa disitu
ingatkan datang situ, dapat la nak berhoneymoon kan?
ni kire ada sedara yg urus, tempat kami menginap tu, tak byk bilik yg masih kosong
so terpaksa la berkongsi-kongsian
nak honeymoon ape kan? haruslah ada batasan sikit hubungan suami isteri di waktu tu agaga
nasib baik la kami sebilik dgn pengantin baru juga...
so kurang sikitlah keseganan tu
tp tetap segan la....i tak rela u :P
Esoknya barula kami mula kan operasi berjalan2 sampai lenguh

Sila abaikan muka2 mereka ini yg agak eksited ade..tak puas hati pun ada
ni lah pemandu dan pemandu pelancong rombongan kali ni
dengan kecekapan mereka dalam pemanduan dan penggunaan peta dan GPS adalah sgt dihargai sampai dua juru pandu tu kadang2 berselisih pendapatlah dok cari tempat
kami yg kat belakang ni hanya berseronok-ronok menikmati panorama hijau sekeliling
jadi, sila jalankan tugas yer..
kang ade yg sesat tak jumpa arah pulak



Akhirnya dapat jugak jejak kaki ke Petronas Quay ni selepas baca entri Azie aritu
memang ditunggu2 la nak ke sini...
aktiviti possing sampai bengkok dilakukan tanpa segan silu
tu yg byk muka aku je kat sini :D


Ouh sila abaikan ketumbesaran aku yg berlaku
tatau dah mcmmane nak posing nak tutup lemak2 di badan
terima ajela seadanya


wahh feel feel macam kat oversea...i loike!


laki bini


bersama akak dan abg ipar
mereka ni pun bole tahan juga kepingin bergambar
kami ni fotografer, dorang ni videografer rombongan
bagus, pakej yg lengkap..tak gitu


errghhh, perut dugong


destinasi seterusnya ke Geopark dimana letaknya cabel car



mula-mula suami pegi la tgk harga tiket nak naik kabel car tu
harganya RM 30 dewasa, RM 20 atau 25 utk kanak2
mahal kan?

memula tawar hati dah nak naik dgn harga tu..
tp memandangkan dah sampai...naiklah jugak
dalam duk bincang2 tu
adela pakcik yg baik hati yg keje kat situ cakap
kalau org malaysia dapat murah, tunjuk je MyKad
harganya jadi, rm 15 dewasa, kanak-kanak rm 5 je
yg harga kami tgk mula2 tu, harga utk pelancong
nasib baik lah pakcik tu jadi penyelamat keadaan



kpd yg takut pada ketinggian, silela persiapkan diri
kalau tgk bawah mmg la gerun, kepala dok byg mcm2 je time ni
selamat ke?
tak tercabut ke?
kang kalau jatuh, ade ape kat bwh tu?
kang berkecai empatpulohpempat bahagian badan aku kang
huuu gerun!





nak turun dari kabel car ni kena ade skill
sebab dia takkan berenti, so salah jejak mau tersadung jgk dibuatnya




sayang betul, bile dah ade kat atas, keadaan berkabus sangat
byk view2 yg cantik kami tak dapat nikmati...haih



tapi bergambar, tetap bergambar
mane bole katekan tidak ye tak




inai di jari hampir habis...tsk tsk


bila dah puas...tibalah mase utk menuruni pulak
punyalah pjg org beratur
sure dorang2 ni pun kecewa dgn keadaan berkabus aritu



itu kami! sedang beratur utk mengatur langkah yg harus ada kepekaan



kemudian, kami ke animal park pulak dalam Geopark tu
ade lah rusa dan arnab2 jinak yg kita boleh beri mkn



khusyuk sungguh si suami ni
die slalu ckp muka aku mcm arnab, tu yg die teruja tu...
nak tgk sama ke tak sebenarnya huu


hee, so cute


tidak ketinggalan aku juga
arnab je aku berani bagi mkn
si rusa tu aku takmo
baru aku nak beli makanan, ade la 2, 3 ekor dah kejar2 aku..
menjerit satu alam dengar..huu malu sungguh.
abg dan akak ipar aku bagila mkn kat rusa2 tu
dorang kata tangan dorang jadi basah/melekit dek kene jilat dgn rusa2 tu
eiiii geli



hahaha suami cuba jgk setelah di paksa oleh isterinya ini
tgk muka kegelian dia? :P


adik2 ipar aku ni kalau jumpe ular je nak bergambar
eiiii aku tidak la
pegang sipi2 pun dah geleman
ni nak suruh lilit satu badan?
kang ada yg mati terkejut kat situ



abaikan muka aku yg khusyuk menikmati sotong kering pedas tu
mmg syok abisla dgn perut yg sedang lapar tu
gambar ni kami kat kawasan Beras Terbakar
dari dulu sampai sekarang, samelah tempat ni rasenye


kemudian aktiviti mandi manda pula
kami siap tanya org2 kat situ, tempat mane org2 kat situ selalu pegi mandi pantai
dorang cadangkan ke Pantai Pasir Tengkorak

sebelum mandi, berposing mesra-alam dulu




lagi inai di kaki semakin surut


Akhirnya aku tak joint pun sesi mandi-manda aritu
hanya mengambil2 gambar dan bermain2 air sahaja
malas nak salin baju sebenarya, tapi memang dah bwk pun baju spare



aksi burung helang






anak2 helang dibwh jagaan ibunya

edisi mlm hari pulak
rounder2 pekan Kuah, agenda shopping2 kena tunggu waktu hari terakhir
kang tak pasal2 pokai sebelum waktu balik..
mati kekeringan tak mkn kat langkawi tu kang
so sambung di Part 2 selepas ini yer

p/s: jgn sampai muntah darah tgk gambar yg amat byk ini

p/s/s: udah 5 bulan usia perkahwinan kami :) cepat betul mase berlalu dan kwn karib aku akan melangsungkan pernikahan arini juga :D Congrats Fairuz!

12 Komen:

Nariko said...

pantai pasir tengkorak tu i tak turun pun, lalu je.. masa nk gi 'langkawi falls'. air terjun buatan yg dah jadik gajah putih. hahaha.. tp org kata jgn pergi mlm2 tau.. jln situ gelap.. dan haunted! erghhh.. sib baik kitorg tak gi mlm2..seram mokcik..

fikaryna79 said...

waahh..sgt la best nya bc percutian hanie n hubby...gambo2 pn sgt menarik..mmg nak ajak en tunang g jgk sana lepaih kawen nanti..huhu..

SharHanah said...

bestnya! nice pics!! nak tunggu Part2 laks :))

ieja said...

hanie.. syokkan gi langkawi.. xsabar tunggu hanie upload gmbar kat pantai pasir hitam, ..(ishk.. kalo xsilap la) ..

Wanie-san said...

Chantek2 pic..mmg admire btl!amboi2..romantika g2 ye...=]

atiQah adNan said...

cantiklah gambar semua...
dah lame tak nampak hanie.. hehe
dulu kita satu bas je kan...
^___^

puan.farah. said...

huhuhu..inai kat tangan tak abis lagi ke?

xeea said...

lorr. kan ke bole pick seat naik air asia tu hanie, oii. ai tak rela u bg my cfu duduk sebelah amoi. heee

err..korang dua makin montel!
dan comel!
:)

BuTtErFlyInFraMe said...

wah syok syok...heheh

sy dulu pun takut gile nak naik cable car... mmg muka kering pucat la..mmg takbecakap langsung dlm cable car..bimbang kalau cakap kang goyang pulak cable car ni...hahahaha

mintak doa bg cepat turun je..

2nd time ke cable car, huh tak mo naik dah...biar ajelah yg lain2 beronok2 dkt atas...mak tak rela u..!! :P

GreenJade said...

vahh soooo nice shot oh..angle santek2 g2..sgt hafening Oso lomentika g2:)

anil lutaze said...

wa...sonok...jelesss..semua ada....uwaaa....mahu pg langkawii...hebatnyee....daku org mesia yg jakonn

[ Hanie ] said...

azie:
iskk yeke? nasib baik kami tatau heheh :D

atiqah:
hehe tu ar pasal. Memang dah tak naik bas dah la lepasni. Eh atiqah still keje kat tempat lame ke?

wanie-san:
hehe, mood pengantin baru masih tebal :P tu yg ter'over plak kadang2 huhu

sharhanah:
hehe, TQ!! :D

ieja:
ahhee, pasir tengkorak la eija :D tu dah upload dah rasenye

ryna:
yerrr, silelah pegi jika ade kesempatan ;) lagi2 baru lepas kawen kan, dunia bagai ana yg punyaaaa!

farah:
heee tu lagi dah abis lame :D
kaki je yg masih nampak :D

xeea:
hahaha rasenye kami punye tiket tak boleh knape tah :D Hahaha ayat2 terakhir itu sgt menikam qalbu ku! :P

alena:
hehee gayat ye kamu ni alena? :D tapi tu la, tak boleh dipaksa kalau takut, nanti keras kejung kat atas tu plak huhu

kak jade:
ahaks..TQ TQ :D masih bermood pengantin baru, tu yg lomantika sokmo tu :D

anil:
hee pegi la anil, kalau ade waktu ;) mmg dah berlain sungguh tempat2 kat sana