Monday, May 25, 2009

Hantaran - Kek atau Jelly?

Walaupun demam, selsema, batuk + ulser mulut hambik ko..pakej!, misi untuk shopping tetap juga diteruskan. Biarlah tidak selesa bagi diri sendiri ataupun org sekeliling...kerna ingin menghabiskan duit...gagahkan jua.
Ke Ikea sabtu lepas, misi untuk mencari frame & tgk2 mana2 yg boleh diguna untuk menghias bilik utama ratu sehari nanti.

Frame yg dicari...alhamdulillah dapat! Tapi tgh duk berpikir2 gambar ape pulak yg sesuai nak diletakkkan...pre-wed? pertunangan?

Nanti pikirkan....

Sambil jalan2, kami terjumpa kedai ini Q Jelly Bakery Shop

Tetiba kepala ni mencadangkan, daripada aku beri kek sebagai hantaran kpdnya, utk kelainan sikit, bagi jelly ni....ok tak?

Design2 yg ada pun, sangat menikam qalbu.
Cuma masalah aku sekarang....SAIZ nya.
Tak reti nak budget...1.5kg atau 2kg yg lebih sesuai.
Aku dah ada tempat letak /bekas kek yg lutsinar tu, dah antar kat butik utk hiasan.

Antara contoh2nya:

 
Gambar-gambar dari Q Jelly


Banyak lagi design rupabentuk yang ada..
Untuk color kita boleh pilih...perisanya, bole pilih juga kot...aku kurang pasti :D
Mereka juga ade cawangan di Pavilion, Ikano, Puchong dan OneUtama

Ada yg pernah cuba? Bolehlah kongsi2 yer...

15 Komen:

f a i z a h 's said...

yummy..nmpak sedap n kacak~!
halal ek?huhu
idea jelly ni menarek juge

geo_life said...

nice blog..gud luck 4 your wedding

@yue said...

menarek juge..
pastikan jelly ni tahan..tnya brapa lama leh tahan..nyeh²...
*penah dlu mjlis kawen org, jelly ni masam bla dah bertukar hantaran..tatau lah dah berapa lama buat..

berat x kesah...saiz tu kene ikut bekas lutsinar tu la besa mana.....yg penting SAIZ besa/kecik bekas tu...dan ketinggiannya...

nurul aziyana said...

sweet..lain dr yg lain..aper slaah mencuba..tentu lg murah dr kek kan

anil lutaze said...

aah..saya tgk kedainye kt ikano...yummy2...tp kt kl lah kan..

Quiyah said...

kek jelly ni tak tahan lama.. seriously.. paling lama sehari..

modusoperandi111209 said...

iya..sgt menarek!

snm | snm said...

hanie :)
cute sgt! mcm nk terkam pun ada..semuanya nmpk menarik. rmbg biiji mata menengoknya ni haa :)

fio said...

penah beli, and my bf loves it. :)

tp syorkan rase dulu, sbb for me, i prefer jeli masam manis, and this product cam dairy sket (mixture kot). contradict ngan my bf lak. haha

oh yer, mmg tak dinafikan design derang sangat comel!

hidden.wing said...

ala...utk hantaran ke..guest nak jugak itu jelly hihihik!

[ Hanie ] said...

f a i z a h 's:
hee halal la kot..tertera kat web die tu tanda halal :D

geo life:
thank you so much, AMIN :)

kak @Yue:
tu la, tp kalau masuk peti ais after terima tu...tahan kot? ke bubuh ais skali la mase dlm hantaran tu :P Tu ar, ketinggian lagi...ke kelebaran lg, tu yg tak sure :P

nurul aziyana :
hee bole tahan juge harganya. ade yg murah, mahal, ikut design :D Lebih kurang sama je kot cuma lain dari yg lain ;)

anil:
yer, kat Ikano. Boleh tempah, dorang buat delivery jgk rasanya..sediakan duit sajelah kalau mahu :)

Quiyah:
uiks...really? the same kedai ke feedback tu eyh?

modusoperandi111209:
bolelah menempah walau utk sebarang majlis ;)(aku plak terpromot utk company nih..isk2 :D)

snm | snm:
muhehe TAU takpe! Tu la, cute2 semuanya..lagi2 kombinasi color kalau kene..mmg nampak gedik je dlm hantaran tu tau :P

fio:
ouhh yeke? Tahan lama tak? hurm abis diet ku kalau nak merasa semua perisa pasni hihi :D

hidden.wing :
muhehe, mahu jugak kah? :P

Quiyah said...

yes babe.. feedback from the same kedai.. sehari je paling lame, even masok dlm peti ais pon still rosak gak keesokan harinye.. so berhati-hatila beli kek jelly tuh..

fara said...

ok dh tgk website die..
mmg sgt comellllll
gerammmmmm

[ Hanie ] said...

Quiyah:
ouh really? Adeh, baru teringat nak beli..hurm thanks for your info eyh? really appreciate it ;)

fara:
hahah tau takpe..buleh menggugat nafsu makannnnn :D

GreenJade said...

hi hanie tiut..

better beli cake jer..coz fm my xperience..jelly cake cantik tp x thn lama ler..cam cpt berlendir@berair2 gitu..

~skdr bkongsi aje :)~