Wednesday, October 21, 2009

Musim Konvo

Ahad lepas, pagi2 dah kene bangun nak ke konvokesyen di UiTM.
Walaupun bukannya nak masuk dewan, tp kalau tak pegi awal, kang bersesak2 pulak
kang ada yg nk kene berkawad dari padang kawad ke dewan yg atas bukit nun...
wahhhh kurus nanti

Sesampai kat sana...
ehh takde pun kereta berpusu-pusu.
Ni sah-sah la kami yg lambat? hahaha bagus jgk..
nak naik bas yg disediakan pun tak berebut2, smooth criminal aje pagi tu

sampai di khemah yg ada TV besar tu, aku text ayah...
rupanya ibu aku dah lepas naik pentas.
Ehh rugi betol! Nak jugak aku tgk eksperesi mukanya
adakah mcm aku dulu yg nampak mcm dok mengira langkah je dlm video

Dulu mase aku konvo, kononnya ada la yg ckp kene pakai kasut brtutup semua
yours truly ni, carilah jgk kasut bertutup, sedia maklum, kaki yg mcm itik ni nak berkasut tutup, mmg kejap je la dah melecet
jenuh sumbat tisu sana sini, pakai plaster, pakai stokin bagai
baru nak masuk beratur sebelum masuk dewan, dah rase nak tanggal je kasut tu
melecet punya pasal..bikin spoil mood btul masetu
takpela, buat muka ayu jgk la nak salam Canselor tu kan...kang tak gorjes pulak
biar sakit, asal mentain-ayu-campur-cute! gagaga lempang diri sendiri

sambung cite tadi, Ayah aku pun keluar awal la jgk dari dewan tu...lapar katanya.
Kesian aih...larat nak tunggu lagi kan? nasib baik ibu aku naik pentas awal....
kalau tak, sure lagu versi ape dah perutnya tu berbunyi

Lepastu, sesi mencari hadiah buat ibu.
Wahhh meriah sungguh kat bahagian booth2 cenderamata kat situ
Ade juga yg bukak booth fotografi graduan
ehh mase konvo aku dulu...rasenya mcm dah include dlm pakej universiti bab2 berfoto ni.
tapi kat sini, boleh pilih pakej mane yg kite nak...
ikut citarasa sendiri dan backdropnye pun berlainan
ade la dalam 5 or 6 booth lupa kira


minah ni dok memilih nak beli bunga ke, teddy bear ker...
nak beli dua-dua skali ke? aih, semuanya cantik2!


haa, tgk tu muka dah tensen nak pilih yg mane satu
aku kalau bab-bab memilih ni, mmg tak boleh pakai
kene mintak pendapat org lain baru puas hati
tanya suami pun, die cakap, ikut aku la nak pilih...
aku kan perempuan, bab2 bunga ni lebih arif kannn??
Memang la arif sayangku...
tapi kalau dah byk mcm ni....3 hari pun tak terpilih kalau sorang2 isk2




tu nampak adik aku tu?
over tau...tetibe nak pakai speck itam la konon?
takpe takpe,jgn overshadow akak kamu ni udah! hahahaa

bila misi mencari hadiah dah selesai
misi mencari graduan keluarga kami pula iaitu Ibu aku yg ditenggelami melaut graduan lain
bila dah nampak kami, siap ibu aku ckp....signal kiri, signal kiri...haha
sebab die dah terkepit di tengah2

love you, Ibu!



Bab paling seronok apabila masing2 dah timbul mood nak bergambar
aku aritu, mengambil alih tukang possing je, ambik gambar pun sipi2 je
yerla,nak possing2 kan mereka ni, bukan satu bende yg mudah
lagi2 possing2 gembira-over mcm tu huuu



gaya ceria ibu aku, tetap menten gitu huu, aku yg dah terlentok-liuk kat blakang tu



nampak? sape yg over konvo sebenarnya neh? gagaga

puas cakap...gambar HAPPY! HAPPY LAGI!!!
tu yg ayah aku HAPPY sgt tu hee :D
Nice smile ayah ;-)

Ntah ceruk manalah kami dapat dinding tu
mula2 nak naik suruh ibu ngn ayah aku ambik gambar studio sama2
tah mood ibu aku takde nak beratur dan bergambar studio..tu yg jumpa dinding, snap snap snap

Balik dari tu, lepas lunch
sampai rumah, sambung lagi edisi bedah possing.. hehe tak puas2 nampaknya ye

kemudian, barulah masing2 dah mata rasa mcm separuh je terbukak
dengan kami yg tido lambat mlm tu...errkk :P
memang la lagi2 ngantuk kan?
semua pakat berjemaah tido
ade openhouse ptg tu pun, terpaksa cancel...

Apepon, happy sgt that day..
lagi2 dengan org baru tersayang ade disisi...Suamiku
thanks suami....kerna bekerja keras aritu :)
congrats ibu...di atas kejayaan yg cemerlang itu :)

19 Komen:

NURUL said...

mak hanie nie amik b.a hons kat uitm ke? tgk line baju konvo tu satu line mcm nurul dulu.

anyway thanks congrats kat mak hanie.
uitm tetap di hati. cewahhh :)

puangulagulakapas said...

waaa..
swiit family.
mak hanie santek sgt.
:)
congrate eks

ungu violet said...

ibu hanie mcm kakak hanie.hehe

puan.farah. said...

wahhh..mak masih muda cantik jelite..

dialicious said...

congrats mak hanie!cantiknye..macam muka hanie..pass la jd adik beradik!

Puan Jiha said...

wah ur mum belajar lg ke....rajinnye... i ni dlm plan nak sambung lagi ni tp 1001 alasan je utk tanak sambung ni hahahahaha

p/s: apepun inspired by ur mum utk saya sambung belajar...amin

khaiza said...

wah, cantik ye gambar..mcm adik dan ke je hanie ngan mak hanie..Sweet lah gambar berlatarkan dinding putih mengambarkan keceriaan sgt..hehehe

Wanie-san said...

mak kak hanie nampak mude je!hihi nape xcakap nak dtg kalau x bleh ambik pic wanie gak.tetete...

buah hati nya.. said...

sukan yer tgk..congrats 2 mak hanie..n mmg ttp maintain jelita..hehe..

Dayu said...

bestnya boleh amik gambar best2 cantik2 gini ngan family kan
nak suruh adik2 belajar amik gambar lah
pastu akak dia je jadik model
haahahahah

bagus la mak hanie ni

*ko pe lagi dayu?? org lain smua dah sambung..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

tahniah MAK....

hehehhe tetiba jer panggil mak...
[kot2 ada peluang nak jadi mak mertua ker....?]

kim salam kat adik kamoo yg hensem itu.....

tak mo ambik acu yanie jadi bakal adik ipar ker?

hahhahaha

m@Ri@ said...

mak hanie cantik..kagum ngn mak hanie,,hrp semangat maria pn kuat mcm mak hanie..mn tau nnt leh sambung lg study,.,huhu

Suraya said...

wahhh. mak kak hanie mudanya lagi.. ape ek perasaan klu mak kite yg grad bukan kite.. lg best kalau semua grad sama2.. mcm lam paper aritu anak ayah mak grad sekali..

nak sambung blajar gak.. :). Ketua jabatan dah sibok suruh further study..

weDa said...

hehe comel je gambar yg hanie pilih bunge tu :D

wiena said...

hanie..ckp ibu tahniah. nanti wina banjer makan. hehhehehe..bila tahnye. eh...mane iman n haziq?

[ Hanie ] said...

nurul:
ijazah pengurusan, same ke eh? hehe :D kaler biru muda tu, wahh bagus ni ;)

puangulagulakapas:
TQ :D anak die suweet tak? (haha tepuk dahi sendiri laju2) :P

farah:
haha tu la, ramai yg kate, tp ibu tidak mempercayainya..boleh? huu

puan farah:
heee mau tahu rahsianya? anak nya pun tak tawu :P

diah:
tq diah. Hee tu la, tp die mmg seboleh2nya tak ngaku muka kami sama...ade je la yg die kate tang tu tak sama sini tak sama..haha

jiha:
haah, alhamdulillah die dah selesai :D Anaknya ni jgk tak terbuka hati beku lagi ni gagaga

khaiza:
hehe TQ kalau tgk keadaan letaknya dinding tu, mesti tak caya :D

wanie:
adeh...wani berkonvo juga ke? huhu tu la kan... ;)

buah hati nya:
hehe, tq :D

dayu:
hahah itu haruss...kalau tak sape nak jd model ye tak? contoh paling dekat..akak nya ;)

yanie:
hahaha, heppp adik ipar ke? ade 2 lagi yg kosong ni..mau register same? heuhue

maria:
hee tu la, jadikan sebagai sumber inspirasi ;)

suraya:
hehehe perasaan eh, sure la bangga. Dulu dorang yg tgk anak2 grad..ni bile anak2 yg tgk...sure berbangga punya ;)

weda:
muka penyet tu ke? haha

wiena:
hee baiklah dear. Anaknya ini termasuk dlm list blanje mkn skali tak? huu.Haziq kat mlk, tak balik minggu tu...iman sebok openhouse...haha boleh? ntah pape :P

cik orenlili said...

bagusnye ibu, rajin smbung blaja.. orang muda macam liyana je malas, mama pon sambung gak masters in psychology & counselling. ari2 kene psycho :P

neway kak hanie, kem salam adik tu ek :P haha

xeea said...

wahhhhhh. tahniah auntie!

mak sy pun baru konvo kat utm hari tu. tp too sad, sy jauh sangat. tak dapat join.

kekadang bila fikir balik rasa sedey sgt, dua kali sy konvo, mak dtg. tp turn mak konvo, sy takleh gi :(

[ Hanie ] said...

orenlili:
hehehe psycho anak utk kebaikan, bagusla tu kan? :P erk, insyaallah akan sampaikan hee

xeea:
tahniah buat ibumu juga xeea! ;)
nak buat mcmmane. takde rezki kan. Takpe, mungkin nnt semua dipermudahkan...jgn sedeh2. mak kamu paham tu