Monday, August 17, 2009

Hampir 2 bulan sudah

kredit kepada prettypeektures atas gambar ni..hehe aku ambil di facebook Azlee, salah sorang photographer waktu hari sanding aritu...TQ, & NICE!! :D



Eh eh,
Kejap betul masa berlalu...
Dah dekat dua bulan rupanya bergelar isteri..
Dua bulan jugak tanggungjawab yg dipukul ini telah terlaksa

Banyak benda dah aku belajar...
Banyak benda yg tak jarang dibuat waktu bujang dulu
dah kena buat terutama hal-hal berkaitan rumah.

Puasa pun dah nak mula...
Macam mana la agaknya pengalaman kami berpuasa berdua nanti
Kalau dulu...
Sebelum berbuka, tapau makan kat bazaar,
lepastu...lepak2 kat mane2 yg terpikir.
Tepi dataran merdeka pun kami pernah duduk.
Hahaha sangat best!
Tak pernah terpikir nak berbuka kat situ. Ini idea suamiku. :D
Alih-alih, tgk ade kapel lain jgk yg sama2 berbuka kat situ.
Syok woooo...berbuka bersaksikan dataran merdeka, bangunan sultan abdul samad yg bercahaya-cahaya tu...dan tiang bendera. Erkkk? :P
Aku rasa, itulah pengalaman pertama kami berpuasa & berbuka bersama :)
Memang tak boleh lupa hihihi

Kalau makan kat restoran jgn ckap la, sampai kena berebut2...
Biasalah, kalau tak tercongok kat restoran dari pukul 5
memang gayanya, kau makan berdiri la kan.
Belum buka puasa, pahala dah tinggal suku lebih sikit...
Dah nak buat mcmmane, terhidu mcm2 makanan, tak ke tergugat?

Kali ni, lain pulak.
Can't wait ok!

Aku bersyukur sangat dengan kehidupan sekarang...
Moga kebahgiaan ini milik kami, selamanya :)

p/s: Selamat berpuasa in advanced semua! :)

18 Komen:

Nariko said...

selamat berpuasa puan hanie, jgn ponteng2 mcm dulu k :p

ungu violet said...

selamat berpuasa hanie.
bangun masak utk suami sahur nanti yaaaaa!!!!hehe..

faRhaNa said...

Selamat berpuasa hanie...
jgn liat2 bgn sahur tau..he he he..:D

easyou said...

nice pic ;).. selamat bpuasa juga..

dialicious said...

selamat berpuasa to u too.saya blum adjust lagi hidup bersuami ni.tataulah camne nak berpuasa sama2 ni..aduihai..kecut perut.hehe

NURUL said...

ooo hanie kamu penah berbuka di datran merdeka zaman bercinta yeah? saya pula penah berbuka di tasik shah alam zaman bercinta dulu. terasa juga lepas kawin nie nak berbuka di situ utk mengingati kenangan zaman bercinta.

selamat berpuasa :)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

>> sonok nengok orang baru kawin....

semua nyer pengalaman baru.....hehehe

m@Ri@ said...

cantiknya gamba tu..

Mrs. Amie said...

selamat memasak ketika sahur utk si suami..huhuhu...

atiQah adNan said...

saya suke makan jagung kat dataran merdeka.. hhehehe :D
sweet kan hidup berumahtangga ni..
hehhe semOga bahagia tau...

pssttt tak puas tengok gambar.. ade lagi?

GreenJade said...

hehe pngalaman baru bile hidup berdua.. :)

smlmt menyambut ramadhan & syawal bsama yg tsyg yer dear..sure thn nih dh tempah baju sedondon kans?hehe :)

jgn tebabas mangun sahur pulek yer..hehehe

*btw, lawa pic tuh..i like :)*

BuTtErFlyInFraMe said...

nk sebok wish slamat bepuasa kat hanie jugak lah.. :)

mesti sonok tahun ni dapat rasa bepuasa dgn hubby.. :D

nurul aziyana said...

A'AH KAN..TIME BUJANG LEH LA NK SKIP SAHUR..NI DH KAEWN KENE PKIR PERUT SUAMI..XKENE GAYA PLK KALU XSAHUR..CAMNER LA

anil lutaze said...

uuuu....kita haros kena sama2...hik...hurm...for sure sgt teruja krn menjanjikan penglamn yg berbeza...weeee

[ Hanie ] said...

Nariko:
hehehe selamat juga Azie & suami. Errkk, ponteng takdela, cuti itu sudah semestinya :P

farah:
Ya!! samelah kita yer? Haha tak dpt byg mcmmane masak dlm keadaan mata tertutup lg. Dulu belum kawen..mata tutup waktu mkn :P

farhana:
hehe selamat juga farhana :) Insyaallah hanie senang bangun sahur, mmg perut ni rase lapar je sahur2 tu, tu yg akan gagah bangun :D

easyou:
tQ. selamat berpuasa juga utk kamu :)

diah:
wahai pengantin baru, takpe, byk masa lagi utk belajar :) Jgn cepat putus asa tau

nurul:
wahh yeke. Haha tu la, skali skala berbuka di tempat yg pelik2, mmg best kan? :D

yanie:
takpe cik yanie,pengalaman tu bakal dtg juga satu ari nanti buat kamu :)

maria:
mekaseh, pengantinnya cantik tak? (hahaha pengsan!) :P

amie:
heee mekaseh. nk masak menu ape lah agaknya nanti yer...huhu

atiqah:
hehe ade jgk pengalaman di dataran yer. Erm gambar belum ade lagi, tu pun copy je dari facebook fotografer tu :P hehe

kak jade:
terimakasih wahai kak jade. same2 lah buat kak suami isteri :) Haaa baju belum ade yg sedondon lagi.hahaha ni mcmnak plan last minit la pulak :P Tunggu gaji masuk

BuTtErFlyInFraMe:
hee TQ. :) tahun depan giliran kamu pula merasa nya kan?

aziyana:
hee betul tu. Tp kalau dpt suami yg jarang bersahur, ok jgk tu :D

anil:
hee tu la anil. Sure lain kan? same2 kite merasainya nanti. Tak sabar! :D

Jehan Najib said...

mmg excited hek jd pengantin baru...
lagi best tahun ni puasa berdua :D

Jaja said...

hi hanie...selamat berpuasa....

sori, nk lari topik kejap.
Blh mintak no fon kompang utk majlis awak n majlis bertandang diah.
email kite k : noorhafizaabaziz@maa.com.my
Thx darling!

[ Hanie ] said...

jehan:
heheh tu la jehan, lain rasanya tu :D Nanti u dpt rasekan jgk insyaallah ;)

Jaja:
sudah kan? :)