Monday, September 14, 2009

Update Raya dari Pengantin Baru

Semalam, misi memburu baju raya yg sedondon dengan suami...telah berjaya.
Walaupun baju yg simpan utk raya dah ada,
Hanya kerana suami ada temanya tersendiri...si isterinya ni kenala ikut kan
Kang org kata, apela pengantin baru ni, raya warna tak sedondon hahaha padahal mencari alasan nak beli lagi satuuuu :P

Tempt dituju, Jalan TAR yg melaut dgn org tu...
memang menguji tahap berpuasa aku.
Ehhhh
tapi aku kalau bab-bab menghabiskan duit...memang segar bugar badan dibuatnya...
cuba suh buat kejer opis..ehh ehhh cepat betul dah rasa ngantuk

Nak cari parking, jgn cakapla...pusing lapankali pun tak jumpa2.
Alih2, konar kete ke City One..haa nampak signboard, RM 3 sekali masuk.
Lantak la kan...kene berjalan sikit
daripada parking tak tentu ditepi2 jln yg memungkinkan melayang RM 300, baik melayangkan 3 hengget ni kan?
Waktu pusing2 cari parking tu, mmg dah nampak dah pak polisi dok menya'in kertas :P

Terjah sana, terjah sini.
Sambil kat tangan dok pegang baju2 yg perlu dicarikan tudung2 nya.
Wahhh, tetiap raya tabiat dah satu badan nak baru...nasib baik tudung utk baju2 raya aku tu takde lagi...bolelah perabiskan duit kannnnn??
Dang! Bankrap!

Jam dah pukul 7, baru misi cari baju sedondon jumpa.
Sampai adik kat kedai tu tanya...akak ngan abg ni dah beli utk berbuka tak ni?
Mana nak sempat dik oi....dok nampak baju kurung je depan mata ni ha...
tak dan nak cari air ke...makanan ke.
Lepas try2 baju kat kedai tu, terus berkenan dan mmg agak sedondon di mata kami
Jadilah...mood nak berjalan2 pun dah berkurangan waktu tu...so, ambik aje.

Baru la terkedek-kedek cari air, cari makanan...
Memang org2 lain aku tengok, pon tak gadoh nak berbuka...
Ni org dah azan ni....ade la wanita2 yg still dok belek baju2..
Yang laki? lama dah jamah..
see, pompuan kalau dah kasi shopping...lupa daratan sekejap hehuhue

So yang lain2 kami beli...
Kuih tunjuk bertunjukan, dptla 2 jenis.
Kuih raya harusla yg menepati ciri-ciri kegemaran tekak ni...
kang daripada sampai raya haji pun tak abis...baik tekak ni yg makan kan? :P

Lepas beli kuih raya...tambah2 lagi dgn perut yg dah penuh....
rasa dah tak larat dah.
Bila dah sampai rumah...
baru teringat bunga utk diletakkan dlm pasu pemberian hadiah kawen kami, tak terbeli! Adehh...

Wahai suamiku yg kusayangi...
Kesana lagi jom?
Janji tak beli benda lain dahhhhhhhhHHhh
Hahaha, tetibe HHHH tu panjang je kan? :D

13 Komen:

@yue said...

yelah tu dik nonnnnn!

mrs.miera ^__^ said...

hahahha.. janjiiiiiiiiiiiiiiiii

ungu violet said...

raya tahun ni buat pertama kalinya saya tak ke jalan TAR!!!!
serius tak larat nak mengharung laut manusia tu!

myheart said...

hihi..jgn janji tinggal janji jek..

kalau me husband memule nak jalan tu die akan tanye nak beli ape...pastu kalo tetibe beli mende yg takde lam list yg diesbut at first..kene la sound..hiks

Wanie-san said...

iksh2....klu shopink ingat dunia!!nasib hanie still ingat husbnd..hehe

m@Ri@ said...

smlm pn penat mencari baju sedondon ikut tema family maria..tp tak jumpa..aduih susah nk cari bj yg sesuai utk ibu mengandung ni yg dah psg siap..huhuhu..so bj ry nan ado thn ni..huhu..

NURUL said...

kalu nurul laa mmg nurul tak larat mcm hanie. mmg kaki shopping tapi lebih rela ke shopping complex. caiyok laa hanie.

Fathiyah said...

wah,tabik spring la kat awak coz sanggup merentas lautan manusia kat jln TAR tuh ;)
kte tak penah gi jln TAR time puasa.nak jugak merasa sekali.
ewah,baju sedondon gitew :)

puan.farah. said...

puasa ni tak g jalan tar pon.husben malas..

baju sedondon kaler ape?
hehe

atiQah adNan said...

seronoknye pengantin baru ni bershopink yee.. jeles tau...
nak raye dengan suami baru nampaknye tahun depan laa.. huhuuu

salha said...

bestnyeee dapat gi jalan tar...i belum dapat lagi pergi...huhuhu...

anil lutaze said...

ahaha..soping sakan puan hanie...

hik..haroslah kan..pengantin baru kena lah sedondon walllauupppongg kta ni dah x baru sgt...heehe

[ Hanie ] said...

kak ayue:
hee :P

mrs.miera:
hahaa insyaallah :D

farah:
ouh yeker. gagahkan jgk sebab tatau nak pegi mane lg cari brg2 yg 'agak' murah dan ok :D

myheart:
ahehe tu la, perempuan, kalau buat list, sure brg yg dibeli, kadang2 terlebih dari yg dilistkan :D tp janji ade fulus la kan

Wanie-san:
haha ingat mesti ingat. Tapi kadang2 die yg ilang tatau ke mana :D

m@Ri@:
ouh yeke. Tu la, kalau last2 minit agak sukar kan, yg ade terjumpe, mahal. Yg murah, tak elok plak rupenye huhu

nurul:
hehe, tu tgh ade mood sbenarnya :P kalau dtg angin mood takde, kluar rumah pun malas! hee

Fathiyah:
hee kene gagahkan diri jgk..kang tak tersedondon mau moncong mulut ni dibuatnya :D tu la, seronok jgk tgk gelagat semua dok buat persiapan raya

puan.farah.:
ouh yeke. hehe colornye belit2 sikit nak discribe, nnt tgk la kalau ade gambar di pagi raya eh :D

atiqah:
hee awk akan rasainya insyaallah tahun depan. Mmg excited! :D

salha:
hee, best mmg best. Tp kene tahan sikit la kan ;)

anil:
ahehe bola nil. Ha tu la, tak brape hangat lagi :D tp kate pertama kali beraya sbg suami isteri sure lain rasanya kan :D