Monday, May 4, 2009

SSF Menjerit!!!

Semalam seharian aku ditemani Liana ke area Jalan TAR sampai ke Masjid Jamek berjalan-jalan dengan tujuan ingin menghabiskan duit dengan jayanya.

Dari satu kedai ke satu kedai....dari Arked belah utara, sampai ke Arked belah selatan, nasib baik Dataran Merdeka tu takda tempat shopping, kalau tak...itu pun mungkin kami redah. Seawal jam 10 pagi hingga 8 malam kami berjalan. Gila tak?

Tak sedar pun masa berlalu...masuk satu2 kedai hiasan perkahwinan...mau ambil sejam jgk. Sana ada brapa kedai kawen? Kali sahaja lah kan? Huhuhu.

Tiba-tiba, hati tergerak nak masuk SSF. Memang aku tak pernah masuk pun, mahupun di Damansara atau di Jalan TAR.

Perasaan pertama kali melangkah masuk? JAKUN!

Nasib baik org takda....kalau tak, mau macam jaguh kampung masuk bandar kami di anggapnya. Yer laa, bunga punyalah banyak..yg penting situ semua Aritifial flower! Nak aje aku suruh bakal pembuat pelamin aku ke situ jam-jam tu jugak....sama2 memilih bunga.

Sangat excited dan kagum. Sampaikan aku tgk replika roti yg seakan betul pun, aku macam rasa lapar. Ni kan pula bunga2 kat situ. Boleh bikin hati sesak kalau tak beli.

Aku tak rembat banyak mana pun....cukup sekadar tempat lilin yg comel itu. Comel ke? Bagi aku comel sudah...janji aku puas hati.

Semasa sesi memilih2, nak memilih pun setgh jam ok...jenuh match matching itu ini nak kasi puas hati..hish

tiba-tiba aku rasa sayu....sayu terasa diri ini dah nak kawen dan akan memikul t'jawab yg lebih besar, tak boleh lagi bermalas-malasan.

Sebelum ni, kebanyakkan pembelian barang2 kawen ni dibuat oleh ibu aku. Ni bila dah beli sendiri...aku SAYU tak hengat. Huuuu. Tah ar, rasa lain macam. Sampai nak menangis pun ade jgk.

You all pun rasa macam aku rasa ke eh?

Ke aku yg emo lebih?

9 Komen:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tersenyUm baca entry ni hanie..
hehehe..
sUka berjalan ngOpenye kome ni..
heee~

sayU? ala bese la kan..
kita da besar n sUmenye da kena fikir
n bUat sendiri..ibU pun banyak lepas
kat kiter sebab maybe dorang fikir
kita de taste sendiri.. tapi saya ni yang nak kawen tapi ibU saya yang terlebih2 bagi idea hehehe..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

nurulzia said...

mmg rase sayu la hani..yela..mcm tak percaya nak kawen dah kan..

ungu violet said...

ssf boleh bikin kita jadi gila oke!

m@Ri@ said...

ya giler d ssf..

The Mrs-Bride said...

errr... ntah lah.. xleh nak recall.. tp apa2 pun, perasaan nak kawen tu mmg lain lah.. dup dap dup dap jer.. esp mlm sebelum nak kawen tu.. xleh tido okehh! me paling lewat tido, me paling awal bangun.. hehhehe! have fun with the preps hanie.. moga2 me sempat datang ur wedding.. lama kita x jumpa kan!! hihihi..

dialicious said...

yeeee...sgt sayu..:(
skang mcm xleh duk sorang2 rasa nak nangis bleh x.mcm kene kawin paksa lak..hahaha

Yot | is | Yati said...

no komen..blom kawen. hahaha...takper2...bile lagik nak merayap dari pagi sampai malam? esok da kawin tak dapek lo...banyak tanggungjawab.

modusoperandi111209 said...

SSF - mcm best je dgr citer psl SSF, time raye dorang bukak x? huhu...sy blk time raye je nanti

PERASAAN KAMU - ya hanie...sy mengerti perasaan kamu! sy mau kawen juak! huhu...

[ Hanie ] said...

tRuly tO be mYself 'Qa~:
Tu ar, bila kena dgn mood memang tak hengat dunia berjln :D
erm sayu nya lain macam jer. Sudah akan berakhir zaman bujang senang hihihi :P

nurulzia:
hehe tau takpe. Pasni jadi isteri org, lpastu, mak org, pastu nenek org..dan seterusnya kalau ada. Tu yg tak percaya tu :D Diri udah tuo

ungu violet:
tau takpe. Ni blom pegi yg kat damansara tu, rasa mcm nak terjah sana juge....bole sawan kot sampai sana :P

m@ri@:
haha, kalau perempuan tu, perempuan jgk kan? cuba kalau laki yg masuk..ade 'gila' mcm kita tak? :D

The Mrs-Bride:
hehe tu ar. Tp kalau bab tido tu...tak kira la, debar mcmmane pun, mata ni tetap nak tido. hehehe. Mmg tak bleh miss tido. Cukup time...jalannnn

dialicious:
btul kan diah? Rasa lain mcm kan. HIshh...haha tu ar. Tibe2 rasa nak lmbt lagi kawen plak hehe. Tp sbenarnya dah teringin sgt pun :P

Yot | is | Yati :
hahah btul2. Ntah bila la nak beronggeng sampai patah kaki mcm tu. Pasni, dgn suami pula :D