Tuesday, July 28, 2009

Kalau Tak Berjaga, Aku Boleh join ini Nanti




Sejak dua menjak, aku baru tau kewujudan siri ini di Astro.
Tak ke ketinggalan zaman?
Yela, dulu waktu bujang2, selalu balik malam, mane ade masa nak nonton cite-cite ni semua...
Baik aku tido.

Tapi bila dah tinggal berdua, lebih byk masa utk menonton tv bersama...aku terminat pulak nak tgk cite ni.
Aku rasa, kalau siri ni wujud 11 tahun dulu, sure aku amat layak dan melepasi syarat2nya.
Mana tak nya....time tu berat aku 70 kilo...baru form 3.

Tapi kalau aku tak berjaga-jaga sekarang ni, berkemungkinan besar, siri The Biggest Loser Asia musim akan dtg, aku bole tercalon! huh......

Stress betul la....
tahap makan yg meluap-luap tanpa berpikir panjang, mmg dah merosakkan program diet aku sejak dulu kala. dari dulu dah diet2 ni...tp kedingnya tak jugak..cis

Semalam aku tgk cite ni, ada tips yg aku perolehi...
"Sila jangan skip rutin makan anda, kerana ia akan merendahkan tahap metabolisma badan anda"

Memang ni aku selalu buat pun,
konon dah mkn heavy waktu pagi.....tghari aku dah taknak mkn..
Lepastu lapar, ptg/mlm aku taram makan balik....
Camne tu? budget 2 kali mkn sehari tu bole nak turun berat la kan?
Padannnnnn.

So mulai ari ini, diri ini akan cuba tidak skip makan, kalau rasa kenyang pun, mkn jugak, jgn biarkan perut kosong.
Coklat bole dikirakan tak? Hahaha aku sanggup berjalan jauh semata2 teringin nak mcm coklat di mana kedai yg menjual coklat-coklat sedap berada agak jauh dari ofiz aku :P
Sekali beli lebih dari satu....bile makan tak sampai 10 minit..semuanya habis!

Godaan coklat adalah tidak boleh dielakkan.
Aku sanggup makan coklat satu hari suntuk nonestop kalau satu ari takde makanan langsung :P
Bila la nak insap niiiiii!!!!

Update:
1 ogos, di the curve, ade ujibakat utk rancangan ini :D Siapa yg berminat silalah ke sana ye

15 Komen:

NURUL said...

ooo hanie kamu baru tahu ada rancangan nie ye?

NURUL said...

lepas kawin mmg kuat mkn bukan?

wiena said...

mari mari daftar nama. dh bukak ke kaunter pendaftaran. ngeeeeeeee :P

@yue said...

x dapek nk nolong dik non..he he he...

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

lepas kawen selera makan akan bertambah ke..?
alamak risau lak dea nihaaa...
kalau jadi nanti kita jOin sesame ye hanie.. hahahakkkkssss...

nanonano said...

bak la nk tgk gmbar comel hanie ms 70kg tu..
mesti chubby gler, hihi..

*xpernah miss tgk citer ni,
tp yg xbesnye,
byk emo la dlm citer ni,
skit2 nangis,
xpsl2 kite join nangis same,
:p

Nadia Yuna said...

nadia takde astro. takleh tengok le. huhu

**nadia nak kurus. tapi cam susah betol. tensen pon ade dah ni. waaaaa. diet asyik tak jadi je

aiesya said...

hanie, mmg pas kahwin selera makan tak hingat..tu yg boleh gain 10kg dalam mase 4 bulan jer pas kahwin..hehehe..kene diet balik..
pastu ni pregnant..boleh makan sesuka hati balik (except seminggu sebelum buat checkup!hehe)

biggest loser mmg best giler tgk..semangat jer rase nak kuruskan badan pas tgk cerita ni..hehe

*org tgh makan coklat ni..nak? hehehehe~~~

m@Ri@ said...

dulu dah ada rancangan ni kat tv8 kot..terlupa channel mana..tp siri yg lama lah..skrg kat astro siri yg baru dah..bersemangat je tgk diorg nak diet kan..turun smp berpuluh2 kg pn ada..best giler..

aleena said...

waahhh dulu 70 skrng maintain je tgk..good work owh:)

ahaa cita nie slalu gak tgk..
training dia walaupon susah but berbaloi kn:)

nurulzia said...

hanie..mana ade gumuk..nurul tgk hanie slim je...bile dah kawen mmg berselera tambah2 if kite masak and mkn ngan hubby kan...

Dayu said...

rasa yang sama
rasanya kalau diteruskan dgn rutin pemakanan mcm skrg ni
nanti boleh amik borang
boleh join biggest loser asia
*seram nak tulis*

tapi suami makan,kita kena makan
dia tambah,kita harus la tambah gak kan

anil lutaze said...

bes gile rncngn ni...hanie...ouh kmu xdak sampai kectu ok... kmu kurus lg..hahaha

xeea said...

tiap kali tengok cite ni, mesti nak emo. btw, dulu sy pena gak buat review pasal cite ni kat sini

http://xeatopia.blogspot.com/2009/04/jiwa-serapuh-kaca.html

awk tertinggal keretapi laa hanie. heeee

[ Hanie ] said...

nurul:
hee takdela baru sgt nurul,tp agak baru la :P. ye betulll...mmg kuat mkn tanpa rase serba salah! iskkk.

wiena:
hahaha mahu join ka? akan dibukan di the curve...mariiiiiiiI!! :P

kak ayue:
heppp, mari la tolong juge

atiqah:
heee agaknya la...dah hanie mcm tu..sebab ade teman makan, dia makan kita pun makan..tu masalahnya tu :P

nanonano:
haha nk tgk ye? ade dah entri kat sini..tp tu form 1 je...yg 70kg takde la pulak :D
hee tu la reealiti show mmg kalau takde emo2 ni, tak sah :D

nadia yuna:
heee yeke tgh berdiet. Tu la, kene kuat semangat dan harus rajin excersize, tp tu yg malas kan? :P

aiesya:
betul tu, makin membuak2kan rasa nak mkn tu...tp takde plak tepikir waktu makanan masuk ke dlm mulut itu :D
betul, bersemangan nak work out tgk cite ni...kadang2 tgk cabaran2 yg dibuatnya mmg tak tepikir pun bole buat :D..haha coklat ye? bak sikiittt

maria:
ouhhh yeke dah lama, haha nampak sgt ketinggalan btul.kalau hanie yg duk sana, mau ari2 nangis tak dpt work out..isk2

aleena:
hee tu zaman tidak matang dan tiada kesedaran utk kelihatan cantik (skrang cantik ke? haha sile muntah!)

nurulzia:
adeh, naik jgk la badan ni nurul. tang perut especially, spare tyre dah timbul2 ni ha :P

dayu:
betul tu dayu, walaupun cuba jgk elak, tak bole, sebab bukannya slalu dpt makan bersama, bila dah balik keje la dpt bersama2, betul tak? :D

anil:
hehe, kalau tak dikawal anil, mungkin bakal kesitu, sebab saya dah penah berisi huuu

xeea:
heee betul tu, tertinggal jauh dah ni :P