Monday, July 6, 2009

Hal Pelamin Ku

Sudah kembali bekerja :D

Gila lama cuti, sampai otak pun tak dapat menerima hakikat harus bekerja semula hari ini..haihh.

Dah siap2 pagi tadi, cakap dgn my hubby (auuwww geli anak tekak :P)
"Malassssnyaaaaaa nak pergi kerjaaaa"
Dia pun kena bangun awal juga, sebab nak hantar isterinya ni kan?
Pagi2 dah merempit membelah keheningan pagi..kalau naik keta, mau pagi2 tu dah ade berdas-das carutan dan ayat2 pedas dari suami yg boleh kadang2 buat aku tergelak :P
Tak tahan jem dia ni tau...huhu biasenya bwk motor jer, kena bwk keta jem2 bagai...mengucap panjang aku menahan dgr :P
Sabar banyak2 ye wahai suami :D

Kembali lagi hal kawen aku aritu. Yang belah johor pun selamat dgn jayanya. Cuma ada ketidakpuasan hati sedikit mengenai hal makeupku....auwww over you.
Pak andam yg makeup, dah rupa aku pun ada ala-ala mcm Pak jugak aritu..isk2.
Nanti aku review hal tu di entri lain yer.

Pelamin aku di majlis Galeri Shah Alam tempoh hari, bukanlah idea asal.
Aku angankan pelamin seperti di entri ini.
Tapi setelah diteliti, ia tidak sesuai utk di buat dgn budget aku yg hanya mahu gunakan artificial flower.
jadi dengan cadangan Kak Laily (owner butik tu) dan assistantnya...terhasillah pelamin seperti di bawah :D




Aku dan ibuku mahukan warna purple + pink untuk bunga2nya. Sebab tema aku warna dua2 tu. Tapi warna purple yg dorang dapat, tak cantik dan tak berseri, jadi ubah plan, tukar kepada merah. Last2 nampak macam fresh flower jgk kan? :D
Tapi satu yg aku ralat tgk....baju pengapit aku dah bole tersama pulak dengan warna curtain2 pelamin tu kan? Iskkkk sian kat dorang.

Sebenarnya aku tak belek sangat pelamin aku tu, dalam gambar baru nampak betul2 rupa pelamin tu. Aku datang mlm sebelum majlis, dorang baru nak pacakkan tiang2 tu. Mana nak nampak bayang kan?
Tapi alhamdulillah, feedback2 dari org2 yg hadir, memuji pelamin itu.
Terima kasih kpd mereka2 yg sangat bertungkus-lumus menyiapkannya.
Saya ni banyak komen jgk sebenarnya :D

p/s: Congrats Nita kerna telah selamat melahirkan baby boy sabtu lepas :D I'm happy for you. 2 weeks after we meet kan :)

16 Komen:

ungu violet said...

artificial pun meletup youuuu!!!!

Anonymous said...

welcome back to work

intan

m@Ri@ said...

meletop je awak..serius cantik..

xeea said...

tu lah.
meltopss. merah mmg always stand out from the crowd. heee

Memey Anuar said...

anuar siap pegang lg bunga2 tu sbb dia kata bunga betul and I said hanie wanted artificials saje.
haha xpuas hati kwn tu :p
but it did look real babe
nice

esca said...

cantik nya pelamin...
selamat pengantin baru yerr...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

suker tgk pelamin kamoo...
cantek...

[ Hanie ] said...

farah:
hee betul3 ;)

intan:
haha TQ tan. mekaseh kerana sudi dtg di JB aritu, aku yg terexcited masa nampak ko aritu heehe

maria:
atas usaha tukang bikin :D Saya ni tahu komen ajer huuu

xeea:
hehe tu la, tp skali pandang, mcm nak raya cina pun ada :P

memey anuarr:
huiks...siap pegang eyh? hihihi tu la, bole dpt lebih byk artificial yg mcm fresh flower skrang ni..

esca:
mekaseh esca :)

farhanna said...

ape2 pun pelamin kamu tetap syantik

@yue said...

uih..
walopon x dpt pe idaman ati..
pelamin tu tetap santek dik non!

GreenJade said...

pelamin yg gojes & shuweet :)

.mS.hUnNy. said...

simple yet nice jer..mcm fresh flower, xtipu..hiihi

[ Hanie ] said...

yanie:
mekaseh, silelah buat rujukan utk majlis mu pula :D

farhanna:
TQ, mungkin rezki kot :D

kak ayue:
alhamdulillah :D berkat doa semua juga

kak jade:
hik2, mekaseh, pelamin mu dulu pun lawa jgk ;)

m.s hunny:
hik, mekaseh :D

anil lutaze said...

semua sgt cnthek..saya berbngga dgn org kwen 20hb6 ni...hikhik

aleena said...

bunga tue btol2 nampak mcm fresh flower..nice:)

Didi Nadhirah said...

cantek.....nmpk mcm idup je bunga kt pelamin tu