Friday, June 5, 2009

Tompang lalu sikit.....pengantin nak lalu!


source dari Google





Seminggu dua ni...dah mula timbul semangat sikit nak berjogging.
Hahaha, tinggal dua minggu lagi baru nak hegeh-hegeh kan...padannnnnn, tah sempat ke idak!

Marangkerapukepundermarangsekeper!

Takpela, asalkan ade usaha, kalau tak jadi jugak...kita bertawakal kepada Yang Maha Esa kan? Wahhhh tetibe insap!

Sebelum balik keje je, tukar sport attire. Semangat punya pasal, beg kiri kanan bawak balik baju kerja pun dah tak heran. Lantak org lain tgk aku mcm nak lari dari rumah....
Tak nampak ke? Nak bersukan niiii!!! 


Tempat yg kami selalu pergi (aku & tunangku) tasik titiwangsa & Taman KLCC.

Kalau tetiba seminggu dua ni korang nampak ade minah yg ade mcm terpancar-pancar aura nak kawen die tu...sambil mengetap gigi menahan penat & termengah-mengah...sile-silelah abaikan muka bengisnya itu yer...time berlengas2 mcm tu mmg tak sempat nak senyum dah..dalam kepala pikir nak lari ke tak je...byk berjalan daripada jogging! haha.

Streching yor yor o mcm nak pusing limapuloh pusingan...tunggu jap 100 meter lari, dah berjalan. Kalau dah start berjalan tu, sampai nak ke pusingan seterusnya baru nak lari balik.
Macam mana nak fit?

Itulah aku, tahap stamina memang rendah. Tu yg aku kalau di ajak nak berlari waktu sukan time skolah tu, selalu ngelat. Cikgu nak buat pemilihan wakil rumah sukan 100 meter ni,
Are your mat, get set, GO!
Dua tiga tapak lari...aku benti :P
Jadilah, ambil bahagian di barisan permulaan pun aku rasa dah menyumbang kepada moto "Majulah Sukan Untuk Negara"

Ni dah tua-tua nak berjogging balik, lagi la lembap.
Lari sikit, kejangnya 3 hari..agaknya urat2 & otot2 ni nak kene rendam dlm air panas kot kasi lentur balik.

Esok dah nak fitting baju..harap2 semuanya berjalan dgn baik..
tiada yg kena tambah kain, tiada yg terkoyak tak muat



12 Komen:

@yue said...

ha ha ha...

cikin said...

hahahha... same la kiter.. klu joging *dh la bkn slalu jog* banyak jln dr lari.. smbil mater dok skodeng2 org yg penuh smangat jogging..hehe..:P:P MAJULAH SUKAN UTK NEGARA!!!!

aleena said...

hikhik..
dun wory ok punye..
hanie da chantek:)

hope lagi berseri2 aura kawen tue;)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ni kena joging pagi petang siang malam nih....
lagi 2 minggu jer lagi....

ehehhehhe

::zAsyikein:: said...

hehhehe..chaiyok2 pengantin nk jogging!!!..stamina supaya nnt dihari persandingan nmpk sogar!! ehehhe...=)... tapi hati2 kang terpeleot kaki susah plak... =)...

nway gudluck 2mrw!!..confirm jln ngn baik...wahhh rindu saat nak fitting2 baju nih...ehehhe

fara said...

i skrg dh mula belatih..even xde date lg.. kene lari kt tredmill tu 30mnt at least 3x seminggu. hu hu hu

ungu violet said...

hehe..
semangat bakal pengantin ni..
jgn nanti body kamu jd body builder plak sebelum kawen sudah!hehe..

hidden.wing said...

alamak hanie, entry ni mcm memberi peringatan kepada saya jugak ni hikhik

*WLT tgh tepuk2 sport shoes yang dah berdebu tu ...

anil lutaze said...

hahaha...hidop joging....yayyyyy...

semoga sntiasa sihat dn cergas di hr bersejarahmu...

hanie...12 hari lg ke...???

moh nangissss!!!!

GreenJade said...

go go caiyok..!! waaa nmpk sudeh aura seri mu itew :D

mkn dulu br joging ek..jgn mkn pas joging lak..nnti lmbt lemak mau hancoss hehehe

Mrs. Amie said...

Hanie, nak mengharap turun bape kilo nie? karang baju longgar plak? agagaga

[ Hanie ] said...

kak ayue:
hepp gelakkk ye :D

cikin:
haha tau takpe. Yg semangat satu hal, yg badan selim melim buat diri jeles...tu satu hal jgk! hihii :P

aleena:
haishhh...jgnla kate begitu :D harap2nya begitu...doa je slamat semuanya (ayat sedapkan hati) :P

yanie:
pengsan mcm tu kang. Mau sanding dlm hospital :P

syikien:
harap begitu juga. segar bugar melatop gitu :P Haha seronot test2 baju ni...terlebih berangan jd nya :P

fara:
wahhh sangat bagus! eloklah plan dari awal...nnt takde risau sgt time dah tiba masanya ye tak ;)

farah:
hahaha mintak simpang. Kang terlebih 'hensem' dari tunangku itu hihii :P

WLT:
hee bukan anda sudah kurus kah? elokla start awal2..takde sengal2 badan...risau lg...isk2. Slamat berjogging! ;)

Anil:
Terima kasih...anda juga! ;)
Mohhhh..nangis sambil lompat2 hentak2 kaki boleh? hishhhh

kak Jade:
heee tang mana nampak seri tu wahai kak jade? yer, baiklah...akan cuba mengikut tips mu itu..mekaseh :)

Amie:
hahaha turun selagi boleh. Tu ar, kang giat sgt, bile time majlis dah longgar2 hihi tak mantop!