Thursday, April 23, 2009

Perihal Menempah Baju Nikah

Entri ini adalah dibuat dalam bentuk perbualan utk menyelami situasi sebenar...Nama terpaksa dirahsiakan

Setelah membelek majalah dan mengenal pasti contoh design yg akan ditempah...maka ukuran badan di ambil

Bakal Pengantin: Alahai dik, akak nak kurus lagi laa...mcmmana yer? Nak kene ukur lagi ke nanti?

Tukang jahit: Takpa kak, kita ukur je dulu, nanti dalam sebulan akak nak nikah, kite final fitting balik ye

Bakal Pengantin: Ehh sempat ke nak kurus ye?

Tukang jahit: Sempat kot.....jgn risau la kak. Kalau makin kurus takpa, jgn membesar sudah akak oii!

Bakal Pengantin: ehhhhhh ye tak yer, kang mmg tak bole nak otter la eh tak cukup kain...hishhh

Tukang jahit: ade je kak yg dtg sini masa ukur, katanya nak kurus lagi. Bila final fitting, makin membesar, jenuh cari kain tambahan...hihihi

Bakal Pengantin: hishhh janganlah akak pun mcm tu kan....eeii mimpi ngeri

sambil mengukur dibahagian atas badan yakni di 'aset' itu.


Tukang jahit: Akakkkk...akak punya bahagian ni betul ke? Macam pelik jer kedudukannya. Senget ar....Dang!~

Bakal Pengantin: Halemak...arini akak pakai 'tutttt' yg kurang mantop la...adoi.

Tukang jahit: hahaha akak ni. Betul2 kan. Kang salah ukur...senget plak tang tu, tak cantik baju nanti.

Bakal Pengantin: haa ye tak yer.

sambil membetul2kan apa2 yg patut untuk mendapatkan kedudukan yg sepatutnya.

Dia tak perasan plak situ ada customer yg duk membelek2 majalah. Dan seharusnya lelaki juga ade bersama.

Maka?

Dia tatau laki tu perasan yg dia membetulkan 'nya' atau tidak.

Ceitttt.....



Kesimpulannya...
Sebelum anda mahu pegi mengukur sebarang apa jenis baju, silalah memastikan anda memakai pakaian yg didalam atau yang sewaktu dengannya, dengan sempurna. Kang salah ukur...jangan nak komplen ok? Hihihi.


11 Komen:

hidden.wing said...

adoi Hanie, kelaka betul haha...
bagus entry ni....confirm lps ni nk ukur baju raya kt tailot pn akan ingat entry awak ni hihihihihi

m@Ri@ said...

hehe..kelakarlah..

@yue said...

senget???? kah kah kah...
x pnh dengo tailor kata senget...
slalu kata beso ke..kecik sgt ke..adalah...

senget tu cam beso seblah jek..:p

f a i z a h 's said...

eheheh...
a'ahla hanie...
mebi kedudukan "tutt" itu sedikit tersasar dari landasan sebenar oleh itu kelihatan senget....bkn senget pn sebenarnye kan? ehe ^_~

ungu violet said...

masa saya kawen dulu, berkali2 oter baju..asik mengecik je.


haha.mcm mana boleh senget???
boleh selesa ke senget????

The Mrs-Bride said...

hahahaha.. klakar lahh hanie!! hihihi.. teringat plak dulu2 time wat preps wedding.. btw, i wore a corset/girdle a month b4 nak kawen tu.. n turun berat gak la.. siap bila fitting baju balik, jadik x brape cantik sbb badan dah mengecik.. terkejut gak tailor tu.. hahaha.. pastu kene alterrrr lah lagi utk kasi fit elok2.. hehehe.. next time ingat tau, mmg kene pakai 'tuttt' yg betul n mantop next time okeh! :D

[ Hanie ] said...

hidden.wing:
haha, yer, haruslah ingat segala yg di pesan :P jgn senget2 tau huu

m@ri@:
heee ini bukan cobaan, ini betul2 kejadian :D

@yue:
hahah tak penah eh? ni dah penah dgr kan kak ayue? hihihi :P

f a i z a h 's:
hee tu la, dah terlari2 :P sampai dah lose betul tu

ungu violet:
hahaha bertuah kamu, asik mengecik je. haihh..ni yg dah membesar ni guano ni?

erk, haha takdela kot senget sgt...tp nampak mcm tak seimbang, tu yg pelik tu :P


The Mrs-Bride:
ouhhh guna corset ape eyh? iskk mcm nak cari jgk, tapi tak tau yg berkesan dan bagus :D Baiklah...will be aware :D

wiena said...

hahahahhahaha..cerita kamu itu buat saya gelak guling2 hari tu. pastu terus rembat set lingerie baru. push up sakan ah skang...****tetttttttttttttttt. :P

[ Hanie ] said...

hahaha...tu ar pasal. Ngeri kan? wahhh mengambil pengajaran ye? hihihi bagus2 :D

MaDihays{Ida} said...

Hahaha! first time jenguk blog awak ni dah bisa buat saya gelak.. klako la..

[ Hanie ] said...

:P terima kasih kerna sudi mengunjung di blog yg merepek meraban ini :D