Tuesday, July 7, 2009

Suami-Isteri Membeli Belah

Ini bukan part nak shopping utk diri sendiri yer.
Nehi for Baju...
Nehi for Kasut...
Nehi for barang2 peribadi.
Ya utk barang2 keperluan rumah! :P

Dah dua kali kami berdua shopping utk barang2 rumah.
Dulu masa bujang, bila ikut ibu aku utk beli barang2 keperluan rumah di Giant atau seangkatan dgnnya...mau aku campak jer ape yg perlu...yg separa perlu yg sebernarnya byk aku taram masuk troli...

Sekarang? Bila dah berdua?
Si isteri: Pegang checklist
Si Suami: Memegang handphone utk mengira total harga! :D

Nanti overbudget, sebulan makan pasir kan?
Memang berlain benar ok situasi sekarang...
Tapi bila dah abis beli-belah...rasa seronok pun ada siap tepuk tangan dalam kereta :P

Tak sangka pulak, kami berdua harus membudget keperluan rumah pula yg sebelum ni hanya suka mengoverkan budget ibu ayah huhuhuhu :P

18 Komen:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

wah...skang sudah duduk di rumah sendiri....tahniah2....

hehhehehe...bila mau buat makan2 jemput kami semua?

ekekkek

dialicious said...

alahai..nasib baik saya akan duduk bersama mak& juga mak mentua pas kawin..huhuhuh..

GreenJade said...

hehe now is de time mengepau $$ sndirik pulek..kalu bley nk budget thp maxima hehe

best kan..sopin sama2..

berdua lebey baik.. kalu solo2 mau 'rabak' gak poket men taram sakan bersoping hehehe

@yue said...

baru kamo bedua tawww...kihkihkihs!

.mS.hUnNy. said...

mesti sonok kan...hiihik

farhanna said...

warghh seronoknya shoping

Ecah said...

bila mau buat house warming... errrr...errr... mati la tetiba..

aiesya said...

hehehehe
same laa kita..
tapi takde laa pgg handphone
setiap kali letak brg dalam troli
buat mental calculation..
segan nak kuarkan hp..
hehehhehe.. ;p

nurul aziyana said...

erm shoping berdua mmg seronok..mmg kene bajet..seminggu pas kawen melangkah ke kedai murah carik brg2 rumah..huhu bnyk rupanya..

fara said...

realiti kehidupan kn.. dl tsk pk pn sbb mak ayah yg byr.. skrg ni bile kene byr sndri, bejage2 lah sikit..

xpe bejage2,janji x mkn pasir hujung bln mcm u ckp tu

Dayu said...

hehehehehe
kami masih selalu terober budget
sbb suami saya sepertinya tidak strict
dia kata je
tp dia gak yg suka capai entah pape

nak kena bagi peringatan ini

cikin said...

hehehe... cm seronok jer bacer n3 ni..:) *pn hanie siap tepuk tangan lg tu*

smuer perkara kalo kiter buat ngn org yg kita sayang m'ti menarik kan..;)

wiena said...

haniee....si suami bersabar kah shopping dgn kamu. hahahaha...kamu kan suka belek brg2. belek dan belek lagi. pastu baru beli. rindu shopping sama hanie...huuuuu

m@Ri@ said...

hehe..sronok kan..shopping..mengira budget n menahan nafsu membeli..sbb takut terlebih budget..kang mkn angin plk..hehe..

[ Hanie ] said...

yanie:
ngeh2, tunggu bila dah master masakan2 semua :D kang buat sakit perut pulak kang, haruuuu hehe :P

Diah:
hik2, masih bole bermanja2 mungkin? :D okla tu

kak jade:
haha tu la. Pengalaman baru yg best. kekadang beli yg palinggg murah punya :P asalkan ada, taknak membazir ;)

kak ayue:
hak2, tu la, sebelum ni main ambik jer :P

m.s hunny:
hehe seronot!

farhanna:
:D nnt dah kawen, bole la try..erkk :D

Ecah:
hehe tunggu bila rumah dah mcm istana disneyland dulu eyh :P

aiesya:
hehe nak guna mental calculation takut tersalah, terlupa, sebab duk excited nak ambik brg kan? :D hehe org len tgk je time tu, tau pengantin baru, inai masih pekat di jari :D

aziyana:
btul tu, kalau bole nak cari yg terrrrmurah :P

fara:
hehe tu la, budget yg bijak tu perlu, tp ade yg terbabas jgk :P

Dayu:
hehe tu ar, nafsu kan? tetiba tgk dah termasuk dlm troli..TER ok heuhue

cikin:
hehe tu la,suami pun pelik saya bole tepuk tgn..hehe die yg penat bwk brg :D

wiena:
hahaha tau takpe cik wina. si suami pun dah join the club, ambik ambik ambik, pastu letak balik sebab rasa tak perlu :P Rindu jugaaaaaa...

maria:
hehe tu la, tp terlebih takpekan? kan utk berdua? selalu dulu kita kira sendiri2 punya je...bole ke mcmtu? :P

anil lutaze said...

comel...hahaha

i bru beli brg2 spt berus, pewangi dll...main ambik je...haha..dan lakiku main byr jekk...jahat kan saya..

aleena said...

hikhik..

siap pegang hp untuk kire owhh:P

[ Hanie ] said...

anil:
haha itu baru sikit anil. Tunggu bila dah masuh barang2 dapur, mahu haru biru kepala mau memikirkan :P

aleena:
hehe takut terlepas pandang, tu yg sanggup tu, ikutkan hati, baik bwk kalkulator ye tak? :P