Wednesday, July 22, 2009

Ini namanya Sehati Sejiwa

Mula-mula aku yg terjebak..
sekarang suamiku pun dah terjebak sama...huahuhuwhua.

Aku tatau mane silapnya...
Tapi inilah yg berlaku....





























Kami suami isteri sedang kemaruk bermain ini, Restaurant City :D

Mula aku yg terjebak dgn game ni di Facebook.
Suami aku, hanya memerhati je bila aku main game ni di rumah.
Sekarang, kalau online...nak tau dia buat ape? Duk belek restoran die..
Dah makin power plak tu produce nya..hehehe
Memang melalaikan otak game ni :D

Tapi satu benda yg aku geram sgt dgn game ni, ianya harus selalu di REFRESH! asik2 terputus connection, asik-asik ilang...tensi!!!

Jgn duk kate game ni je la, Dash segala versi aku dah ada, Wedding, Diaper, Cooking, Flo on go, siap beli CD kat Summit ok. Memang heaven kalau penggemar2 game ni mcm aku pegi summit.
Sanggup berabis RM50 saja utk 4 cd-cd game tu yer. Tak ke gila? :P
Aku lebih tertarik dgn game2 masak-masak atau ape sahaja berkaitan dgn makanan :D

Mana lagi nk cari game2 online ni yer :D

p/s: utk mengisi lapang yg kadang2nya terluang :D

18 Komen:

nanonano said...

hoho byk mase lapang ni,
syiok ! ;p
na biasenye main burger shop,
sronok je serve customer,
smpai tercungap2 berkejar nk cpt :p
hihi

dialicious said...

samalah Diah pun suke Dash game tu..comel sgt!!tp rest city ni blum try.salu kt fbook men mafiawars..ehhehe..camne nak dload game ni kt FB?

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

rafiqy suke main game juga..
game tembak-tembak...
hee~ saya suke main game juga..
adakah kami sehati sejiwa??

Memey Anuar said...

hanie!
pinjam cd :D hehe
summit jauhhhhh hehe

honeysour's blog said...

mmm..hanie...
g la kat website ni...
www.reflexive.com
kat situ banyak game..
nak yng kat pc boleh...
yang online pun boleh...
donlod saje...

saye mmg giler game jugak...
sekarang ni tgh main game virtual families...
macam org betul2 la...
kawen, buat anak..hahaha..giler lawak game tu...

ammboi.blogspot said...

games?
aaaaaaaaa......!!!!
games?
aaaaaaaa........!!!!

nape aku jerit???
aku suke main game jugak......

Siti Hajar said...

biasanye sy x main game online sebab kebanyakan donlod dari torent..haha..memang x jadi keje klu main game...selagi x game over, selagi tu main :)

aiesya said...

nasib baik laa diri ini bukan kaki game.. ;)

tapi paling suka zuma mase kat Uni..

itu jer laa game yang boleh main dgn tekun!

;p

dialicious said...

Hanie tlg add i kt facebook yg rest city tu..i mean invite me to join..hehehe..malaygirl83@gmail.com
tq dear!hehe

anil lutaze said...

hahahahaha..kelako lah hanie ni..tp dulu saya main game pompuan kt restoran tu..x ingt namanya ...tp memng leka lah sonok...heheheh..saya pahamm..

en_me said...

rajinnyerrr men masak masak ghiteww.. ehehe

green apple said...

akak main gak game kat FB, test twist, series melalaikan. so seblom en wan azan kat telinga akak, baik akak tak try apa2 application dah.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hahaha......

dia dok main benda ni plak dah....

kekkekkeke

onggila said...

permainan apekah ini?
interior designing?

Putri Ramlan said...

mmg sgt kool kot bila hubby and wifey main game sama2.. :D

[ Hanie ] said...

nanonano:
hahah pernah main game tu, mmg bestttt. Sampai lenguh jari2 ni nak kene main laju :P

Diah:
hee done. Dah dpt tak game rest city tu?

atiqah:
hehe lebih kurang la tu ;) sehati sejiwa asal ade minat yg sama ;)

memey anuar:
hee bole2.
rasa mcm nk kesa lg nak beli game2 lain :D

honeysour:
wahh thanks for your info. Dah tgk link tu, byk yg mengggat kesabaran di situ :D

ammboi.blogspot:
hahaha same laa mcmtu :)

siti hajar:
betul tu, slagi tak abis, tak puas hati, lagi mau main sokmo :D

aiesya:
hee zuma? tak penah main pulak..mesti seronok

diah:
done, telah add pun :D

anil:
hehe terima kasih kerana memahami. silalah bermain kembali :D

en_me:
hee tang ni rajin ar :D

kak d:
hahaha pernah try test twist, mmg melalaikan :D hee ala kak d try ar, tak salah mencuba :D

yanie:
haha takmau try? :P

onggila:
errr lebih kurang la, tp buat restoran, mainan budak2 tp jgn ade harapan yg terlalu tinggi :D

putri ramlan:
hahaha tu ar, bole terjebak sama :D

xeea said...

besnyeee punya taste yg sama main game.

tak macam saya.

yg sorang kemaruk DASH game, sorang lagi tak habis2 dengan FIFA ngan NBA. my cfu suka kutuk game yg sy main ni tak 'cerdas'. cheit.

Putri Ramlan said...

btw, still nak wish.

selamat pengantin baru! :D