Wednesday, July 15, 2009

Beberapa Keping Sekitar Majlis di Johor

Majlis sambut 3 menantu telah berlangsung di Johor 27hb Jun yg lalu.
Majlis yg dijangkakan meriah itu, memang ternanti2 oleh kami sekeluarga.

Yerla, 3 pengantin, tak ke meriah tu?
Campur dgn keluarga dari pihak perempuan pun dah separuh penuh dewan, ye tak?

Seronok sgt dapat membuat persiapan dgn sanak saudara yg riuh rendah membantu sehari sebelum majlis...Yg paling best, utk makan beradap, kami tak ambil katering....family yg buat sendiri...So pagi2 sebelum majlis,ramai la yg menjadi sukarela nak hias makanan2 tu.

Kami tiba agak lewat ke dewan sebab pak andam datang lewat. Dah la nak makeup 3 pengantin, terlewat pulak...huhuh
Lewat adelah jgk dlm 15 minit ke setgh jam dari plan asal :D

Kat sana takda upacara bersanding/merenjis, ambil2 gambar...makan beradap & potong kek. Time mkn beradap, si pengantin ni, memang makan sesungguh-sungguhnya tau. Ni sebab tak dapat puas mkn time kenduri belah pihak aku.
Masatu, aku hanya dpt jamah pegedil seketul jer huhuhuhu.
Padahal lauk kemain byk dlm pinggan aku :P
Sebab kawan2 & famili ramai yg dtg nak bersalam time kami mkn beradap tu. So kenala layan kan. Tgk2 dalam pinggan, tak terluak.

Bila majlis di johor ni, takde ramai yg nak bersalam, tu yg mkn tak hengat dunia tu kahkahkah :P

Official photographer kami hari itu adalah Omar.
Sukar jgk nak handle 3 pasangan ni kan?
Thanks a lot Omar kerana dapat melayani kerenah pengantin2 yg mmg suka berposing2 ini :D

Terima kasih kepada seluruh keluarga yg bertungkus-lumus menyempurnakan majlis kami ini :D

Jom lah layan gambar2 majlis tu yer


nampak tak pengantin berbaju ungu itu melahap mkn? huehuhauha


pegang pisau potong kek ni pun, kene pegang sorang sikit :D


anda simpulkan makeup aku haritu...amacam? huh




tiga ahli keluarga 'baru'








p/s: Dah terasa rindu saat majlis-majlis kami :-(

22 Komen:

@yue said...

tu dia..pnuh plamin skali 3 sanding..
wahh...sweet memory...

mekap? hemm..nmpk lbh 'matang' heh..

*x tecekik ke leher time mkn tu hehe

Mrs. Amie said...

bestnya bersanding 3 sekali..huhuhu...

GreenJade said...

wahhh meriah kari nye pelamin..fully occupied gitu ihiks ;)

u look gojes & soo mature in purple..ilang sudeh wajah keremajaan mu itew hehehe

newlifenewbeginning said...

tu dia aih..3 menantu terus tak pening ke MIL heheh..

tp skali pk bes jugak hanie ek ada geng..memasing mesti akan kongsi pengalaman jadi menantu ni kan

hanimndroid said...

oo, klu 3 ahli baru sume cik puan. waa, kagum anak teruna 3 sekali bersanding!

seri pengantin mesti la cantikkkk

Dayu said...

u look different..
mekap kat johor buat u nampak lain lah hanie
uiiihhh penuh pelamin sampai 3 org sekali...
semua menantu pompuan ke hani

diri aku said...

lainnye muke hanie..

ungu violet said...

wah, sekali 3 couple!!!
cantiklah hanie, mekap pun ok :)

dialicious said...

wah meriahnyeee...3 girls tu seme menantu ke campur2?my bertandang also purple..hehe

xeea said...

mak oiiiii
3 sekali naik pelamin.
meriah betul. beshhnyeeee!

p/s : sy lagi rindu saat2 jadik pengantin baru dulu. tsk~

ctsafa aka meliaxcun said...

27 julai bkn lum smpai lgik ke? ke silap nih?? 27 jun??

iTaSaZmIn said...

mak ai, meriah nye...
3 pengantin sekaligus ;-p

nurul aziyana said...

wah lg meriah..yana 2 menantu jer sambut..yg beshnyer meriah la kan..

fizz said...

waaa 3 org skali. meriahnye!

ehermm mekapnya? sungguh tak nampak hanie yg sebenar hahaha

btw, heart the last kaki pic tu. nk jugak satu!!

wardah said...

meriahnye majlis hanie ni..3 pengantin skali..puas la tgk..hehehe

cikin said...

suke gamba last tu.. hehehehe..;)

[ Hanie ] said...

kak ayue:
hehe matang kah? tu yg tak gemar tu, nak sweet sweet gitu hahaha. Erk,mase tu tak terasa pulak tercekiknya, sbb nafsu mkn mengatasi segala2nya kan :P

mrs amie:
heee best, over meriah gitu :D

kak jade:
haha apekah maksud tersirat ayat terakhirmu itu ya? >:)

newlifenewbeginning:
tu la, takde rasa janggal sorang2 jd new famili rite? :D

hanim:
hehe seri pengantin mmg ada, tp kalau makeup over done, mcm pelik je muka ni jdnya :D

Dayu:
tu la pasal, rasa mcm majlis di shah alam lebih better kan? :D
Haah, semua menantu perempuan :D

diri aku:
hee tu ar, mcm 'keras' je muka ni kan?

farah:
ok kah? tp rasa tgk depan2 mmg over sikit, bukan mcm makeup pengantin, tp mcm makeup model/artis nak photoshoot huuu :D

Diah:
semua perempuan menantunya :D Ouh purple juge yer, hehe

xeea:
haha 3 skali, jarang di buat org. Ramai yg tatau skali 2 yg naik pelamin aritu, skali org2 yg dtg, terkejut :P
aiseh, rindu jgk kan?

ctsafa:
heeee terima kasih kerana menyedarkan saya :P terus tukar tarikh betul hihi TQ

Ita:
hehe tu ar, dlm kad tulis satu nama je sebab using my side wedding card aje :D

nurul aziyana:
ouhh yeke, tu la..tp jenuh jgk nak plan tu dibuatnya :D

fizz:
hahah mau kata dah makeup, mmg merobahkan asal usul mukaku ini ye tak :D Silap tak bertukar muka jd JLo je :D Haha, pic last tu mmg ambik idea dr blog kamu juga sbenarnya :D

wardah:
TQ wardah :)

cikin:
mekaseh :)

GreenJade said...

hehe maksud tersirat nye..napok sgguh kematangan mu..pak andam itew udah menukar wajah comel mu kpd wajah yg dewasa gitu..vahhh panjang pulok maksud nye haihh ..hehehe

niway kamoo totap somel di ati ku hehehe..*hugs* :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cantek nyer kamoo......

berbaju pepel.....tahniah2....

(^_^) nampak incek suami kamoo bertambah bulat...hehhehe

anil lutaze said...

haniee...awak sgt cnthek...berseri2 gilerrrr

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

cantiknye purple ni..
tetibe tersuke lak tengok hanie pakai purple heheh really cantikk!!

NURUL said...

ada shoot gmbr org pregnant tak?