Thursday, June 11, 2009

Burppp...kenyang aku tgk ticker tu

9 hari lagi kawan-kawan!

Haihh, cepat betul la mase berlalu...ni kalau nak campur, tolak mkn, tolak tido, mandi, berhadas semua, melarakan diri lagi...mau tinggal 2 hari je kot?

Takpalah, biarlah berlalu dengan jayanya.

Tapi semalam aku dapat 'berita' yg kurang enak nak aku pikirkan bila dah tiba saat2 genting ni. My wedding is just next week ok!

Aku taknak mentioned kat sini...just wait n see ape akan berlaku.

Aku start cuti rabu depan sampaiiiii awal bulan Julai nanti...kahkahkah..
Lame tak kak?
Takde pulak nak plan honeymoon yg best2 lagi...
Mungkin bercengkerama, di bawah sinaran lampu minyak tanah (sila bace gaya cite P.ramlee tu yer) saja

Job mengambil gambar pun dah dibekukan buat sementara ini. Kami mahu rehat dan menyiapkan apa2 yg dah tersedia ada tu.
Nak kemas2 barang lagi...nak mengangkut brg yg boleh tahan selambak tu lagi.

Maka dgn cuti yg panjang nanti, diharapkan dapat isi dengan perkara2 berfaedah.
Bukan hanya landing di katil sahaja :P

Dan beberapa hari saja lagi aku nak kena turun naik menaiki perkhidmatan awam.
Tengoklah muka aku beberapa hari ni....akan senyummmm jer.
Train lambat ke...train taknak dtg sekali pun
aku akan terus senyum...sebabnya, 4 hari sahaja lagi aku nak bersesak2!!!

Nikmatttttt.
2 tahun lebih berkeadaan begitu, bangun pukul 5.30 pagi...
6.45 pagi dah naik komuter dari Shah Alam, kemudian naik bas pula dalam pukul 7.45 dan sampai ke ofiz dlm keadaan berlengas...
Cukuplah....aku dah berasa bosan.
lepasni cabaran mengejutkan suami pula nak menghantar di pagi2 hari :D
Mungkin lebih interestingkan?

Buat bakal suami yg akan pulang ke kampung halaman utk menghadiri majlis adiknya pula....hati2 tau, bakal isterimu menanti kat sini...selamat pergi dan kembali. Minggu depan giliran kita pula :-)

p/s: Serius, kenyang aku tgk ticker tu.


16 Komen:

::zAsyikein:: said...

minggu depan giliran kita plak...
owwwhhhh so sweetttt....gudluck hanie..kein doakan semuanya berjalan lancar... jgn lupa senyummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... =)

f A r H a N a said...

gd luck hanie...semoga majlis anda berjalan dgn lancar & sempurna..InsyaAllah...sy doakan tuk awak keh!!dn pastinya harus senyum ketika hari anda kelak...;p

myheart said...

uhuks..banyak gak yg tg giliran next week yea..soakan sume berjalan lancar..amin

fizz said...

ehermm 9 hari jerk lagi! cuti jgn dipenuhi dgn tdo. nnt mengembang :P

aiesya said...

haniee!!!!!

semoga everything will run smoothly..insyaAllah...
tak sabar nak g kenduri hanie ni!! ;)

Luv like this.... said...

hanie good luck ok...harap sume berjln dengn lancar n jayanya..psl biter x bek tu jus ignore je kan yang..hehe!kalu bole la....

Cik Oren said...

msti dup dap dup dap kan kak hanie..all da best for u!

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

Waaa.. minggu dpan je kan.. hee~
tUlaa patut nye dah kena cuti da ni..
darah manis kan...

pssstt nanti kita bagi awak hadiah k.. nak tak? sebagai tanda ingat tulus ikhlas...huuu

jauhnye dari s.alam naik bus..
kalau saya tu perghhh...tensi..
takpe...takpe.. 4 hari je lagi...

take care!!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

a ah la makcik...
minggu depan kenduri kamooo
haih...baju nak pi kenduri lom beli...
hadiah lom beli..hehhehhe

Mrs. Amie said...

Weeee... tak sabar nak gi wedding Hanie...! Insyaallah...habislah pas nie...hahahah

tentang dhila... said...

hani.. bile wedding kamu?

cikin said...

"minggu depan giliran kita pula" lg seminggu je.. congrats hanie..:) moga segalanya jln lancar.. aminn..:)

GreenJade said...

yooOoooo de kenduri is around a corner heh...dh bau2 nasik minyek smp sek 7 jln kristal nih..kehehehe

xpe pasni kejutkan hubby anto gi keje ..heaven sgt hehehe

akok dulu dr sh alam-jln raja chulan KL..ari2 cam nk muntah ijo u.. hihihi

anil lutaze said...

uhukkkkk...rase kenyang dan kemudian nk muntah kan...hahahahah

dialicious said...

takotnyeeee..huhuhu..

[ Hanie ] said...

syikein:
hee tq kein, smoga termakbul doa anda itu :D. yerrr, senyum ye...sure lepas tu lenguh senyum seharian :P

farhana:
thanks so much!! :D AMIN3. Harapnya begitula, ni mmg dah terasa bahangnya dah, kepala ni dah terbahagi 10 dah ni, mcm2 nak pikir hihihi :P

myheart:
:D Thanks..itu la, ramai juge yg saing

fizz:
haha, baiklah! tu ar, kembang lain takpe kan? hihihi

aiesya:
hee thanks aisyah :D Malu la nnt, org semua tgkkk! haha takut gabra lebih je nnt, haru biru :D

Luv like this:
tQ so much, doa anda sgt dihargai. Haha berita tak baik tu mmg tak bole ignore, tp nak buat mcmmane, kene tunggu dulu sikit masa :D

Cik oren a.k.a juju:
hahaha tau takpe cik juju. Kalau bole nak letak dupdap2 ni kat luar jap kasi bole bernafas tenang :D

atiqah:
hihihi malu I :D Bg hadiah yer? isk2 susah2 ajer :D

haa tu ar, ni yg dah bertahun ni, dah cemuih dah ari2 camtu :P

yanie:
gaga wahh sampai nak kene beli baju yer? hihihi bagus2, semangat begitu yg kita cari :P

Amie:
hee tak sabor plak dia, org lagi nak lmbt2 kan masa ni jer. hahhh! ape yg abis tu yer? gagaga

dhilla:
kendurinya 21 jun :D

cikin:
thanks cikin :D harap2 begitu

kak jade:
haha tu nasi org len tu, kan skrang musim kawen :P Tu ar, nak muntah pun ade gak kadang2, nasib baik cekal hati ni lg huu

Anil:
hehe BETUL!!! semua segala pun ada kan anil haihhh

diah:
:D nanti giliran anda pula diah, sabar tau akan tiba perasaan mcm kami2 ni :D