Thursday, May 21, 2009

Baju Nikah...Hampir Siap!

Ehwahhh suka aku.

Kebetulan masa aku nak finalize hal pelamin dgn butik tu selasa lepas...baju nikah dah 80% siap. Jadi, mengambil peluang try2 ape yg patut sambil disaksikan oleh tunang yg setia menanti :D

TAPI!!!!

Tang peha aku seakan ketat bila try2 nak duduk bersimpuh! HISHHHH

Ni yg buat aku geram ni. Bila masa plak lemak2 ni berkumpul kat situ? Haihh.

Sempat lagi ke nak kecikkan peha ni dgn hanya duduk dan bermalas-malasan tanpa excersise ni?

Bab pelamin plak....
aku terpaksa tutup mata je la bila tgk total harganya bila dah bercampur itu dan ini..huwhuhuhwua.

Macam-macam yg dimintak....last2...over budget!
Masih tgh berkira2 samada nak proceed, atau layan je laaaah dgn harga tu.
Tp mcm agak berbaloi jgk harganya dgn jenis pelamin dan permintaan extra yg aku mintak tu.

Haihhh..pening...stress...ni pun tgh selsema + nak demam. ApekahhhHHHH? Selsemaaaa??

10 Komen:

ungu violet said...

hehe..sempat kot kecikkan peha tuuuu...

dialicious said...

rilex hani..awak exercise ringan aje n jgn dinner.jauhi nasi..heheh..kalo overbudget kurang2kan ape yg x patut.kalo seme patot proceed aje..heheh..tp tunang saya salu igtkan bahawa kite nak duduk atas pelamin x sampai setgh jam pun..jd x perlu bazir..tp dlm gamba pelamin paling byk diposingkan kan..heheh

My's itu aku SyanG... said...

amboi2 cik hanie suka baju nikah dia hampir 80% siap ek heheh mesti gelemor kan ha3...
anway biler tarikh wedding cik hanie.. ..

fizz said...

dh sebulan je tinggal ni cik hanie... nasik tu say babai la. mkn puas2 hari kenduri nnt tros :P mmg pasti akan menjadi!

eherm. bab2 terlebih bajet tu biase laa! takat over seratus bole. seribu? kena pk balik la kooot

m@Ri@ said...

wah selamat menguruskan peha anda..=)

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

tulah takUt sangat kan..?
bile nak try bajU then argghhh tak mUat!!! sO scary i tell u..

hanie mesti cantik nanti!! nO worries ya!!! :D

hidden.wing said...

if reasonable dan berbaloi, proceed aje ;)

*beberapa hari je lagi bestnye hehehe!

wardah said...

hanie..dah makin dekat ni..mcm same je kite..mari sama² exercise ringan mcm kate diah..hehe

@yue said...

errr...rasanya kalo rega pelamin dh over bajet...akk pn nk duk gk la atas pelamin tuh blehhhhh??? hakhakhak....

[ Hanie ] said...

farah:
iskk, kalau dah malas nak buat pape...duk tunggu je lemak terbakar sendri...huhuh sampai 5 kali kawen pun takkan kecik :P

diah:
saya mmg tak mkn nasi sejak berzaman sudah! :P tu yg tatau nak buat ape tu, cume mkn mlm adalah dijauhhh kan buat mase skrang ni :P
Hee..btul jgk kate tunangmu itu, kang ade yg buh kerusi je atas pelamin tu kang huu. Tu ar, nak merenjis semua, bak kata org "tempat singgahsana raja sehari" :D

My's:
hehe suke tu suke, tp tang ketat tu bikin hati stress tu!! :D Insyaallah, majlisnya sandingnya 21 jun :D

fizz:
hahaha bab seribu tu yg pening pikir ni ha :D Haihh, sape nak derma ikhlas, sila2 lah lekas :P

maria:
hee terima kasih di atas dorongan anda :D

tRuly tO be mYself 'Qa~:
hehe tu la, tu baru baju nikah, blom baju yg disewa tu, tah2 tak padan langsung! huu

hidden.wing:
hee kadang2 takde perasaan pun dah nak dekat, kadang2 mcm nak pengsan pun ade jgk :D

wardah:
hehe insyaallah, harus berusaha demi kebaikan ye tak? :D

@yue:
adoiii, nak sanding lg skali ke dgn baby itu? hehe buleh2 mane tau, boleh dpt tempias :D