Tuesday, September 8, 2009

Nasib Baik Tak Lama

gambar kredit kpd prettypeektures


Sebenarnya...cincin nikah aku dah lama dah aku tak pakai....
Sebabnya?
Dlm sebulan yg lalu, bunga diamond kat cincin aku tu dah tercabut!

Dihari kejadian..
dah sampai ofiz, aku terpandang lah jari comelku ni,
tgk-tgk cincin tu dah kekurangan satu diamond!

Hanya Tuhan jer tahu ape perasaan aku bile tgk cincin nikah tu dah 'cacat' :(
Mana taknya...baru sebulan kawen kan time tu, dah tak sempurna.

Call suami di rumah, suruh die carikan kat rumah. Jenuh aku bagi instruction, sebab aku je tau kedudukan sebenar cincin tu sebelum aku pakai pagi tu.
Manelah tahu, tah tah cicir kat tgh jln on the way pergi opis kan...
Memang selamattttt!

Dia cari punya cari...tak jumpa!
Dalam kepala ni dah terpikir, brape ratus plak la nak kene cas nak ganti diamond tu...kalau ratus boleh lagi la...kalau ribu? Mau ade bende lain yg tergadai ni kangggg.

Tapi takpe, sedapkan hati...balik dari keje, biar aku plak berkerah tenaga dan daya ingatan mencari sebutir diamond yg sgt kecik cinonet tu.

Sampai2 je kat rumah..terus aku cari...
wahh siap buat lakonan semula dari bersiap sampai lah menyarungkan cincin tu.

Akhirnya....
Jumpa!
Alhamdulillah...
Tapi mmg sgt ceruk jgk la diamond tu terselit....sabit la suami tak nampak kan.
Die terselit di sebalik karpet kat bilik tido kami.
Huhu.
So time tu tak pikir dah harga diamond, pikir pasal harga nak baikinya pulak.

Then, semalam barulah berkesempatan pergi kedai habib kat KLCC setelah beberapa minggu tertangguh! haha
Aku bukan ape, risau jgk sebenarnya bile time raya tak sempat siap.
Kang org2 kampung tgk jari aku yg gebus ni, takde cincin kawen...tak ke dorang pikir ape?

Bila tanye pekerja Habib tu...dorang kate, bole siapkan jumaat ni dan casnya hanya rm10 hengget!
nasibbbbbb tak mahal
Syukur
Tapi aku pesan kat dorang, tgk2 kan diamond yg lain sama, takut nanti longgar jugak sebab aku sebelum ni pernah kecikkan cincin tu, tu la agaknya buat diamondnya jadi longgar.

18 Komen:

Mrs. Amie said...

Oh Hanie! kalau i mesti mengamuk kat kedai habib tue if u beli kat situlah..

NURUL said...

nasib baik jumpa belian.

atiQah adNan said...

lalala tercabut ke hanie...
sabar jela.. kena ketuk kuat sikit bagi berlian tu masuk betul-betul kat cincin.. kalau tak tercabut lagi nanti..

puan.farah. said...

wah..gigih giler cari berlian tuh..naseb baek ade ok!

dialicious said...

terernye mata hanie cari butir diamond tu.pastu hubby sporting lak tu tlg carikkan.hehe..korang comel sgt k.oh..i heard habib mmg kene extra careful ek..tp xper janji repair murah kan

♥♥relyza♥♥ said...

nasib baik ada diamond tu...kalo tercicir luar dr umah...mmg selamat & 'pakcik kayo' lah...

dell @ Marryme said...

uih kalau i pun mau i mengamuk + sedih. baru sgt2 kawin. tp i pun dah 2 mgu tak pakai cincni kawin. sbb ari tu i kena surgery, kena bukak segala perhiasan badan (nasib baik la i pakai cincin je). smpi skrang lupa nak pakai balik hehe.

AmyMizzunderstood said...

kalau macam ni la hanie..harus la kena custom 1 yang baru..takotnya kalau kena resize!!haishh

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

diamond kat cincin aku tu dah tercabut!


>>> sangat2 ganaz....apa bikin sampai jadi lagu tu?
hehhehe

tentang dhila... said...

citer hani ni membuatkan saya asyik2 dok tgk cincin kawen saya. takut perkara yg sama jd kat saya..

GreenJade said...

ferghh syukur seb dh jupe blk

sure neves abes..kalu akok mau tubit gak air mata kalu x jupe blk..high sentimental value tuh

akok pon ngeri gak...pas bc n3 Hanie jap2 jeling2 kt diamond cincin nih..

QuEeN Of 2 Heroes said...

sib baik jumpa balik diamond tu...kalo x,entah brp hengget lak nak kena ganti balik...murah la kan...upah pasang balik 10hengget je...

xeea said...

haha serios, baca je entri ni, tros gigih dok belek kira diamond cincin kawen sendiri. takot jadik benda yg sama. heee

[ Hanie ] said...

amie:
ahehe, nak ngamuk jgk tp org yg entertain kitorang dulu takde huhu. so simpannnn jer lah :P

nurul:
yerrr,tu la syukurrrrr sgt sgt

atiqah:
tu la, tu yg peringatkan jgk2 suh cari batu2 yg lain, kang ade yg tertanggal lg tu nnt :D

puan farah:
haa tu laa, sib baik tak ambik kanta pembesar je lagi aritu, kire mata ni masih di tahap memuaskan lagi la..ingatkan dah season :P

diah:
hehehe die tolong, memula die terkejut jgk la kan, mcmmane bini die ni buat sampai tercabut tu :P tu la, bace jgk review dr org len, kene alert lebih sikit :D

relyza:
ha tu la, mmg berdoa sgt2 masetu, belian tu ade kat rumah je...kalau tak, mmg putih mata la kire budget :P

dell @ Marryme :
huuu tp nak marah sgt pun, tatau salah sape, salah kite ke...salah org tu ke kan..hihi

amy:
tu la amy, tp bile i tanye, die takde kene mengena pun dgn resize tu, sebab yg mencengkam belian tu takde effect ape pon dari situ. Hee tah la, tatau mane satu yg betul :P

yanie:
heeppp...ape lah die pikir tu ye...gagaga hanie letakkkk jer atas meja, tak buat pape pong! :P

dhila:
ahehe yeke, takpe, pasni lebih berhati2 k ;)

kak jade:
tu la, nangis tak pun, tp kepala ni rase nyesall laa sgt sgt, knape la tak sedar dari rumah lagi, bole jgk cari dan dan tu kan :P

QuEeN Of 2 Heroes:
tu la, terkujat jgk bile dorang ckp rm10. Sblom sampai kedai tu, saya dan suami duk berkira2 jgk...ade tak sampai ratus2? Tp bile dgr org tu ckp 10 hengget...terus senyummmm :D

xeea:
hahah pasni kene tgk ari2. kalau tanggalkan, pastikan beliannya cukup. kang cicir tgh jln...lagi haruuuu :P

modusoperandi111209 said...

slm 090909 puan hanie
sy nye cincin tunang skang mengalami nasib yang same! argh.. meroyan jap. sib baik time berlian tu jatuh.. kt dpn mate, atas meja je elok die golek2. ni nk blk raye ni.. nk g melawat uncle poh kong la plak.

fizz said...

ni eh cincin kite yg same tu. wuuu bole bagi alasan utk dpt baru nih hak hak hak.

ps. semoga batu kite xde tercabut uguguguu. naya je kang nk menggagau mencarik. ntah2 kena mkn kucing :P

anil lutaze said...

hak..ni cincin kite bertiga yg sama n byk diamond kecit2 tu kan..i mmg dah x pakai dah cincin tu...dulu pnh bertulkan sbb longgar..skang mmg dah bai 3 or 4 diamond...nsb cincin tunang...x pakai x de lah husband marah sgt...

tp saya x jumpe diamond tu sbb die hilng sekaligus...sedey...

kena saman habib ni... ;P~

[ Hanie ] said...

modusoperandi111209:
ouh yeker...haa nasib baik kan depan mata, kalau tau2 tetibe dah takde, terkulat2 otak nak pikir kat mane huuu. Yerr silelah jumpe pak poh pohkong tu ye :D

fizz:
yer la kot..same :D sebab nampak dari jauh je cincin u dlm gambar. Gaga...kucing yer, jenuh kene bedah siasat ar kucing tu kalau dpt tau :P

anil:
iskkk yeke anil, sedih ar mcm tu. nasib baik awk punye cincin tunang...kami ni cincin kawen....arghh harap tak jadi dah lepas ni isk isk

: