Wednesday, September 16, 2009

Mood Raya...Oh Mood Raya

Mood raya dah mengambil alih dari fikiran hinggalah ke kuku kaki.
Nak buat keje pun dah slowww jer.
Padahal keje ade :P

Raya tahun ni, insyaallah kami berdua beraya kat kampung belah ibu aku di Sg Siput, Perak.
Eiiii
Tak nyabor-nyabor dah teman ni nak balik kampung teman.
Especially bwk 'org' baru kan :D
Mati akal la suami nanti bila dengar org2 perak punya loghat.
Hahaha.
Sedangkan isteri die ni pun, kalau balik kampung, lagi2 kat area K.Kangsar mahupun Chemor...
Tersenyum sorang2 dgr dorang bersembang.
Kalau kene waktu dan ketikanya...
memang aku direct tanya ape2 yg aku tak paham.

Tapi kalau dah jumpa sedara-sedara lain...
Dengan gaya lajunya dorang cakap..dengan loghat pekatnya tu
mmg terkebil dibuatnya
tapi aku suka dengar
kalau dulu ade cite orang gaji- pah bedah tu
aku memang tunggu sampai abis kalau berkesempatan tgk :)

So lepas beraya kat perak, beralih pula beraya ke keluarga belah suami
Mungkin sampai ke terengganu berjumpa sedara disana...
Pastu turun ke segamat
pastu turun ke JB
pastu turun ke KL
erkk
cukup ke cuti seminggu nak beraya ni?

Fulus pula, bagaimana?
Sile beri duit raya bebanyak sikit ye kpd diri ini, supaya boleh cycle balik :P
Agak-agak, sapa lah yg bermurah hati sangat tu nak bagi duit raya lagi kat bini orang ni haaaa?
mimpi sungguh! tarik pipi laju-laju



Beraya di mana nanti semua?


22 Komen:

Mrs. Amie said...

Eleh Hanie.. sonoklah tue nak raya dengan husband baru kan? kan? barulah kan...

Tak sabarlah tue nak cium tangan husband n bermaaf2an? kan? kan?

NURUL said...

raya sakan nie hanie. banyak tmpt nak beraya. perak, johor, tgganu, kl. wahhhh mmg raya sakan. syoknyer.... :)

Quiyah said...

eh eh.. kg sungai siput ka? takla jauh sgt.. kuikuikuikui...

i beraya di ipoh perak, lepas tuh KL.. maybe pegi pinang pulak melawat kg arwah bapa mertua..

huish..

nanonano said...

uiii byknye berjalan,
:p

~ms tepung~ said...

nk menyibuk sbb nmpk perkataan segamat

raya kt segamat, sbb org segamat..:)
tp ofismate bising2 lps balik cuti raya suh bawak durian....haih bkn ke patut mintak kuih raya

Hantu Ulam said...

dah p Terengganu jgn lupe singgah Kuantan 26 Sept nnt..ehehhe

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

selamat pulang ke kampung berhari raya....

hati2 di jalan raya...pandu cermat jiwa selamat....

cik yanie beraya di Cheras dulu....pastu baru balik Aloq Staq...

=) Salam Lebaran wat hanie sekeluarga.....

m@Ri@ said...

samelah kita..mood ry melonjak2 ni,...kije pun malas..arini mc..salah mkn...huhuhu..ry nnt di kg sy..sbb cik suami bekerja..maka blk kg sy la..hehe..ada ms insyaALLAH akan ke KL beraya ngn mertua..

su su said...

jom blik raya....
su blik felda chini..

Wanie-san said...

nak g menepek!sbb tgk perkataan terengganu & kuala kangsar!eceh!jgn lupe beli kepok lekor byok2!Selamat Hari Raya Kak Hanie sekeluarga~

BuTtErFlyInFraMe said...

tahun ni last dapat beraya di hari raya pertama dgn family sendiri..tahun depan, i'allah keadaan dah mula berubah..kena begilir2..haihhh

psstt..suka jugak dgr org perak bercakap..kdg2 sampai tak paham dibuatnye..

tahun depan, sy juga akan beraya di perak..hahha..poyonyee sayeeee

Jehan Najib said...

kitorg baru jek tuko duit raya. thn ni kuit biru & ijau je.. tkde duit merah & ungu langsung. ahhaahah!!

pasrah jek la sapa yg dpt tu....

neway, slamat ari raya in advance!

Dayu said...

tu lah kan
nk beraya ni, mmg byk pakai tenaga
duit lagi lah
tapi takpe lah
raya sakan setahun sekali
lagipun 1st year aya suami isteri kan
seronok lebih2 skit

tentang dhila... said...

amboiii lengkap plan beraya pn hanie ni ye..apepon selamat hari raya wat hanie n suami.

oneyani said...

ala xpe husband kamu kaya orgnye..ngeee~

dtg trg tu singgah la rumah kite=)

The Mrs-Bride said...

jom raya jommm! ek org kuala gak ke? heeee.. side husband kat kuala gak (belah MIL)! tp this year, my turn! so harus lah ke JB balik umah makcik! nak ke tganu tatau la bile plak.. x cukup cuti babe! :P

selamat hari rhaye!

dun worry, pasti ada yg kasi duit raya nnt.. me pun dpt babe! hihihi.. tp daripada company lahhh! :P

aleena said...

waaa banyak tempat untuk g raye..

nway mesti besh 1st time raya as a wife kan:)

selamat hari raye:D

Jehan Najib said...

selamat hari raya pn hani & husband! excited kan raya this year... same le kite

[ Hanie ] said...

amie:
hahaha malu I u. :D mestila tak sabar hehe, u plak amie...raya dgn si comel tu..auww, bestnye kan ;)

nurul:
hehe, tu masih di peringkat perancangan :D tp insyaallah semua pegi :D

quiyah:
ouh yeke..dekat lah kite ye ;) ic..smoga selamat semuanya ye ;)

nano:
hiks...tu la, tah larat ke tak nnti :D

ms tepung:
ouh yeke org segamat ye. haa? musim durian lagi ke skrang ni? hehe sabor je lah ye

juju:
insyaallah juju. tgk aturan perjalanan mcmmane ye. Kalau tak dpt hadirkan diri..semoga selamat semuanya majlis juju nanti ye ;)

yanie:
hehe mekaseh cik yanie. takpe, janji balik jgk kan ke alor setaq tu, kalau tak? meroyan tak? huu

maria:
hehe tu la, dgr lagu raya pun dah tersyahdu syahdan rasenye kan? ;) smoga selamat dan happy di hari raya nnt

su:
hee jom jom..excited kan?

[ Hanie ] said...

wanie-san:
haa ye tak ye. mekaseh kerana mengingatkan pasal keropok lekor tu :D hee dua kampung yg berjauh jgk tu ye ;)selamat hari raya jgk

BuTtErFlyInFraMe:
hee yeke, okla tu, hayatinya dgn penuh kegembiraan :D wahh insyaallah, pengalaman itu akan tiba kan

jehan:
heee tu ar kan, tahun ni nak beri duit raya, agak sukar sikit,,duit dah byk spend kat bende lain kot hee

dayu:
betul tu, tp salah budget, merana diri jgk neh hehe :D same2lah kita ye

dhila:
mekaseh dhila, slamat hari raya buat dhila & suami jugak ;)

oneyani:
hee, insyaallah, ganu kat mane ye :D

nita:
takdela nita, my mum punya kampung. ouh yeke..hehe sure excited jgk kan ;) baby ade baju melayu tak? hee Slamat hari raya nita sekeluarga

aleena:
heheh byk kan :P mmg excited lebih ni huu. slamat hari raya jgk ;)

jehan:
hee tu la pasal ;)

modusoperandi111209 said...

slm pn hanie
jom dtg umah.. sy dok kuale jugak. xpun moh kite pekena laksa + cendol lembah..huhu..

[ Hanie ] said...

hehe mekaseh kerna menjemput, takdan jln byk pun kat kuala aritu :P