Monday, October 12, 2009

Open House!

Kalau kami nak buat open house, tah bila...tahun ni, mungkin tak la kot...masih belum bersedia :D
Insyaallah...kalau ade rezki dan kesempatan, akan dibuat satu hari nanti :D

So kami ni menerjah je la rumah2 yg menjemput...rumah dorang ni, bole dikatakan tetiap tahun buat.
So tetiap tahun jgk la...muka aku yg org pertama dok menjamah
Baguskan?
Tu yg gemok kan? gagaga

Hari sabtu, kerumah Am bersama liana. Memandangkan aku dan suami terawal sampai kat area rumahnya, beraya dulu lah ke rumah liana ni.

Rumah dorang2 ni, selang beberapa jalan je dari rumah keluarga aku kt shah alam...tu yg cepat je sampainya



Menu aritu, mee sizzling, laksa penang, dan mcm2 lagi.
Mee sizzlingnya memang terbaik!
aku dok hirup kuahnya pun tah brape kali....rase mcm tak bole berhenti hahaha


Bersama tuan rumah, Am kat belakang tu
kami je kot rakan2 sekolah yg dpt datang

Esoknya, dari shah alam, ke rumah ex-bos suamiku dulu di Saujana Impian, tak kurang hebat jgk menunya, Laksam, sate dan nasi dagang...

kemudian kerumah Intan di Desa pinggiran putra, aku dan suami antara yg terawal jgk sampai.
antara menunya pula...soto marvelous! Sila beri resepi ye Intan, mee kari, nasi ayam...
Dah balik rumah, baru perasan, kami langsung tak bergambar bersama!
tu la, sampai kenyang sangat dibuatnya...dan dok bersembang lebih kami berdua ni...
maklumla, intan ni dah 2 bulan pregnant anak sulungnya, mcm2 la kami ni borakkan :D
tips tips pon dah mintak sekali.....erk??! :P

On the way balik rumah...
tetiba teringin membeli sesuatu
penambahan 'ahli' rumah kami....nak tau ape dia?
Tunggu next entri yer :P

11 Komen:

anil lutaze said...

er...siapakah penambahan itu?? bgtaulah....waaa.....excited ni

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

dak hanieeeeeeee


bila mau buat open house di umah mu?

hehhehe

Mrs. Amie said...

mee sizzling during open house.. bestnya!

Luv like this.... said...

siap kah ahli baru itu....??terujanya!!!

NURUL said...

siapakah ahli baru tu hanie? dh berisi ke? tgk gmbr pun bdn hanie tgh naik tu. mesti dh ada baby dlm perut nie :)

atiQah adNan said...

tetibe tergembira sangat nak tahu apekah yang akan dibeli oleh hanie.. huhuu ayat..

Dayu said...

kitaorg main balun je meneruskan hasrat buat umah terbuka
alah..org paham hanie kalau dtg umah org baru kawin
mesti lah tak selengkap umah org dh kawin bertaun2 kan
kita pun byk pinjam brg makcik2 nak masak2 buat open hs
smua nak beli baru..mampos

cik orenlili said...

bestnyer makan!!

p/s:
kak hanie kalau ade kawan2 yang nak kurus, suh dia call liyana ye. nak bagi consultation FOC ni!

xeea said...

aiiii
umah sendiri bila nak 'open'?

wiena said...

wah hanie...lainnya kamu...

[ Hanie ] said...

anil:
hehe, ye yer, akan diberitahu nnt, sabar eyh ;)

yanie:
nantiiii...mase raya nanti, tapi tahunnya belum tahu lagi gagaga :P

Amie:
haa tu la, teruja i bile tgk ade sizzling mee, mcm mkn di foodcourt plak :D

Luv like this:
hee, nanti nanti :D sabar ye

nurul:
hehe nnt la, akan di war2 kan. tu la, dah berisi sangat ni...adoii stress! hee

Atiqah:
hehehe auw auw...saspen :D

Dayu:
haha, kalau dlm kuantiti yg sikit tu, insyaallah, kalau ramai2 tu, mmg tak dapek la kot :D Tp tu la, kamu suami isteri dah berjayakan? hee

cik orenlili:
heee insyaallah. Kami2 ni yg membesar ni, dah mcm2 cara dah cuba...bahkan mase perjumpaan aritu tu pun dok ngomel nak kurus mcmmane :P Susah nak menjadi jgk kat kami2 ni hahaha. Lemak dah tepu kot :P

xeea:
haha tgkla, kalau ade rezki :D

wiena:
wahhh gemok kan? gagaga tumbesaran yg sgt teserlah..bencik! :(