Tuesday, August 25, 2009

Pengalaman Berpuasa

Hari pertama je dapat berpuasa...
Hari kedua, aku dah terima teligram suruh Raya dulu!
gagaga.
Nampak anak bulan awal aku ni...baru nak feel2 puasa bersama2 soami, dah kene cuti!
Takpe, ade byk lagi hari...
Walaupun 'bercuti'...aku tetap puasa jgk...
tak mkn, tak minum...konon nak teman suami kan?
Baik takkkkk aku? hee

Hari pertama tu....
Family suami ku berada kat rumah kami.
Jadi dpt la merasa masakan mertua hari tu :D
Tapi kami ni ke bazaar jgk nak beli bende2 utk buat tambah2.

waktu tu dh 6.30 ptg.
Waduuhhhh sgt menguji tahap kesabaran sanubari
Mmg la org ramai, parking pun susah nak dpt.
Pastu makanan pulak tak byk choice.
Kecewa di situ.
Jalan2 lagi, tgk takde pulak yg menarik hati.
Yang banyak roti john, jln depan sikit roti john...jln lagi lagi depan, roti john.
Erghhh. Sabor je la.

Last2 kami hanya dpt membeli air sajer, masetu dah pukul 7.10.
Pastu ke bazaar yg dekat2 rumah kami pulak
haa byk pun pilihan, tp tu pun dah tinggal sipi2 sebab sampai situ dah lambat

Aku bukan apa, duk mencari kuih feveret tak jumpa2, tu yg frust tu.
Aku cari kuih Cara berlauk!
haha
Mcm la bukan bulan puasa tak jumpa kuih ni kan?
Time bulan tak puasa, tak teringin pun nak cari kuih ni...
Mase puasa2 ni la baru nak muncul keinginan tu...
Mengada betul :P

p/s: Congrats buat Azzura (personaliti TV3) dan Zain sekeluarga atas kelahiran baby boy mereka :D.

17 Komen:

QuEeN Of 2 Heroes said...

wah..cara berlauk..
teringin gak rasa...
petang ni nak gi cari la...hehehe :p

nanonano said...

sbb time bulan pose ni la mcm2 kueh yg melimpah ruah kat bzr ramadhan tu,
huhu
sedapnye cara berlauk,
mcm tringin gak je :p

wiena said...

haha..hanie manjang dpt telegram dulu dr org lain. heee :P cara berlauk setapnya....ku teringat ikan keli smbal kak dewi. hoh apekah. dan jugak nasi lemak mak janda. baru pukul 11pg ye skarang ku dh ckp pasal makanan. hoh

dialicious said...

eh sempat ke blk umah time tu?hehe
diah pun paling suke beli ialah kuih cara time puasa.heheh
time x puasa susah sket nk jumpe tp kalo nampak tu haruslah beli.hehehe.cara berlauk je suka.cara manis2 tu x suke!kalo nampak kuih bom sambal tu pun nak jgk beli wpun x larat mkn.hehe

oneyani said...

aduh ramainya blogger yang dah start 'bercuti' ehhehe

yani lak coming soon..xlama dah ni=p

hanimndroid said...

sama2, kite pun suke cara berlauk!

GreenJade said...

vahh awalnye ber'raye' ek hihihi

akak lak kalu bln pose musti nk carik 'tepung pelita' kih kih kih :p

Luv like this.... said...

Awal tol Hanie Raye...smlm da mkn kuih tu..sedapppp!!

@yue said...

'slamat ari raye' pn.hanie..
hik hik hik....

atiQah adNan said...

sama laa kita pn. hanie..
ngah gastrik ni.. erm..
paling lemah tau pi bazar ni..
orang ramai sangat,,,

anil lutaze said...

kuih alwiz be my fav....hehehe

puan.farah. said...

haha..same la..tapi saya belum apa2 dah raya..haha..raya dulu sebelom poser

[ Hanie ] said...

QuEeN Of 2 Heroes:
hehe semlm pun dpt membeli nya juga :D

nano:
haah, betul tu. Sampai kmbung perut mkn kueh je :P

wiena:
haa tu la pasal. Sokmo raya dulu :P hee wahhh waktu2 begini mmg perut menghantar pelbagai menu utk di bayangkan haha. Tu laa, terbayang jgk ni bile wina sebut, isk2

Diah:
tak sempat pun, berbuka sambil menunggu ayam yg sedang di bakar hee :P Haa, kite pun suke bom sambal tu, tak sangka plak kite sehati sejiwa bab kuih2 ni :P

yani:
hehee yeke, tu la, nak buat camno :D

hanim:
hehe same, yg berlauk je suke lebih, yg manis tu pun :D

kak jade:
ooo, dulu hanie suke, makin lame mcm kurang suke dah :P

Luv like this:
haha tu la :P Wahhh, ni ari2 cari jgk kuih cara tu sebab kuih lain tak menggiurkan erkk :P

kak ayue:
hehe terimakasih :P

atiqah:
huhu tu la, kalau ramai, dari bersemangat, terus bole jadi geram gagaga :P

anil:
hehe tu la, kenyang mkn kuih pun tak kesah :D

farah:
oo yeke, hehe,takpe, tak lama lg bole puasa sama ;)

ungu violet said...

nasib baik sempat gak puasa pertama tu..hehe! takpe, yang penting puasa yang last2 tu, tak bestlah sebelum raya tak pose :D

Puan Jiha said...

hi hanie....same la..area umah Jiha pon byk roti john je..jumpe satu kedai jual tepung pelita..tapi erk tak shedap...cara berlauk pon mcm takde saje...boring sungguh

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> salam berpuasa puan haNie.....hehehhehe

aper menu best dah masak?

[ Hanie ] said...

farah:
hehe tu la, tp risau kang akhir2, anak bulan nampak awal lagi...huhu jenuh ganti! :D

puan jiha:
ouh yeke. Haa tu la, roti john berlambak2 skrang dorang jual. Cubalah bykkan yg berlain skali :D

yanie:
errrr, haha kangkung goreng belacan, erkk tu kire best tak? :P