Monday, October 19, 2009

Akibatnya memakai slide handphone

sumber dari encik yahoo




Hahaha
tajuk entri berbau kurang puas hati nampaknya
padahal handphone aku tu dah berumur agak lanjut dah
usianya dah 2 tahun lebih
sama umur perkenalan aku dan suami tau
tu yg hanphone dah rosak ni pun, aku gagah jugak guna
Sayang lah katekan
ni bile nak buka slide fon pon, dah taknak nampak skrin dah
putih jerrrrrr memanjang!
tanya org kedai, reben hfonnya ade masalah
nak repair kene cas RM 110-120

sebelum2 ni kalau aku guna hfon, dah nak dekat 2 tahun umurnya...sure hati dah tergedik2 nak cari hndpon lain, konon 2 tahun tu, dah lama benor usianya.

so problem skrang, ade org telefon pon aku tatau sape, nak tgk org antar msg pun, jenuh aku on off handphone tu nk suruh nmpak skrinnya
ade satu insiden minggu lepas,
Aku: hello........dengan nada yg tak tau sape yg tepon
Dia: hello, errr saya dari OB photography, awk ade tempah kan bla bla bla
Aku: err ade ke? dari mana tadi? OB photography?
Dia: haah
Aku: Larrrrr.....ko ke. Aku ingatkan sape
Dia: dengan nada pelik...Kau tak save ke no akuuuuu?

Boleh? kene main dengan kawan sendiri?
Iskkkk
nak pegi antar repair,tak teranta lagi
kot ye sayangpun nak jual handphone tu...pi la anta repairkan
tu pun malas! gagaga
nak beli I-Phone mmg niat menggunung hati dari dulu lagi
tp budget takde :P

Ni aku dah tak bole tahan dengan tahap kesengalan hfon yg dah tahap maksima
balik ni nak kene antar hospital jugak
sbelum keadaan yg lebih kejam aku bertindak seperti hempas ia dinding
baiklah antar repair
hishhh

p/s: entri openhouse rumah Pn Anil & Majlis Konvo akan di up kemudian :D

7 Komen:

GreenJade said...

alelele siannye adekku ini..mmg hangin kan kalu reta benda ksygn ade probs nih

tp kan hanie..menurut my xperience..bile slide reben dh rosak aft repair still get back to square ler.sbulan 2 ok lah..pastu meragam blk..adoyai

kalu ade bajet lebey sket..better beli baru or trade in jek dpd sakit jiwa raga gitu..

**skdr pndangan ku yg kelam2 malam gitu ihiks :D **

oneyani said...

hfon ni jaman2 dulu dah kire paling canggih kot!hehehe

ape susah beli je fon baru

pssstt:baru kenal 2tahun dah kawen..sy kenal dah nk masuk 3 tahun..xde rezeki lagi=(

ungu violet said...

saya pakai hp buruk je skang.
jatuh 100 kali pun kebal lagi.hehe

puangulagulakapas said...

hihi.
samalah .
saya pun mengalami perkara yg sama :)
tp skrg nie pon ada hati lagi nk beli slide phone.
:)

ieja said...

sama ngn saya jugak la hanie..
maslaah yg sama.. kadang2 skrin hitam, kedang2 jugak xkuar bunyi org call..tau2 ada miscall je..

haih da kene tukar lain la tuh.. hehe

NURUL said...

citer pasal hp...skrg nurul pakia hp zaman kono setelah hp canggih (canggih ke? :P) rosak. apa nak di kata. huhuhu.

ari tu nurul pi umah anil tak terserempak dgn hanie. tnya anil dia ckp hanie dah dtg awal. nurul dtg mlm.

[ Hanie ] said...

kak jade:
ouh yeke kak jade? tu la drpd dok pulun membaikinya, baik cari yg baru. Kang ade tang baiki pun dah menjangkau harga hfon baru (yg biase2 je la kan) :D

oneyani:
haha tu la, zaman dulu kire canggih abis dah tu. Skrang...aih, tgk hfon yg touch2 skrin..bikin hati gundah gulana :D hee, percintaan kami sgt sekejap, mungkin ditakdirkan bersama ;)

farah:
haha model ape tu farah? sile kemukakannya..mane tau nak ikut jejak langkah :D

puangulagulakapas:
hehe tu la, slide fon nampak mcm cute kot pada pandangan mata ni :P tu yg tak serik tu huhu

ieja:
iskk yeke. Teruk jgk tu sampai tak dgr dah. Haha betul2...nak kene cari yg baru :P

nurul:
ouh yeke? ni pun ade gaya2 nak ambil hfon zaman dulu kala je...yg canggih2 kang susah nak jaga plak kan? hee yeke, a'a sampai lepas magrib kat rumah anil..ingatkan kami dah terlambat :D takde rezki nak jumpe eh nurul