Tuesday, August 11, 2009

Reception Puan Diah & Suami :D

Sebelum reception Diah, sebelah petangnya kami ada job di area Batu Caves sana.
Sedang-sedang leka dan seronok mengambil gambar outdoor pengantin, agak terlewat baru perasan kami harus bergegas ke shah alam pula, utk menghadiri majlis reception Diah di dewan jubli perak, SUK.

Jalan ke pintu masuk utama ke bangunan SUK pada malam tu, bole pulak ditutup!
Tetiba aku jadi blur nak lalu jalan mana..hahaha.
Waktu tu, kalau ikut pada program, memang dah terjangkau jauh dah utk ketibaan tetamu...
Dah la lambat, jalan bole tutup. isk isk.
Yg aku tau, jalan satu tu jer nak ke bangunan SUK tu! huhu.

Pastu, belek balik map Diah, tgk ade jalan alternatif ke tak...
Last2 jumpa!
Kami masih ade rezki nak ke majlis Diah nampaknya :D
Tapi malu...sebab mcm dah lambat jerrrr time tu.

Sesampai di dewan, sangat bernasib baik...majlis belum start..fuhhh..
muka bersinar lega kami berdua.
Tanya kawan2 Diah yg menunggu di pintu masuk, majlis belum start, delay sikit..alhamdulillah :D

Tiba di meja tag 'bloggers' berwarna kuning itu, Amy & Tunangnya dah sampai.
Kenal Amy sebelum ini melalui kakaknya, Amie yg tak dapat dtg kerana masih dlm pantang :)
Sebelum ni hanya blog hopping membaca persiapan2 kahwinnya jugak..tu yg termalu2 tu

Tak lama lepastu, Sab dan temannya pun sampai.
Mula2 tak cam Sab ni yg mana, sebab dalam blognya...muka mcm lain sikit :D Nice to meet you.

Kemudian sampai pula puan Nariko dan suami.
Mula-mula cam tak cam nariko ni, lepas tgk inai dijari baru realize dia..haha bole tak?
Mereka ni friendly jer.

Mengambil gambar serba-sedikit....si suamiku la yg bertungkus lumus waktu itu :D
Thank you so much sayang....

Majlis yg bertemakan putih biru itu....nampak sangat sweet!
Pelamin, deco meja makan beradap...semua2la, indah.
Makanan dan gift pun cantik dan sedap ;)


pelamin yg malatops!


Belum tengok pengantinnya lagi...
Bila pasangan pengantin masuk je...mula2 aku tertarik dengan flower boy dan girl yg meniup bubble itu...heee sgt comel!!!



Cantik, dengan baju pengantin yg direka khas buat Diah itu, sgt gorjes!
Jelas terpancar kegembiraan mereka kan?






Semuanya blend menjadi sangat cantik.





Ingat time pengantin makan, aku dan suami nak mengambil gambar bersama.
hehe tapi sogan la.
Tgk Nariko yg pegi dgn suami...hehe



I'm happy for her...
Sebelum ni dia dan fiance (pada waktu itu) yg hadir ke majlis kami...sekarang kami pulak.
Cepat betul masa berlalu...




Meja bloggers!
Dari kiri Sab & teman, Amy & her fiance, Nariko & Suami, Puan Hanie tembam & Suami :P
Abaikan ketumbesaran aku di tepi itu....saya tahu, gambar ini menggunakan wide lense
Sila salahkan lense itu yer...hahaha



kek yg sangat comel!




congrats both of you!!



Anil dan suami duduk agak jauh dari kami masa majlis bermula..
Jadi bila dah abis makan, barulah dapat bersama dan berceloteh.
Anil ni peramah orgnya...mcm dah lama kenal je gayanya walaupun baru jumpa buat pertama kali :)


Bergambar kenangan bersama pengantin, ada tiga pengantin baru dan dua bakal pengantin di sini :D


saya sgt soka itu handbouquet Diah!


Waktu ni, kami ni jenuh la mencari mana peginya Nariko itu.
Tetiba dia dan suami tak nampak dah...huuu.
Balik dah yer?
Tak cukup korum plak gambar ni nampaknya

So buat Diah dan husband, terima kasih kerana menjemput kami :D
Akan merindui entri2 persiapan perkahwinan kamu lepas ni.
Semoga bahagia menjalani kehidupan yg baru sebagai pasangan suami isteri.

Teman2 bloggers, gembira dpt jumpa you all aritu :D
Insyaallah, kita jumpa lagi lepas2 ni yer.
Kalau nak gambar2 ini, bagitau k ;)

21 Komen:

ungu violet said...

cantiknya diahhhh..
everything gojeslah!!!!
bloggers pun comel2!

AmyMizzunderstood said...

HANIE!!saya mahu pic2 ini..can i??

Nariko said...

haa..baru la puas hati tgk gambar camera mahal... baru do the justice to the beautiful event.. haha.. saya pun mau copy a few pics ya.. hehehe

m@Ri@ said...

wah cantiknya dia..rugi betul tak dapat dtg..huhu..mak masuk spital tiba2 so kena cancel sesi menterjah wedding diah tu..huhu..apepun sumer blogger pun meletup mlm tu..=)

nurulzia said...

hanie,nak ckp tapi jgn marah yek..u nampak berisi skit la...

Luv like this.... said...

Cntik nye Diah...bloggers maintain cute..[b d]

dialicious said...

Thanx for coming hanie n terharu la baca entry ni.korg sgtla supportive.hopefully we can meet some other times.Camera u sure mahal gile hanie berjaya menutup mata masyarakat ni.hehehe.thanx sgt2

Mrs. Amie said...

Agagagaga..Hanie, sume dah kawin..pasni memboyotla korang... dr citer pasal wedding talk, pasni blog korang sume mesti penuh dengan pregnancy talk pulak kan...huhuhu.. rugi tak dpt dtg!

newlifenewbeginning said...

hanie..

u pakai camera ape eh?? cantek gile gambo..

sume bloggers tulis pasal wedding diah..hehe puas ati baca :)

The Mrs-Bride said...

awww... diah looked soo stunning!! kalo dah abis pantang, mesti dah terjah wedding diah! kata dekat ngan umah kan.. hihihi! xpe2, pantang abis weekends ni! ohh x sabar... ;D

NURUL said...

bestnyer..blogger pun comel semuanya. saya cuma kenal itu anil saja. yg blogger lain saya tak kenal :)

xeea said...

jeleshnyeeeeee!
manjang je korang buat 'reunion' eh. kalaulah sy ada kat kl, dah lama sy join sekali. tsk

GreenJade said...

vahh cantik2nye shot..esp 2nd pic tuh..malatop u

congrats 2 both newly family ;)

[ Hanie ] said...

farah:
yess, Diah sgt cantik mlm tu :D

Amy:
hee sure, no problem Amy ;)

Nariko:
hehe no problem, ambik la utk kenangan ;)

maria:
owh really, mak maria dah ok tak tu? insyaallah lain kali kite ade rezki berjumpa ;)

nurulzia:
hahaha yer, mmg sy dah berisi :P huuuu

Luv like this:
hehe terima kasih daun keladi :D

Diah:
semua itu benar2 belaka ;) happy for you Diah,
heee kamera bekerja, tu pun my hubby yg bertungkus lumus, si isterinya ini hanya menyuruh sajork :P

Amie:
huu amie, hope dpt jumpe amie jgk sbenarnya :) Tu la, kebanyakannya dah kawen..hehe tak sabar juga utk memulakan topik itu :P

newlifenewbeginning:
hee my hubby use D90 :)

The Mrs-Bride:
ouhhh dah nak abis dah ye...yey! :) Tu la, harap dpt jumpa u and amie jugak..insyaallah kite jumpe lain masa ye :)

nurul:
hehe tu la, bile ade perjumpaan mcmni dpt kenal lebih rapat :)

xeea:
hishh, sila jgn jeles, lepasni harap dpt jumpa kamu jgk :)

kak jade:
TQ kak jade :)

::zAsyikein:: said...

hanie,wat a small world... kein ngn anil same uni kat perak..ehehhe..keciknyer dunia ini..!! kein pun blog hoping jumpa blog anil... nway kamu sudah ber-isi kah?>eheheh

anil lutaze said...

mmg clear watarq btol pic2 ni...puas hati ngknye...

x sudah2 mngatkan diah mmg cnthek yg amatt....x boleh x kata mcm tu..sbb tu hakikatnyee...puteri kayangan pon x mcm dia...

tp mmg happy jumpe sumer rkn2..

hanie...awak comel mcm dlm gmbr...hik

bila lah yerk nk ketemu lagi??

[ Hanie ] said...

kein:
ouh really? dia dah prasan tak korang satu skolah?
erk..ber'isi? hahaha soalan yg sama kami persoalankan aritu (saya & anil) :P Masih belum lalalalagi :P

anil:
betul tu semuanya cantik, tp diah ckp ayat nak nyedapkan hati die..haha kami tak tipu la puan diah :)
hee, awk pun comel la anil,betul, mahu ketemu kamu lagi ni gagaga! :D

atiQah adNan said...

CANTIK giloss.. tak terungkap..
acehhh...
hanie nak tanye caner hanie upload photo kat blog ni eak.. gambar besar-besar laa... saya kalau upload photo jadik kecik pulak gambar tu...:D

[ Hanie ] said...

mekaseh :)

erm kalau nak gambar besar, samada masuk gunakan URL mcm hanie guna flickr. guna yg lain2 pun bole jgk. Masa upload tu, pastikan butang LARGE ditandakan kat bhgian bwh tu. then klik ok mcm biasa :)hehe paham dah takni eh?

atiQah adNan said...

yes!! paham cekgu!!!!
[masa ni ngah bayangkan hanie ngah pegang rotan.. hahahahha]

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

chantek nyer pengantin perempuan.....