Wednesday, October 14, 2009

Berita Sedih

Baru semalam gembira bercerita tentang mereka
Korang..........
Si Mojo dah mati! :(
Terlepas dari balangannya sebelum subuh agaknya
Aku bangun dari tido, perasan dalam balang, hanya tinggal Si Coki, terkinja-kinja
penutup balang pun dah terbuka separuh, tak tutup rapat kot sebelum kami tido :(
Lalu kejutkan suami dengan nada separa jerit



Cari-cari seluruh rumah,
tiba-tiba
suami terpandang Mojo dah kaku
di tempat persembunyian TIKUS yg JAHAT!!!!
mereka gaduh agaknya....
yang lagi buatkan kami sedih :(
































Kami jumpa, kedua-dua matanya dah berlobang!!!!
SEDIHHHHH!

p/s: serius, kami sedih sangat :(

23 Komen:

littlephia said...

arrrrr... tidak! **sobs*

ungu violet said...

alah kesiannyaaaa..
mesti gadoh dgn tikus.
tapi, mcm mana boleh terlepas dari balang die?

khaiza said...

kesian ye mojo..alahai sedih ye mati dalam keadaan tragis

aLya said...

ala² ciannye..sedihnye mate depa berlobang..

puan.farah. said...

ngerinye...kasi bunuh itu tikus jahat!

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

uish...
saper kah yg korek mata dier...

huhuhu.....

sedeh *

weDa said...

aaa hanie sedihnye :( :( kesian...

_Gnie_ said...

alah, alah... sian mojo...
xpelah hanie, sabar yer...

Wanie-san said...

T_T...sedihnye...comel2 je sume..
mesti tikus mondok yg hodoh punye keje!

tentang dhila... said...

CIAN MOJO..sedihnyerrr. teringat kite kat kucing kesayangan namanye si puteh..

BuTtErFlyInFraMe said...

hah ye ke??? ihh kematian yg tragis !! hmm tikus jahat jeles dgn warna mata dia kot???

hmmm..sabar ye..nanti leh cari lagi pegganti.. :(

marryme said...

adoii sedihnya!! i plg sedih kalau tgk binatang mati :( ari tu kitten i mati tersepit celah pagar.. dah la kitorg yg bukak pagar tu.. tp tak sedar dia kat tepi.. i sampai tak tercakap apa terus meraung je :(

Puan Jiha said...

erk sedihnye....huhuhu sian mojo

newlifenewbeginning said...

laaaaaaa..si mojo jojo bleh mati plak dah..fragile jugak eh dorang ni..

cik orenlili said...

mak aih. tragisnyer kisah mojo ni..
sabar ye kak hanie.

cik eja^_^ said...

yer ker kak?

ermmm.. betul apa ja cakap kan...
sorry akak sebab kehilangan...

The Mrs-Bride said...

alahai.. sedeynyaaa.. me soo faham the feeling! years ago masa kami menternak hamsters ni (iye, we have lots n lots of them. puluh2 x silap!)... some died in the aquarium sebelah aquarium tmpt letak hamsters tu. sedey bangun pagi nampak 2,3 ekor dah terapung dlm air.. huwaaaa.. sedey kan! sabar okehh... nnt cari yg baru! huhuhu.. :(

anil lutaze said...

alllaaaa....yeke....saya sedih jgk..sian mojo...sbr ye hanie...

m@Ri@ said...

ala sedihnya..yg plg sedih bab mata dia dah berlubang..kena korek dgn tikus jahat la tu..

hidden.wing said...

erk, kesiannye. kejamnye mata kene korek :P

nini ke momo dan yang lain2 dulu tu masih hidupkah?

Luv like this.... said...

bru smlm tgk gmbr si cumil mojo...hanie crik kwn bru tok coki..:)

[ Hanie ] said...

To All:
terima kasih semua...mungkin takde rezki 'dia' dengan kami...redha

sabby said...

alamak kesiannya dia..