Monday, October 5, 2009

Hidup Aku Kurang Aman kalau Tak Ngadap Benda Ni!

Dulu.. mase wujudnya facebook aku tak layan sangat
kebanyakkan applicationnya, mcm kebudakan sikit
ingat?

sekarang ni, sebutlah sape pon, sure nya ade facebook.
baik company, individu, sampaikan tempat aku bekerja ni pun, ade facebook tau? gagaga

baru-baru ni, ,dah dpt track balik cikgu kelas waktu darjah 6 aku
siap die bagi komen kat gmbar kelas darjah 6 FB liana, katanya, "mudanya wajah saya waktu dulu" lebih kurangla ayatnya cenggitu
tp aku takut ar nak add die...hahaha seram! :P
nanti-nantilah, bila cikgu tu dah dpt cam aku..baru aku add boleh?

sekarang ni, aku kalau join facebook pon, selain membelek gambar-gambar kawan2
aku lebih kemaruk main game-game nya!
selagi tak bukak game2 ni kalau on pc...jiwa tak tenang dibuatnya huh


Barn Buddy - main benda ni, memang kalau nak maju kebun tu, kene curi tanaman2 org
aku bab-bab menggondolkan kebun org,memang cukup suka
rasa puas gitu :P
maaflah kepada yg terkena tu ye....itulah rules permainan tersebut


Restorant City - Ni lagi satu buat aku tak senang duduk
Lagi-lagi laa bab nak mengdecorate restoran...jenuh perah otak ok
sampai aku pernah ckp kat diah...sampai nak hire interior designer utk restoran aku ni
tak reti sungguh aku nak hias-hias bagai
belek restoran org lain yg dah power, dah puluh2 kali...
bila nak buat kt restoran sendiri...mcm lmbap je otak bepikir
last-last, aku copy paste aje...hahaha :P


Pet Society - Ni namanya Lulu, pet aku..comel tak diaa? anggukkan aje hahaa
ni pun sama, jenuh sikit nak main nak kumpulkan duitnya nak beli barang2 utk decorate rumah si Lulu ni :D

Arini baru terjumpa pulak game kat bawah ni Cafe World.
Matilah aku pasni terjebak pulak....nak decorate2 lagi huuu



Farm Ville pon aku ada...tp ia tak dapat nak kemarukkan aku utk mengadap
takpe2...kpd pengusaha-pengusaha kebun tersebut sekalian
teruskan bercucuk tanam..
aku tak tersaing dengan korang
tapi, kalau game2 kat atas ni...
aku akan pulun!

10 Komen:

wiena said...

wahahahahha..hebat kan penangan FB. kalau xbukak asyik ingat tanaman di kebun. hahahaha...mengots. marila usaha tanaman kamu di Farm Ville..:P

aRi sHu said...

hahaha..same here..i bukak fb pun x kemaruk sgt nak komen2 org tapi lebih kemaruk nak main game..hehe..

m@Ri@ said...

hahah..samela kita..cuma maria main restaurant city dgn farmville..yg lain2 tak mau main..takut terjebak..huhu..

marryme said...

im just glad my office tak block lagi FB seperti diorang block Friendster and other social networking sites.. hehehhe

puan.farah. said...

hoho..ramai betul dah terjebak ngan game fb. ade kawan saya takleh tido sebab ingat buah kat kebun.haha.kelakar.

naseb baek bukan jenis suka maen game.huhu

NURUL said...

wahhh skrg org mmg layan facebook dari friendster kan? nurul pun begitu jugak.

[ Hanie ] said...

wiena:
hee...tu ar pasal. Siap kalau nak tanam kat barbuddy tu, kire mase die dah bole harvest..kang kene curik memanjang huhu. Iskk tak reti ar teman main farmville tu :P

ari shu:
tu la...samelah kite, komen2 blakang kire...game harus distart kan dulu :P

maria:
haha tu la maria, hanie ni pantang tgk game yg berasaskan makanan, sure nak join dan kemaruk gagaga

marryme:
haha same with me..syukur sgt :P

puan.farah:
haha lagi dasat tu. ade my kwn cerita, kwn die ckp nak pegi basuh toilet...bile die dtg rumah kwn tu. Tgk2 lama sgt masuk toilet nye..rupenye die nak basuh toilet restorant city die..huahuhua :P

nurul:
hik2..tu la, marilah kite meng'add mau? :)

BuTtErFlyInFraMe said...

saya pun baru terjebak dgn Cafe world!! harus main..heheh..tapi mcm tak berapa nak reti sgt, so main godek je laaa..kuikuikuii

dialicious said...

hahha..samalah..diah online FB 5 min je skang.tidokan org restoran n bangunkan.tu je..haha..cafe world best tak?rase mcm nak terjebak je soon.ehhe
hanie penah try y8.com?tajuk hotdog bush.besttt.hahaha

[ Hanie ] said...

BuTtErFlyInFraMe:
haha tu la, mcm pelik sikit game tu, tp ia tetap fun kan ;) slamat menggodek hee

Diah:
ouh rakan restoran city ku yg tegar ini...sgt cepat progress mu itu huu. Best jgk cafe world tu, tp kene pastikan kite buat menu tu within kite sedang online, kang makanan tu busuk! haha. haa penah main jgk hotdog bush tu..gilekan main tu? sgt best! haaha