Friday, October 30, 2009

asik lapar-lapar-lapar

perut ni tak kenyang2..
dah makan benda berat, rase lapar lagi
ni nak kene makan ape baru kenyang ni?
hishhh...

tadi aku kene angkat sekotak rim A4 yg mempunyai 5 rim dalam satu2 kotak bersama-sama opismate. Ada akak yg sgt baik hati sentiasa,yg jaga stor barang2 bekalan tanya pada aku

Akak tu: Ni nak angkat sendiri ke ni?
Aku: haah la kak..kami berdua la yg angkat, sape lagi kan?
Akak tu: ehhh kamu ni takde 'ape-ape' lagi ke? Toksah la angkat...kang lain pulak jadinya
Aku: errrr, rasenya takdela...tapi tatau la kot tgh on the way :P
Akak: ehhh toksah la angkat kalau mcm tu...risau akak tau
Aku: takpela kot...pastu sape yg nak angkat kak

Heee so comel la akak tu kan?
Sangat2 concern...aku yg seblom tu main redah je berganas2 berjalan ke sana kemari, tetibe baru terpikir
Tapi, belum ada ape2 tanda lagi ni...so boleh redah ganas2 lagi kan? haha

Tapi tu la...
aku ni ari2 pergi balik keja naik moto...
tau la kalau naik moto,
kedegang sana, jumpa bumper lagi kedegang sini dibuatnya
aku yg kat belakang ni, terloncat2
isk isk...ilang kegorjesan aku
erkk!

Tapi tu la, ade yg berpesan, kalau dah pregnant, takyahla naik moto
bahaya ape2 jadi
kalau belum pregnant takde ape2 kan?
tak terencatkan proses penyatuan ovum tu kan?
hahaha tetiba nak masuk bab medikal kat sini

tapi kalau nak ikutkan logik, org2 kat kampung dulu2 tu...
byknya pengangkutan dorang dulu naik moto je, beranak-pinak je dorang
tapi tu la, dok kat kampung...dah biase dgn lasak-lasak bagai
org bandar,dimanjakan sgt..tu yg tak tahan kot?

p/s: ehhhh entri ni brape byk TAPI-TU-LA daaa

16 Komen:

puangulagulakapas said...

haha.
tu lah, skrg nie ramai kann org nak concern :)

btw,
switt betol akak tu kan.

BuTtErFlyInFraMe said...

sy pun tak kenyang2 kalau mkan lately ni...aiseh, rosak diet! nak period kot??

ada gak dgr kalau mcm baru2, mcm baru2 nak jadi ke its better jgn ada pegerakan yg bnyk, maksudnye yang kedegang2 tu lah..(hahah, lawak baca bila ada kedegang2 tu..)

kalau dh besar skit tade mslh dh rasanya, sy tgk org peknen lagi laju bawak motonya..mungkin dh ada 2 kuasa dan tenaga kot?heheh..jiran kat umah sy memboyot nk bersalin pun still bawak moto lagi... :)

Anonymous said...

hehe.tp kadang tu kalo kita berjaga2 sgt.takde pape pun dlm pewut tuh.yg tak berjaga2 tetiba de bb dlm pewut.jd kalo rasa period tak lewat.takdela pape.tp kalo period lewat.bdn lain macam..itu kena berjaga2.ok hanie..take care ya? :wink:

Hantu Ulam said...

hihi..kak hanie da ade isi ke?

puan.farah. said...

betul kut ade isi..i dulu camtu..selere tak terkawal..

papepon..jage je lah..jangan ganas sangat

huhu

m@Ri@ said...

em mcm teman sekerja maria pn bising kalau maria naik motor..huhu..apepun kalau dah preggy jgn wat kije berat sgt k..

hanimndroid said...

hanie, minum air masak bebanyak. insyaAllah konyangggggggg sbb air berenang2 lam perut hihi

xeea said...

wahhhhhhh
org dok sebut2 nih, amin kan, hanie. doa tu. heh.

intanfairuz83 said...

nie, mak aku pesan kita pompuan xle angkat benda berat2 tau x kira la samada kita pregnant atau belum lagi... nak kena jaga peranakan kita tue.

dialicious said...

mane tau kot2 dh ada..hehe..
btw..en shukri yg hanie promote kompang die tu kan baru je meninggal semlm tau.sbb kawan diah try call org lain angkat n informkan.nampaknye diah kene edit kot entry yg promote die tu.huhu

[ Hanie ] said...

puangulagulakapas:
hee, tu la, tak sangka plak.. :) sungguh baik hati

alena:
haha tu la, samada nak period atau tuuuutt...tatau la :D
heee nak buat mcm mane, dah terpaksa :D

Anonymous:
hee tu la, kadang2 perasaan kite je :D tq for your concern ;)

juju:
badan berisi ade laa...isi itu blum lagi :D

puan.farah:
hee harap termakbul doamu itu :D tu la, kene hati2 ;)

maria:
hee insyaallah....akan beringat lepas ni kalau dah ade :D

hanim:
haa tu la masalahnya. Hanie ni bukan org yg suke minum air yg byk2. tatau knape isk isk

xeea:
yerrr...AMIN. hehee harap masin la mulut die kan ;)

intan:
erkk...huuu ye ye. tp kengkadang terbabas jgk la tan..tak bole elak :D

weDa said...

asik lapar? ada isi kah :D

The Mrs-Bride said...

*ahem* apa salahnya kalo berisi.. akan ku tunggu saat itu! cepat sket hanie.. hihihiihhi! :D

p.s. kalo tau smlm, leh jmp skali ngan amie kan? heeeee. :P

[ Hanie ] said...

Diah:
laaa yeke? sakit ape eyh? isk2...siannya.

weda:
huu ntah la, harap2 ade la :D

nita:
hahaha baiklah, harap2 cepat! :D
haa tu la pasal, bace entri amie baru tau you all ade alamanda...huuu. Takdo rezki nak jumpe hot2 mummy neh :D

anil lutaze said...

hahahaha...x depape ko t kalau mengandong naik moto, btoolah tu org kt kg yg lasak2 pgi bertani, brladg, naik moto ke hulu kehilir...beranak pinak degn jayanya shgga x terbilang dek jari..hehe

insyallah...

**psstt..kita ni kot anak lahir sama2 kot..hakkk...hehehe

[ Hanie ] said...

haa tu la, kite yg kat bandar ni...takde nye nak buat mcm tu :D
hee mungkinlah anil...boleh la berkwn bersama2 :D