Wednesday, May 6, 2009

Debaran Makin Terasa

Semalam, aku berjumpa dengan Tok Kadi. Untuk sesi berkenalan. Ustaz yg akan menikahkan aku tu adalah ustaz masa aku mengaji kecik-kecik dulu. Tapi aku lebih di ajar oleh ustazah yakni isterinya. Jadi semalam, lebih banyak sesi suai kenal dan mengimbas kembali :D

Rupa2nya, mereka masih ingat lagi kat aku walaupun dah lebih belasan tahun aku dah khatam quran dari mereka :D Mereka masih ingat kepada budak kecik yg tembam, gebu putih itu. Ayat pertama yg keluar dari ustazah,

"Kenapa kamu dah kurus sekarang?"

Soalan biasa yg aku sering ditanyakan kalau dah lama tak jumpa. Punyalah gebu aku dulu eyh? Sampai aku gebu dulu2 org ingat sampai arini :D

*  *  *


Baiklah,
Dengan ini, saya akan keluarkan ticker kami bakal di satukan. Ingat aku nak hold lagi....tp rasa macam dah tak sabor nak letak dlm blog ni supaya kalian juga teruja gile mengenai majlis ku nanti.. Ecececeh!

Yang penting,
untuk kami berdua merasai debaran membilang hari untuk dinikahkan
Sila bilang sama-sama yer tunangku syg :D

Ouhhhhhhhh sangat kekurangan masa sekarang ni.

Doakan semuanya berjalan dengan baik dan dipermudahkan yer :D


Daisypath Wedding Ticker


P/s: Anil, mungkin kamu akan tahu kenapa saya suka tengok ticker kamu dan itulah rahsia 'itu' :D


14 Komen:

Dayu said...

sudah sgt dekat
patut expose dari awal lagi
makin dekat makin serabut
makin byk lak benda nak kena pikir
sampai tak sabar
cepat la selesai segalanya

nurul aziyana said...

setuju ngn dayu..eh sy pun gru ngaji yg jadik tok kadi..ahaks..erm selamat buat preparation aper2 yg ptt..pejam celik kejap jer nnt

dialicious said...

agak menggerunkan..camnela nak harungi bile diah dh sampai ticker sebegini..huhuh..boleh pingsan..ooo..same day w anil yer?

aleena said...

may everything run smoothly when marrge time:)

happy 4 u:)

fizz said...

double wedding la korang yerk! kemain lagi senyap2 tarikh kawen :P

@yue said...

pasni buh ticker peknen plak..keh keh keh

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

nak dekat da ni kan...
heheh..
tOmpang seroNok juga nie..
selamat berdebar dear.. hehehe

myheart said...

uhuks..mcm same je kite...

::zAsyikein:: said...

wah...teruja!!!....selamat menghitung hari!!!!!....

anil lutaze said...

hanie jahatt...ada ke dia kata suke...mmg lah..tarikh kita sama rupanya...awak suka..saya x lrt nk suka dah....tension... cubit hanie....

m@Ri@ said...

wah lagi sebulan rupanya..debaran kian terasa..

[ Hanie ] said...

Dayu:
:D Walaupun baru post awal...tp persiapan alhamdulillah telah berjln dgn baik. Saje nak bahang tu kasi peram dulu...baru effect lebih...hahaha (pengsan!)

nurul aziyana:
hehe tu la, byknye bersembang pasal dulu...org itu buat ape, org ini pegi mana..dah keje ke :D Jawapannya "saya pun taktau lah ustazah" :P

diah:
hahah tau takpe diah. Pengsan, senggugut semua kuar jap lg :D Tu lah, die sehari awal rasanya..kite sehari lewat :D

aleena:
TQ aleena, harap begitulah khendaknya...AMIN :D

fizz:
hehe gitulah nampaknye. Bukan nak senyap2...saje nak surprise2 :D

@yue:
INSYAALLAH! doakanlah bertukar ticker plak secepat mungkin hihihi :P

tRuly tO be mYself 'Qa~:
hee terima kasih. Debaran itu adalah sgt seksa. Ni rasa mcm nak ambik SPM dulu je. Duk kira pakai jari tangan n kaki tinggal brape minggu. Seram sejuk dibuatnye :D

myheart:
hee congrats too :D Samela kite menyiapkan ape yg patut kan. :D

::zAsyikein::
hee mekaseh :D Ni rasa nak nyanyi lagi kris dayanti neh

anil lutaze:
hahaha, jgn la gitu anil. Suka sebab sblom ni kat blog ni tiada ticker tu. Tu yg masuk blog anil, jd sumber inspirasi fil2 tgk ticker sendri :P Samelah2 kite kepeningan muntah darah ye anil huu

m@Ri@:
hee bukan debaran je lg ni....ketaq, parkinson pun dah nak terkeluar dah ni :D

[yAN!e][pUTraJAya] said...

aku turut merasa kan debaran utk menjejakkan kaki ke shah alam yg penuh dengan kenangan

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

=(

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

[ Hanie ] said...

heee bwk2 bersabor..mane tau terjumpa jodoh nanti tiba2 :D