Friday, June 26, 2009

Hari Kami Disatukan


gambar-gambar adalah koleksi peribadi



20 Jun
Pagi2 lagi dah bangun utk mengambil Nurul yg baru saja sampai dari Kedah. Mula2 bercadang aku & adik aku yg pegi ke stesen bas, alih2 jam 5.30 pagi aku drive sensorang ke seksyen 17 :-) Gagah jgk la pegi, nak kejut adik, kang die duk menggeliat setengah jam, kang pukul brape plak baru nak ambil, dengan inai yg baru saje dibersihkan itu.

Ada kenduri doa selamat pagi tu, ramai juga yg hadir, si pengantin ni tersipu2 bila ditanya, "ini ke pengantinnya"
Hahah mcm dalam drama pula rasanya, tak sangka, aku lah 'pengantin' itu :P

Bila sampai tengahari baru lah si pengantin ni nak terkedek2 nak ambil hantaran yg baru siap dari butik tu, nak ambil kek lagi.
Sampai org2 kat butik tu ckp, "laaaa kau yg dtg ambik,pengantin duk diam2 kat rumah la" Haha nak buat mcmmane. kang nak harap org lain, aku plak yg risau :D
Pegi ambik kek kat SACC dgn inai penuh di jari ni, org dah tgk lain mcm, Aku ape lagi, lagi tayang ar...hiihi.

Sampai2 kat rumah dah pukul 2 ptg, mak andam janji nak dtg 2.30, lagi setengah jam la nak mandi, nak sejukkan diri kang tak pasal2 merah menyala muka ni kene panas tadi.

Dah la di makeup dlm bilik yg agak panas tu...haih, nyesal betul tak pasang aircond sebelum ni, bila tiba majlis, hambik, pengantin baru nak start makeup, dah berpeluh. Hishhh.

Dlm setengah jam sebelum Asar, aku dah siap di makeup. Duk posing2 sikit2, rasa lain mcm pun ada, selama ni, aku yg memposingkan org, bile dah kena time sendiri...dah kaku tak reti huhuhu.

Lepas azan asar je, aku pun bergerak ke Masjid yg terletak berhadapan rumah aku hanya padang bola menjadi pemisahnya. Kesian sedara2 dan teman2 yg hadir kena bawa dulang2 hantaran, jalan kaki je dorang :P

pengantin? Siap hantar depan pintu masjid yer...sgt raja pada hari itu :P

Masa mula2 aku sampai, aku tak nampk lagi bakal suami aku tu....bila dah nampak kelibat dia...aku tgk je dia, Tahu ape reaksi die? Dia langsung tak pandang bakal isterinya ni? hishhh. Agaknya risau kot, kang terpandang bakal isteri yg agak cantik pada aritu huwhuhauguwha muntah! kang ilang ayat2 yg dah dihapal kan kang? Aku jgk dipersalahkan pulak :P

Dlm hati ni, masih tak percaya lagi kami dah nak disatukan waktu tu.
Semua rasa mcm dlm drama cerekarama. Kawan2 aku dah mula usik2 dah,
"lagi beberapa minit je boleh panggil cik, lepas ni PUAN pulak"
Haha aku yg sedih tetiba bile dgr tu :P

Ayah aku yg nikahkan aku, alhamdulillah, kami disatukan.
Waktu dah sah menjadi suami isteri, perasaan ni takde pulak sayu ke, nak termenangis ke, kang lepas salam2, berpeluk2an dgn ibu ayah aku, time tu lah nak meleleh air mata, ar idung semua.
Salam kawan2 aku pun sama, tak sangkakan kejap je masa berlalu.

Nanti aku sambung lagi mengenai majlis aku di entri seterusnya ye.
Ni aku kat Johor dah ni, Sabtu ni ade majlis menyambut menantu pula, 3 pasangan tau :D

Perubahan yg jelas sekrang ni, baca blog2 you all semua pun, suami berada di sisi :-) sebelum ni sensorang je.
Updet blog pun, dia curi2 tgk...hihihi malu I :D






19 Komen:

Permaisuri Filaadrina said...

lain sgt muka hanie lps di make up kan...manis jek...pape pon tahniah...

Luv like this.... said...

O0ww Hanie...so sweet ehh..btw congrats again berjaya menyempurnakan misi walimah anda

dialicious said...

alahaiii..bestnyeeee org tu!!jeles..hehehe..nanti update lg k..gudluck w Johor reception yea!semoga menjadi menantu mithali.
*saya masih bgn lewat weekend ;p*

Mrs. Amie said...

Eceh ceh ceh.. malu katanya...hahaha.. Hanie, masa Amie kawin pun sama.. bila kita smpai kat masjid tue kan, bukannya dia nak tgk kita..penat jek kan cecantik2 lagi vogue pd hari tersebut..alih2 dia buat tak tahu plak.. bila sume dh selesai.. Amie tanya la.. eleh, eksyen tadi.. bukan nak tgk kita.. selamba jer dia jawab "takot arr tadi..smpai lupa nak tgk..". Blh tak cmtue?

Hahaha...semoga semuanya selamat Hanie!

BuTtErFlyInFraMe said...

congrats PN HANIE.. ;)
hmm syoknye kan..tak sabar lak nk tunggu reaksi tng kite sblum nikah..hahaha

f A r H a N a said...

Alhamdulillah...selamat dah sume..tahniah Pn Hanie[new title]semoga berbahagia & senyum slalu..ahaks.. :D

neway, tahniah... :D

Mrs Zamzuri said...

hanie, selamat pengantin baru. u look beautiful on ur weds!

p/s : ada posing atas katil baling-baling bunga tak?

D.A.M.S.E.L said...

tahniah.cantiek hantaran.

m@Ri@ said...

kamu cantik,...suka tgk,..nnt update lg tau psl majlis kamu nnt..=)

p/s: tahniah dear..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cantek nyer kamoo puan hanie...

(^_^)

--@SyAwaL@-- said...

wah bahagianya.. well hanie congratulation for your new life.. hope both you happy till life end..

hanimndroid said...

seri pengantin tu. tahniah hanie (sy br link blog hanie)...

xeea said...

hanie chantekkk!!

tahniah, awak. welcome to the club! :)

I'm LeGend said...

sgt berseri muka kamu!!
sgt santek semalaysiee

nurul aziyana said...

welcome to the club
hehehe tahniah yea..selamat pengantin baru..upload pics sanding cepat2

iTaSaZmIn said...

hanie n fazli

sangat sweet la hanie ni... :-p

oneyani said...

wah akhirnya...sgt chantek u...baju pelamin...sume la.great job!

[ Hanie ] said...

To all:
Thank you so much!! Muaxx :D

Anonymous said...

salam.congrats erk.cantik la tdung nikah tu..beli kat mana yer?? saya crik kat area pkns xdepun yg camtuh...tatau nk cr kt ne lg.bgtau la detail kedai dia kt maner..
-wanie-
oneyl81@yahoo.com