Monday, July 27, 2009

Skrip 7707

Kesinambungan dari entri sebelum ini yg aku gatal sgt nak tengok citer Drag Me to Hell tu kan.....

Suami aku berhajat nak menunaikan hasrat isterinya ini yg dah kemaruk sgt nak tgk citer tu, di KLCC. Namun hasrat si suami nak menggembirakan hati isterinyaini tak kesampaian sebab cerita itu telah pun HABIS tayangan!

Hahaha...
Padan muka, cite dah berzaman, baru gatal nak pegi tgk..kan dah expired! :P
Takpelah...
Takda rezki, tunggu dimainkan di Astro je la pasni nampak sangat kedekut nak beli DVD kan, yg original apatah lagi

Tengok Skrip 7707 pun jadilah
filem kita, wajah kita...
Layankan aje, sebab mood nak tgk citer hantu masih menebal waktu itu....
Padahal dalam hati dah kompem dan sah-sah akan terbayang-bayang cite tu balik nanti...siap bayang bunyi-bunyiannya lagi.
Huh..

Filem tu, mmg buat aku dan rakan-rakan sepanggung wayang yg penakut mcm aku, tutup muka bagai nak rak! haha.
Ada satu masa, konon la aku nak tunjuk berani, try la intai2 seat yg lain...dorang pun sama tutup mata dgn jari :P
Rupanya aku tidak keseorangan petang itu.

Ada satu part tu, cite pasal student laki kena kacau di hostel IPT
aku rasa mcm ade kena mengena dgn hostel aku dulu...huuu. Sebabnya, hantunya gadis india.
Memang dulu waktu di hostel, hostel laki dan perempuan ditukarkan, maknanya, asalnya hostel permpuan, disebabkan ade 'masalah' sikit.
Sikiiitttttt??
Sampai hostel laki kene tukar dgn hostel perempuan..tu bukan sikit jugak tu.
Hahah aku taknak review pasal tu :P

Citer-citer hantu yg lain, memang bikin aku tak senang duduk jugak la.
Nasib baik ada suami disebelah...auwww!
Tak cukup tangan aku, dengan tangan-tangan dia aku capai suh tutup muka aku...

Siapa yg ala-ala penakut mcm aku, bolela kalaunak tgk cite ni, mungkin ada yg kata filem ni tak seram sangat...
Tapi kalau lepastu, bila korang dah start berpikir balik, semua cite-cite tersebut adalah dari kisah benar rasanyalah :D, bikin menggeletar jgk

p/s: Al-Fatihah buat arwah Yasmin Ahmad, semoga roh beliau dicucuri rahmat.

12 Komen:

nanonano said...

ramai yg kutuk citer prof ni,
so cam xde slera je nkg tgk,
wlaupun minat tgk citer seram
huhu :p

dialicious said...

ni kisah benar ke film ni?cam best jer..at least takla mengarut sgt kan..huhuh

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

nak tengok laa..
nak bawa bantal sekali..masuk dalam pastik j.j hee~
kOnon-kOnon cam baru beli... huhuu :B

Dayu said...

best tak hani?
worth for money tak?? nak tgk takut rasa membazir je kang

ungu violet said...

cite prof razak tu rasanya same je sume!

.mS.hUnNy. said...

cite ni kalo dah tgk die punya preview, pg kat wayang mmg dah xde ape dah..kt the making of tu sumedie dah tunjuk dah..

ok la jgk, utk filem melayu, expectation x buleh la nak tinggi sangat kan?

anil lutaze said...

hurm..alamtnya saya mmg tgk kt astro aja...tp citer seram malaysia ni boleh thn gak seramnya

m@Ri@ said...

oo ye ke dah expired citer tu..maria pun baru nak tgk..haha..tunggu tayang kat tv jelah..

Nariko said...

buat jerit2 ngade2 boleh la kot tgk kan.. heheehe.. i tak de la takut sgt tp time dia terkejut2 kan kita boleh terlompat dari seat.

[ Hanie ] said...

nanonao:
laa yeke...hehe takpela, utk menrehatkan minda saja :D

diah:
haha hanie main teka je (org yg penakut mcm hanie ni, semua bende pun caya :D)

atiqah:
hehehe sila2, tu baru best tgk..siap ade perisai :D

dayu:
ntah eyh, bole2laa kalau nak berhibur sebentar...hibur ke? hehe

farah:
hehe agaknye la..

ms hunny:
laa yeke...hehehe lame betul tak kita ni tgk tv betul2, tu yg tatau tu :P

anil:
ok jgk tu...sure raya nnt keluar dah kot :D

maria:
heee rasanyala maria. Tp kat GSC online, cite tu ade lg, tp tatau panggung yg mana still ade lg

nariko:
hee tau takpe. Men kejut2 tibe2 hantu keluar tu yg bikin hati jatuh tu...haihhhh

GreenJade said...

hehehe penakot upenye adek sowang nih..ni yg sonot nyakat2 nih muahahaha :D

[ Hanie ] said...

huu ewahh ewahh, jgnlah begitu :P