Wednesday, September 9, 2009

Kurang Mood Arini

Pagi-pagi lagi aku dah down.
Hish hish..
Hmm

Benda yg buat aku bertambah2 down....
bende ni aku dah dpt detect during weekend aritu.
Ada sesuatu yg terjadi terhadap emel aku yg aku guna di zaman kurun kebrapa pun aku dah tak ingat. Emel tu masih available sampai sekarang.

Yang aku TAK PAHAM nya adalah.
Emel tu tiba-tiba jer dah register dalam facebook!
Yang mana, bukan aku yg register kan.

paham ke pe yg aku cuba sampaikan ni? huhuhu
Kire ada org lain la yg register under that email.
Haaa ini dah kire memasuki hak peribadi aku kah?

Bila aku selidik2...selongkar2...
Nama 'org' yg menggunakan emel aku tu....Hanie jugak.
Tapi asalnya dari indonesia
Kire nama sama, takda hal la kan
Haa...tapi mcmmane pulak emel pun boleh sama, sebijik, sebijan?
Aku selidik infonya dalam facebook..memang dia guna alamat emel aku.

Tapi bila aku cek emel aku yg itu...verify facebook memang ada tapi tak terbukak lagi.
So mcm mana die boleh verify plak tu?
Haha pelik kan?
Pastu aku try la request password facebook tu, sebab aku still bole trace pasword FB tu melalui emel aku kan.
Aku selidik, list kawan2 die adalah kebanyakkan dari member2 yg aku kenal.
Agaknya, die buat auto request friend melalui emel address dlm emel aku.

Haih..
Last2 aku tukau semua password emel la, password facebook tu la...
Bukan ape, kang ade yg tersalah guna, aku yg kena

So,
Pasni nak kene pantau lagi...
Pelik sungguh!


11 Komen:

atiQah adNan said...

hisshh pelik nape leh jadi macam tu..
teruk tol..

hanimndroid said...

xmustahil tau perkara begini. cara atasi adlah dgn perbaharui pword anda regularly

Wanie-san said...

agak pelik bin ajaib gak ler...conpius pon ade...camne leh jdi g2...adakah suami puan hanie menyalah gunakan email i2???huhuhu

nanonano said...

erkk..
kurang arif bab ni,
tp na pun pelik,
skrg ni mcm byk lak serempak dgn org yg name nano gak..
huhu

m@Ri@ said...

betul2..skrg bahaya..kang ade gk leh guna nama kita lak kan

BuTtErFlyInFraMe said...

uiks..boleh pulak jadi mcm tu ye..haihhh mcm2 lah skrg ni..

anil lutaze said...

aik...gile pelik..cmne leh trjadik cmtu....

puan.farah. said...

pelik nye..macam tu pon ada ka??

Sabby said...

my friend pun pernah kena..dgn gambar sekali semua dia upload..pelik sgt...tulah we, esp bloggers must be very carefull with our personal info then we give out kan...

wiena said...

hanie...this is one of the way of keje hackers. ur account has been hack then..heeee..apekah. do not use same username and password utk fb, friendster or twitter, etc. they can easily detect and hack. this is the latest issue regarding hacking nie.

[ Hanie ] said...

To all:
tu la, pelikkan. tgh terbelit2 jugak pikir mcmmane bole jd mcm tu. Kalau betul la hackers, aiayayai...kene kasi secure lebih mcm ni huu