Thursday, May 28, 2009

Pengalaman Naik KapalTerbang Aritu

Dalam hidup aku...ni lah pertama kali masa naik flight, gelombang perjalanan flight tu, lain macam jer!

On the way balik ke semenanjung dari Sabah, dlm sedang menikmati dan bersembang2 bersama tunang yg duduk bersebelahan...

Tiba2, kapal terbang tu, naik keatas, turun kebawah!

Dah macam rasa naik roller coaster pon ade. Perut rasa macam terbelah dua. Seram sejuk dibuatnya.

Kalau sekali dua takpa, ni mau 5 minit dlm keadaan mcm tu kot..aku pun dah tak berapa ingat. Hishhh!

Sampai aku pegang tepi seat tu, macam gaya menahan nak beranak gitu. Punya lah debar. Tunang disebelah duk suka plak macam tu...yer ar, die ni mmg suka naik roller coaster, dah jd mcmtu...nak feel2 plak yer..huu

Tiba2 aku teringat cerita Mr Bean naik flight tu...haa macam tu la gaya2nya katerbang tu turun naik. Sib baik tak muntah jer org ni.

Sampai2 rumah, terus aku tanya ayah aku....pasal ape boleh jd mcm tu. Dia cerita la ade vakum mende tah (aku dah lupa) mmg plane tak dpt detech dlm radar keadaan tu. Tetiba jer...melambung.

Pernah pengalaman ayah aku mase dia kerja dulu....tgh siap2 nak prepare makan...tetiba plane menjunam kebawah..tp benda2 yg ade dlm plane, akan naik ke atas. Ayah aku yg agak tinggi ni...terhantuk kat silling plane tu. Huuu. Ade yg stewardess  bila dah jatuh balik ke graviti asal...terhantuk tangan kat seat passenger.

Nasib baik tak bwk kopi panas ker...sedang2 served, piring terbangggg. Haha...jenuh!


Pesanan buat Qimie,
Gambar anda telah pun upload sikit di Flickr FD
:D Sorry agak lambat


entri penuh di FD Blog

Kepada tunangku,
You've done a great job! :D

4 Komen:

m@Ri@ said...

sepanjang berumur 25 thn..belum pernah naik flight..sedihnya..huhu...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

pengalaman kali pertama naik kapal terbang....tahun 2006 ke sabah....

time tu memang cuak sket la....sebab 1st time pi KLIA...

sib baik opismate ada temankan....kalau tak...memang JAKUN diri ku....hahhaha

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

GreenJade said...

seb haniE x ape2..kalu tgh menum2 sure masok kut idung hehe

akok lak pnah rs cam nk terpecah pala & bdarah idung coz kna tekanan udara yg amat tinggi ms fly blk dr Turkey last 4 yrs bck uhuk

[ Hanie ] said...

maria:

insyaallah satu hari nnt. dekat2 pun jadi la...skrang tambang dah murah sgt :)

yanie:

huehue...okla tu, kalau 1st time mmg lain benor rasanya kan :D yg tak 1st time ni pun excited lebihhhh je..huhu

GreenJade:

uiks...terpecah pala ? hish bahaya tu huhu. Tu la, tekanan udara tu hanie ade tipsnya :D slalu telan air liur...atau buat2 menguap..insyaallah mujarab :D