Wednesday, June 3, 2009

Bunga Tangan...Sangat Mengujakan!

Aku memilih Fresh flower untuk bunga tangan aku... Pelamin dah la guna Artificial flower, mau la jugak merasa ade aura 'fresh' nanti.

Aku bercadang utk menempahnya...seminggu sebelum majlis...sempat kah???

Aku kalau bab-bab bunga ni...memang rambang mata! Mau pulak bila aku yahoo/google pelbagai jenis bunga...pelbagai bentuk...pelbagai warna...dan pelbagai HARGA.

Ni pun mau berejam jgk aku ambil utk buat keputusan nanti... Haih...susah kalau org yg payah nak buat keputusan macam aku ni.













Link utk gambar-gambar di atas, owner blog ini terlupa mau save. Namun terima kasih tuan punya gambar :D



Semua pun cantik-cantik. Aku prefer ros utk gubahan bunga tangan ni.

Ada cadangan kedai bunga mana yg harus aku terjah yg dapat memberikan khidmat ini di sekitar Shah Alam dan berhampirannya? dan seharusnya...harga berpatutan.

19 Komen:

ungu violet said...

dulu saya guna fresh flowers utk bunga tangan, memang puas hati..


ros cantik hanie, tambah bunga putih kecik2 tu, comel!!!

myheart said...

haaa..suke no 3 tu..smbil lompat2..ihiks..me pon same, dah fikir nak tempah..tp tau kedai munge area sini je..shah alam tatau..huhu

green apple said...

agak-agak kol berapa nak campak bunga ni sok? sound akak okk, akak standby kat belakang nak sambut...


wahhh tetiba je aku ni.

myheart said...

kak d->sila jgn tunggu kerana..bunga ne takkan dicampak..hohoho

@yue said...

a'a la..nk gk tggu time cmpak bunga tuh..haha tb² je akk yg dpt..mau meroyan ank dara lain...wakakaka...

aien said...

sume cantik...cm neh nk pilih wawaaaa...

m@Ri@ said...

i luv the first and the last...=)

Suraya said...

yg no 3 cantik hanie.. sweet jer..

fara said...

no4 :D

The Mrs-Bride said...

btol2.. i agree! last time guna bunga ros jgak.. ehh ye ke? hahaha boley tak lupa.. :P tp my mak andam siap letak beri2 kecik2 color light2 pink in between the roses.. so chomel!! err.. area shah alam x sure laa plak! xleh nak recall.. ehh ur makeup artist or mak andam takde sediakan service tu ke?? sila cari cepattt sblom kehabisannn nnt.. :P

p.s. okeh noted! 21/6 kan? insyaAllah... :)

[ Hanie ] said...

ungu violet:

yer, itu lah yg bermain dlm kepala skrang ni, ros + bunga putih kecik2 tu...hehe comel kan? :D

myheart:

hee sini pun byk, cume takut hampa pegi kedai yg tak reti nak buat...ade ke camtu? huuu

Kak D:

hahaha mau kalau campak nanti, buat2 campak jer kot :D Tp tak dpt byg adegan rebut merebut itu bila kak d ade, sure happening :P

kak @yue:

mak mak dan bakal mak adalah tidak digalakkan utk turut serta, bagi can anak2 dara yg belum berkahwin pula yer :D

aien:

hee tau takpe, sampai termimpi2

m@Ri@:

yg last tu buka ape eyh? sape tau namanya?

Suraya:

tu la..bercita2 mahu mcm tu juge :D

fara:

haa ni pun sweet sgt...warnanya sangat lembut kan

nita:

hee ade sebab kenapa hanie tak tempah skali kat mak andam tu...takut die terlebih cas plak huhuh. Tapi sbenarnya tak pernah tanya pun, takpe2, yg ni kita akan usaha sendiri :D
:

ungu violet said...

hanie, yang last tu org panggil bunga tiga bulan, mmg cantik.. tau nama pun kakak yg buat hantaran btau, die buat hantaran pakai bunga tu nice je :D

hidden.wing said...

3 & 4 :D
takde idea le shah alam florist hehe

[ Hanie ] said...

farah:
ouhhh baru 1st time dgr ni. Time tgk kat SSF ade artificial flower bunga tu...terloncat2 tgk cantik :D tp fresh tiga bulan tu, ade ke eh?

hidden.wing:
hee...suke jg dua2 tu! Tu ar, byk tu byk...tp tatau yg the best :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sgt2 chantek maa.....
mai sepokok....hehhehe

ungu violet said...

ade hanie, kakak tu buat hantaran pakai fresh flower lah..tapi mcm susah nak cr kan, jarang nampak kat florist..

[ Hanie ] said...

yanie:
haha sepokok tak pernah nampak lg jual kat mane :P tanam sendiri ye cik yanie

farah:
btul2, yg fresh jarang nampak. Tp nampak lain dari yg lain :)

esca said...

fresh floweer ungu tu cantikk.. segar je nmpkk....

lan said...

takde siapa tanya pasal harga ke?=)