Friday, August 28, 2009

Hari Minggu Nanti

Kami berdua akan pulang ke Shah Alam utk berbuka puasa bersama keluarga mertua Suamiku yakni keluarga ku :P

Tak sabar rasanya.
Mesti berlain berbuka dgn keluarga sendiri bile suami di sisi.
Dan kepada suami, jgn segan-segan dan malu-malu yer...
kang ade yg berlapor tak puas makan :D

pagi tadi aku dan opismate bersembang,
"Isnin ni cuti kan akak...tak pergi mana2 ke"

Aku: "aaaa...cuti kenape ye"
Dia: "cuti hari merdeka lah kak"

CUTI!!!
pasal ape aku tak alert pasal cuti yg satu ni pulak ni?
Selalunya kalau bab cuti...mmg cepat je buat reminder dlm hfon ni.
Sure penuh la shopping2 kompleks weekend ni.
Dah la org baru dapat gaji...
Sale merdeka pulak tu...
Baju raya sendiri 'DAH' cukup kot....3 pasang? gagaga
ke nak cukupkan sampai sebulan? sure kene tarik telinga dgn suami nnt huuu
Baju raya suami jer belum ketemui

Dia cakap, baju color tone yg aku nak, dia dah ade dlm simpanan...
Aku cakap, nak la beli yg baru...kang tone warna tak sama kang...tak sedondon nak ambik gambar heee

Ada orang2 laki ni...byk yg tak kesah kan bab2 mcm ni? Janji ade dan tersedia :P
Like my family, dari dulu sampai sekarang...my mom la yg duk atur nak color ape setiap tahun... siap pilih kain, cari tukang jahit...sampai ke sampin pun die yg cari utk ayah dan anak2 terunanya.
Sebab tu la kot...dah menurun kat aku pulak ni :P
Bukannya nak membazir, takat kalau utk lelaki...setahun sekali buat/beli baju melayu baru...tak salahkan?

Lain lah perempuan...
agak selalu jgk menambah koleksi
lagi2 yg keje gomen atau cikgu :P


Selamat berhujung minggu semua :-)

11 Komen:

ungu violet said...

laki saya lagilah hanie, ade ke nak pakai baju raya tahun lepas dia kaler kuning. padahal tahun ni tema saye purple biru!huhhh..

Quiyah said...

ahaks.. samela kiter.. die cuma kate, tamo kaler pink atau putih.. lain sume jalannnn...

m@Ri@ said...

thn ni tak beli bj raya pn..simpan duit utk keperluan si kecik nnt..nk wt mcmn mak ayah die kena korban skit..

p/s:tp dok usha bj pregnant gk ni..hehe..

atiQah adNan said...

salah tu bukan saje yang keje gomen n cikgu yang kena swasta pun tak ketinggalan jugeeee.. lagi duit masyuuuk je.. huhuh..

tUlaa tapi tunang saya lain pulak dia yang over decide kaler ape dia nak pakai.. baju raye kita tak cari lagi dia dah sibuk nak cari baju dia hehehe

BuTtErFlyInFraMe said...

betul tu hanie..kdg2 laki ni tak kisah sgt hal2 mcm tu..kalau pakai ulang2 tiap tahun pun takpe..heran..

sejak bekerja ni, every year tiap kali raya kena spend lebih skit untuk beli baju for ayah dan abg yang still belajar..takpe, time ni la nak berjasa kan?heheh..

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> selamat berhujung minggu dan salam kemerdekaan puan haNie

:D

astalavista said...

ye haaa...selamat semuanya haniey..

GreenJade said...

vahhh bestnye 'blk kg'..dpt mkn sedap2 tuh :D

tul lah Hanie..bab matching2 kaler ni mmg lelaki x bape kisah..kaum2 wanita lah perlu gigih 'mendandan' mereka2 itew..tdk kalu udah bagai 'rainbow' pulekS kang jd nye hehehe :D

xeea said...

erkk
terasa pulak part ayat yg last tu

"..lain lah perempuan...
agak selalu jgk menambah koleksi
lagi2 yg keje gomen atau cikgu :P.."

setuju! heee

cikin said...

hehehhe... selamat bercoti2 sempena merdeka hanie..;)

[ Hanie ] said...

farah:
huehuhe..tu la kan, mereka2 ni tak brape nak kesahkan? mustila nak sedondon, 1st time beraya bersama suami :D

quiyah:
ouhh yeke, senang la mcmtu :D

maria:
hee betul tu, kene berjimat cermat sikit utk si kecil kan? takpe, tahun depan bole beraya beramai2 ;)

atiqah:
ahehe, bagus jgk tunang kamu tu tiqah, takyah kite pikir dah :P ada org tukang pikir sama :P

BuTtErFlyInFraMe:
tu la, kalau yg bujang, takde yg nak kesahkan, tu yg tahun2 lepas punye pun jadi ;)

yanie:
terima kasih cik yanie..same2 slamat bercuti :P

astalavista:
hee same2 lah kite ;)

kak jade:
hehehe pelangi? bahayu tu..kang terover meriah di pagi raya :P

xeea:
hehe, mak saya cikgu..itu yg tau tu :P

cikin:
same2 lah kite yer :P