Friday, August 7, 2009

Dah Pasang Lagu Raya?

Tiba-tiba opismate aku bagitau,
Dia ada la pergi sebuah pasaraya harga murah di ibu kota baru-baru ni, wahh ayat mcm wartawan melaporkan berita
dia dah terdengar dekat situ pasang lagu raya!

Wahh awal betul dah pasang...
Memang sekarang pun, sale-sale yg ada, baju2 yg dijual..semua dah mood raya, especially kat ampang park, baju2 baru dah berderet terjual..huhu

Kang bila last minit nak beli, memang dah tinggal sakit baki la kan?
Dah jual awal2 gini.
Ermm...
Tapi bagi aku, lagu raya tu, toksah la pasang dulu...
puasa nun lagi 2 minggu, kang tetiba mood raya mai dulu dari puasa, haru.

Belum bab kuih raya..pun dah ade yg start menjual...
Dan aku la tu yg dah start membeli...
huauhua.
Bukan apa, sekarangla nak testing kuih-kuih tu kan...
Start puasa, byk lagi benda nak mkn bila berbuka, ye tak?
Kalau sedap, bole beli lagi utk raya...haha.
Siap dua jenis kuih kami beli, satu feveret suamiku, satu feveret aku :P
Bagus betul bisnes dorang ni kan...

9 Komen:

nurulzia said...

even kat tv pun dah start advertise kurma...sekejap je mase berlalu kan?

Luv like this.... said...

sy palk dgr ERA 1 rabu lps..psng lagu Ziana n Awie halaman asmara..compius jap!!2 bkn lagu y main time raye ke

m@Ri@ said...

itula..bj raya dah jual..lagu raya dah pasang,...kuih raya dah jual..iklan kurma n iklan selamat berbuka puasa pun dah tayang kat tv tau..puasa je belum lg..

p/s:ingat thn ni tak mau buat bj raya tp memandangkan keadaan yg semakin membesar kena cari 1 gak kot bj raya..huhu..

NURUL said...

ooo sudah start lagu raya? puasa pun belum kan? org berniaga nak tarik perhatian customer nie :)

aiesya said...

tgh pk nak kene beli ke kueh raye..takde org nak mai umah kot??
hehehe..
kedekut gilerr~~

adoiii~~~

baju raye tempah bulan 5 aritu...amek bulan 8 nanti..kompom tak muat!! huaaa~~~~

anil lutaze said...

uishhhh...ade ke cmtuu...lagu raya sgt diharamkan lah ketika ini...isk..isk.. ;P~

ungu violet said...

tak sabar nak raya, first time as a wifey..hehe :P

@yue said...

ye..g giant ritu..psng lgu raya...tp rsanya dorang testing kot..heh

[ Hanie ] said...

nurulzia:
hee tu laa, kejap sgt :D

Luv like this.:
haa betul tu...mmg lagu time raya, tp skali dgr mcm bukan pun ada, dj pun konpius kot :P

m@Ri@:
hehe dlm serba serbi advanced ye tak :D Yerr betul, kita pun pening nk pikir fashion ape nak buat sejak dah membesar ni huu :P

nurul:
tu la, tp kalau tak pasang pun ok ape :D

aiesya:
errkk, hee ade mase pegi tempah lain kot? yg dah siap tu, simpan lepas bersaling nnt :D huu

anil:
tu la anil, tp kadang2 owner kedai2 tu pun, bukannya agama kita ye tak? Mungkin utk tarikan, tp tak sesuai lagi la

farah:
hee betul tu, samelah kita :D

kak ayue:
haha bole main testing2 plak ye...kejap2 je ke die pasang tu? :P