Friday, September 11, 2009

Cerita Lawak

Sebelum aku terlelap, dok tgk la tv crita CSI Miami.
Sambil-sambil nonton....aku buka laptop, berblog hopping dan yg semestinya meng'onkan Restaurant City facebook aku.

Tah mcmmane, aku pun tatau bila aku terlelap.
Suami lagila, awal lagi dah terlelap depan tv, penat sangat kot...dok edit gambar je memanjang :D

Tetibe aku terjaga...
Sekali pandang jam, dah pukul 5 pagi...
kepala dah terpikir lewat dah ni, nak sahur...
mane taknya, nasi tak masak lagi utk suami makan.
Sempat ke setengah jam nak masak nasi...tu belum campur nk suap nasi lg tu
Kang ada yg tak termakan....lauk berbuka pun byk lagi yg memang simpan utk bersahur

sambil mulut dok mengomel/bebel kat suami kata dah lambat bagai, siap cakap kat dia...
lamanyaaaaa dia tido, selalu die nak lelap kejap jer, pastu sambung buat keje
tangan ni sedang laju jer duk basuh beras

Suami aku cakap,
"awak ni kenapa kelam kabut sangat ni...awak dah tgk ke jam pukul berapa?"

Aku: "Bukan dah pukul 5 ke?"
Suami: "haaa cuba awak tgk betul-betul"

Sebelum aku tgk jam..suami dah amat-amati dah jam tu..
aku perasan yg die duk tenung je jam tu...

Jadi aku ni perbesarkan mata tgk jam
rupa-rupanyaaaaaaaaa...................................





























Jam baru pukul 12.30 malam!!!!
HAHAHAHAHAHAAAAAAA
mase tu tangan tgh nak buat air nescafe, terus berhenti buat :P
gelak guling-guling la kami berdua malam-malam buta tu...

Susah jugak jadi org rabun + mamai ni yer....
pukul 12.30 pun dah nampak pukul 5 pagi
huhwuhuauwa ketuk diri sendiri laju-laju

Sebab yg menguatkan teori otak ni kata dah pukul 5 pagi tu..
Sebab pertama, aku rasa mcm dah lama sangat aku tido
pastu aku tgk, org2 dlm restaurant city tu, dah hampir nak pengsan tak bagi mkn...
budget dah lama sgt la kan aku tak ngadap laptop tu huhuhu

Boleh pakai ke teori2 yg memakan diri sendiri ni?
hishhhhhhhh

27 Komen:

Liyanaroxx said...

hahahahaha.mmg lawak..biasalah kalo dah mamai kan?=p

Mrs Zamzuri said...

mesti kena bahan dgn suami setahun nih! hahahah.. kenangan indah tika bulan ramadhan ek? heheh

Hantu Ulam said...

haha..ape la kak hanie ni...lawak seh

_Gnie_ said...

jom gelakkan diri sendiri...
hehehe...

fizz said...

hahahahahahhaa.

laki kite pon tertdo2 tgk csi mlm td. tp bile tanya ngantuk ke, tak mengaku. podah cit!

tentang dhila... said...

heheh...kelako la hani ni. tu la gara2 mamai. hilang sekejap ngantok saya di opis ni bile terbaca citer hani. mmg lawakkkk

BuTtErFlyInFraMe said...

hahahhaa, mmg lawak...camne ye boleh keliru 00.30, empat angka dengan 5.00pg, 3angka..heheheh..itula kdg2 kita ni kalau mamai, mcm2 hal leh jadinye..

kire ok lah dalam keadaan mamai leh basuh beras..nanti nk bgn sahur tak yah kelam kabut basuh lagi beras..

lawak la cita niiii tau

atiQah adNan said...

hanie..hanie.. heheh.. excited sangat la tuuu...

cik orenlili said...

kelakar la kak hanie ni.. kekeke.
nak terguling2 gak baca entry ni. hehe. :P

sempoiii!

Wanie-san said...

hehehe..2la mamai sgt...jgn bg sebarang alasan lg...memg k.hanie mamai!noktah!

@yue said...

smpai anak cucu ramadhan la kene bahan tuh nanti..hahahaha

hanim said...

sdg membygkan u gelabah bgn dgn jaya nye..hehehhe..lawak laa.sure igt smpi bebila.. esok tgk jam betoi2 tau.. ;P

nanonano said...

kan dah kene gelak,
hihihi ;p

Nariko said...

hanie hanie.. tsk tsk.. sorry i gelakkan u tadi. hehe

dialicious said...

hahaha..u pikir nak bagi hubby makan sahur ke nk bagi staff restoren yg makan?hahaha
comel sungguh kamu ni..
hanie masak nasi setiap kali sahur n berbuka lain lain ke?rajinnyyyee
nsb baik my hubby diet sket..berbuka mkn cornflake or oat aje dgn milk..

m@Ri@ said...

hehehe..kelakarla hanie..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> hahhahah gelak sama dier...

tu la...gelak kan acu yanie lagi
minum milo susu anmum essential...

kekkekkeke

The Mrs-Bride said...

hahahaha.. klakar ah hanie! hehehe. :P

NURUL said...

alahai hanie tergelak nurul depan computer nie sorang2 baca entri nie. kelakar sgt nie.

ungu violet said...

hahahaaaaaa..
menggelabah la hanie nih!

anil lutaze said...

hak...nasi tu dah sempat masak ke blom??? hehehe...

mg gitulah kalau tetdo kt luar...mmg rasa cam tapape...hahaha..sudahnya kelam habess....

puan.farah. said...

ahahaha..kelakar..lawak of the year neh

hanim said...

my fren pun ado kena mcm ni. dah sahur. dah subuh. dah tido balik. dah bgun g lab. dah balik tghari tu. dah tdo. bgun2 sedih sorg2 ckp nape xbgun sahur. pastu br sedar tgk baju complete br balik lab. huhu

[ Hanie ] said...

Liyanaroxx:
hahaha ni mamai tahap bahaya ni..sib baik tak sampai keluar rumah :P

Mrs Zamzuri:
hahaha ade gaya2 mcm tu nampaknya qimie :P kalau my parents tau ni...harus lah kene gelak sakan :P

Hantu Ulam :
haha tu la, buat lwk mlm2 buta...haru sungguh :P

_Gnie_ :
heee sudah puas bergelak mlm tu...mmg tak bole terima akal btul diri sendiri bole terkena mcm tu :P

fizz:
ahaks...kalau ngntuk...mmg ade yg susah nak ngaku ye tak :P kadang2 kite pun terbuat mcm tu jgk :D

dhila:
heee tu ar, siap laki kene bebel lagi, tu yg tak tahan tu :P

BuTtErFlyInFraMe:
hahah sebab tgk jam jarum la jadi mcm tu, kalau digital...tak jd kot :P ha tu la, senang, nasi pun dah siap masak :P tinggal mkn je, ade kebaikan juga ye lawak2 mcm ni pun huu

atiqah:
ni buat excited tiqah, ni gelabah + mamai campur skali..tu yg terbabas tu :P

orenlili:
haha jd kan ia sebangai peringatan utk semua :P

Wanie-san:
haha tu la, mmg salah diri sendiri pun...mata taknak bukak btul2...tau2 terus buat kesimpulan, tu yg silap2 tu :p

kak ayue:
haha tu la, hanya dpt berdoa insiden ini hanya berakhir pada mlm tu aje...tanak dah ingat..maluuuu! :P

[ Hanie ] said...

hanim:
heee, baiklah. Tu la, mlm td pun terbangun pukul 12.30..suami perli2, bgn sahur lekas :P

nano:
haha tu ar, takpe, kasi berhibur sikit auwww

nariko:
ahehehe takpe azie, mmg cerita lawak pun :P

diah:
hahah ooo diah,statement yg membuatku nak tergelak. Mungkin la kot...staf restoran pun sama penting haha :P hee depends jugak, suami pun ade masak nasi nya jgk. tu pun kalau ade lauk berlebih waktu berbuka :D takdela masak sgt, simple2 aje hee. hubby u senang je yer...takpela kalau tahan perutnya seharian kan ;)

maria:
hehe :P

yanie:
erkk...haha ni kire dah terkena balik la kan? mamai jugak :P

nita:
ahehe, jgn jadi mcm hanie sudah la ye nita :P

nurul:
hehe yeke, sape ade pengalaman mcm ni jgk ye? bolelah geng! :D

farah:
hahah tu ar pasal. mcm mane tah mlm tu mata bole tak nampak jam tu pukul brape...haih, malu I :P

anil:
hee nasi tu lepas basuh, mmg terus masak je. Lepas dah tekan suis dan nak buat air, baru prasan pasal jam baru tgh mlm :P Tu ar kan...suke sgt tido luar hanie ni :O

pn farah:
ahaha, :D jgn lah kate begitu

hanim:
tu lagi mamai tu heee. Bahaya tu :D

oneyani said...

aduh mcm2 la kamu ni hanie..nasi tu kire ok la terlepas kan..tapi bab air nescafe tu sejuk la jawabnye..xpon bersemut=p

[ Hanie ] said...

oneyani:
ahehe nasi tu mmg simpan utk sahur...yg nescafe tu, suami yg perabiskan...bile dah betul2 pukul 5, buat lain :D