Wednesday, October 7, 2009

Lagu-lagu Gamelan Untuk Majlis Kahwin

kredit kepada Fuzuri Design



Memandangkan entri sebelum ni, ada yg bertanyakan list lagu Gamelan yg aku download utk majlis aku...
Sini aku bebesar hati berikan nama lagu & link tempat aku download dengan sangat laju dan pantas dabomb! gagaga
untuk download aku guna 4shared
Kemudian, ade ruangan Search Files disitu, taipkan nama-nama lagu di bawah

1) Lambang Sari
2) Topeng
3) Timang Burung
4) Togok

Pilihla mane-mane yg berkenan di hati :D
Bagi aku, semua pun lunak didengari
Ni pun tetiba teringin nak dengar balik...
Iskkk iskkk
rase mcm tengah sanding di atas singgahsana pelaminan ku je pulak!
gatai kan? gagaga

20 Komen:

littlephia said...

tenkiu hanie :D

banyak sambutan jugakkan lagu2 gamelan ni? ingat org sekarang nk dengar lagu2 moden je... hihi

hanimndroid said...

oh, thanks hanie. dah tau nama tajuk. senang dah ni.

atiQah adNan said...

waa.. bestnye ade gamelan kan..? hehe

modusoperandi111209 said...

mekasih sbb berkongsi ;) klasik sgt lagu2 nih.

NURUL said...

dulu berangan nak ada gemalan time kawin tp org lain dh sponsor lain lak. best kan gemalan.

anil lutaze said...

gamelan lah bru cool...uhkk...mmg kena dgn citarasa saya yg memuja lagu2 tradsional ni...

er..hanie dah bg..apelg..donlod lah....

cik eja^_^ said...

best ker kak hanie dengar lagu gamelan nie? nanti nak try lah hehe

.:ANN512:. said...

saya sgt suka!~

dr dulu lagi..if ada wedding yg ada gamelan i msti suka duk lama2 sket kat situ..hehe..

quite expensive gak if nak panggil gamelan professional kan..arituh my friendnye wed kat jb..dia panggil gamelan pro..cost her about rm7500!
gulp..

Anonymous said...

wahhhh~....suke sgttt... (^^,)
thanks bebnyk hanie..
-FARRA-

weDa said...

wah ini menarik. thanks for sharing dear :D

[ Hanie ] said...

phia:
tu la, nampak lebih klasik gitu :D for mine. lagu gamelan dimainkan waktu merenji, so rase syahdu jee waktu tu :D

hanim:
hee no problem ;) slamat mendownload ye

atiqah:
hehe kalau ade bajet lebih, lagi best sewakan pemain gamelan. Kalau nak save, pasangkan lagunya pun dpt feelnya tu ;)

modusoperandi111209 :
same-same :D tu la, sgt lunak

nurul:
hehe patutnya, nurul bole request kalau mahu kan? Takpela, ikut saje kan ape yg dah ade ;)

anil:
ahehe, waktu majlis kamu dulu anil, ade alunan muzik2 tradisional ini?

cik eja:
bestt! klasik dan sgt tradisional :)


ANN512:
wahh sgt berminat yer. Ouh yeke. Spt dlm gambar dlm entri ni, budak sekolah yg main gamelan ni. Takdela mahal sgt. Just cost about rm 600, tp pengangkutan dorang, kita kene sediakan :)

farra:
hee ni problem farra, dpt kongsikan dgn pembaca2 lain juga ye tak ;)

weda:
no problem weda. Selamat mencuba ;)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

syok dengaq lagu gamelan...

hehhehehe

[ Hanie ] said...

hehe kalau syok, sile download ye :)

Afira said...

Thanks for da sharing..
saya rasa preparation utk wedding+time wedding mmg satu memori yg kita akan ingat sampai bila2...sekali seumur idup..sure akan rindu balik saat2 itu..

Anonymous said...

group belia saya (belia sri 19) ade meawarkan perkhidmatan gamelan untuk persembahan, majlis kahwin dan lain - lagi.. untuk membuat tempahan atau bertanyakan mengenai gamelan kami, sila e-mail saya.. saiful_nizam_is@yahoo.com..

Anonymous said...

blh x tanya tajuk lagu gamelan,
ni chord die... x taw tajuk la..
tp suke sgt lagu nie

5523235,3565325,5523235,3565323,3211231,321156i2,223653232115535...

kalaw tau tajuk dia tlg emel kt sya kayh..
mizukiAyano.yanie89@gmail.com
thanks a lot!!

Anonymous said...

group belia saya (belia sri 19) ade meawarkan perkhidmatan gamelan untuk persembahan, majlis kahwin dan lain - lagi.. untuk membuat tempahan atau bertanyakan mengenai gamelan kami, sila e-mail saya.. saiful_nizam_is@yahoo.com..

fazey said...

thanx a lot!
senang sikit nak cari pasal muzik gamelan tu..
kalau search gamelan je, banyak muzik lain yg kuar

butet1 said...

gemalan AGIM FB:Adunan gamelan irama melayu .....heheh saje nak promote.. hehehehe

~ cik AiN pinky ~ said...

Salam.... =)

Hai...selamat berkenalan...saye ain.
Saye sedang search mengenai kumpulan gamelan untuk majlis perkahwinan, and terjumpa blog anda. =)

Boleh tak saye nak tnye....kat mane awk amik kumpulan gamelan ni..?
and brape kos perbelanjaan utk persembahan gamelan ni...?

If awk tak kesah boleh share2... =)
coz saye ade bercadang nak jemput kumpulan gamelan jgk... =)