Tuesday, August 4, 2009

Untuk kaum wanita (yg sudah berkahwin sahaja)

Nak bagi tajuk untuk entri ni pun, jenuh aku pikir :P
Segan pun ada...haha gatai!

Walaupun usia perkahwinan kami baru menjangkau sebulan 2 minggu...
asal dah nampak badan berisi sikit...
dah ade yg bertanya, dah ada 'apa-apa' ke?
ada isi dah ke?
Huuu

Tak semua yg baru berkahwin tu , akan dikurniakan zuriat dgn cepat seperti bunting pelamin...
Ada yg masih merancang...
masih belum ada rezki....
masih nak rilek-rilek ajer

Bagi aku...tak kisah sebenarnya...rezki cepat, alhamdulillah :D
Usaha dan doa tetap ada.
Anak tu rezki dan anugerah Tuhan nak beri..kan?

So untuk yg sudah berkahwin, atau yg dah berkahwin nak punyai anak lagi....aku kongsikan apa yg aku dapat masa tgh google2 aritu :D

Dari Baiboo ---> Getting Pregnant


dan ini ---> kalendar wanita (ni siap bole beritahu utk rancang anak lelaki atau perempuan lagi)


Setelah aku calculate utk aku punya, kira dua-dua sumber ni menunjukkan kalendar yg hampir sama :)

So, cubalah yerk.

14 Komen:

@yue said...

haih bru sbulan 2 mnggu..sabar²..:p

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

opppsss....
saya lom kawin
tp gatai nak baca n3 nih

hahahaha

GreenJade said...

hahaha sabaq ja yanie nih.. xpe info in advance utk yu.. :p

tks Hanie..moh same2 men'try' :D

faRhaNa said...

yup!!sy merasai nyer..sy sudah kawen hampir sethn 5bulan..rmi yg tanye..sudah ku kabarkan, sy bukan merancang tp blum ade rezeki dr-Nya..xpe, usaha tangga kejayaan..chaiyok2x!!ada usaha, doa serta tawakal, InsyaAllah ade lar nti..Aminnn....:D

p/s : cam ne perasaan wife2 kat luar sane yg lum dpt anak walaupun dh kawen lebih 5 or 10 thn??sy yg br sethn jagung ini pun makin resah!!hish...ape kan lg mereka..

newlifenewbeginning said...

wa sudah memcm website wa refer, siap belek calendar lagi, belek badan sendiri tapi belum masih ada rezeki huhu

Mrs. Amie said...

good luck mama hanie to be..huhuhu

anil lutaze said...

waa...sgt berguna lah info..thanks hanie

wiena said...

sudah check kah? adekah +ve? huiiii...cepat2 la dapat lesen P utk 9 bulan. :P

f a i z a h 's said...

erks...sy pn semakin resah apabila masih belum menunjukkan tanda...think +ve mebi allah swt nk bg peluang kita berbakti pada suami...masih blum cukup kn... ^_^

NURUL said...

sgt bagus lah hanie info nie. bagus nie.

[ Hanie ] said...

kak ayue:
hahah...baiklah puan :D

yanie:
heee takpe, simpan entri ni utk lepas kawen yer ;)

kak jade:
tu laa, same2 berusaha...AMIN beramai2 :D

farhana:
betul tu...cepat dan lambat itu tentuan Allah. Berusaha & doa je kita2 ni mampu..tp kalau dah kerap kali tanya...mmg akan stress

newlifenewbeginning:
hahaha usaha itu penting, dan juga sabar..ye tak? :)

mrs amie:
yerrr, mekaseh pn amie. Seronok tgk kalian2 yg baru2 dpt baby ni tau ;)

anil:
hee no problem kembar hari kawen ini ;) sama2 kite jdkan panduan

wiena:
haha bulum arrr...sedang berusaha lg :D haiyok, lesen itu sgt lama tuuu :D

faizah:
betul, sgt setuju. berbakti, bermanja, dan bermcm2 ber lagi kan hehehe.

nurul:
hee berkongsi sekadar yg termampu :)

wardah said...

sgt berguna info ni hanie..tq!mari berusaha!

xeea said...

try yg ni pun best jugak tau.

http://www.fertilityfriend.com

berusaha!
heee

[ Hanie ] said...

wardah:
hehe sekadar berkongsi ape yg ada :D Mari!

xeea:
wahhh tq puan xeea ;)