Wednesday, April 29, 2009

Pakcik, kami tak salah...maafkan kami pakcik

Semalam...setelah selesai urusan yg sangat urgent itu...tekak ni terasa nak makan Burger King yg berada di kawasan Masjid Jamek itu.

Haha...dalam hati berkata-kata, "ini adalah yg terakhir..tiada lagi fast food lepas ni"

Mampukah? Ni teringin nak makan pizza plak ni haishhh.

Menikmati setiap suapan yg masuk kemulut dengan berhati-hati agar dapat menghafal dan mengingati kenikmatan Burger King itu agar dapat bertahan lama dalam memori dan deria rasaku ini. Fuhhhhh sangat dramatik!

Sambil bersembang setelah hampir selesai makan tengahari kami....kami terpandang seorang yg mungkin agak kurang waras, berseluar ketat panjang yg perempuan pakai tu, baju ketat sleeveless, warna putih. Aku pernah nampak laki tersebut sebelum ni di area Petaling Street. Wina, kamu ingatkah lelaki ini?

Kesian kat dia, jalan sensorang dgn berpakaian begitu, lepas beberapa minit kemudian, dia lalu lagi bawak makanan. Ouh nak cari makan rupanya...Banyak pulak tu!

Kemudian, datang pula peminta sedekah yg lain ke meja kami. Menghulur-hulur tangan tanda ingin di bantu. Mula2 kami hanya pandang2 die je, kemudian die mintak makanan kami yg tinggal baki tak terlarat nak makan (french fries) Jadi kami pun bagi la kat dia. Simpati.

Dia ambil pula sos yg ade berlebih atas meja tu, letak dlm fries tu. Aik...reti dan demand plak yer? Hik manusia :-)

Lepas abis urusan di meja kami...dia melilau lagi minta sedekah. Tadah-tadah tangan.

Minta sedekah sambil memegang fries Burger King? Ada yg nak tolong ke???

Wahai pakcik, kot ye pun, habiskanlah dulu makanan yg ada tu...bila org lain tgk memang la taknak tolong  kan. Agaknya dalam hati org2 yg lalu lalang kat situ,

"mintak sedekah...tapi duk makan burger king, aku sendiri pun tak mampu nak makan"


Betul?




Ouh tidak lupa: Dapat award ni dari Kak Jade. Mekasehhhh :D

6 Komen:

~ Hariza Akmar ~ said...
This comment has been removed by the author.
dialicious said...

Dari description hanie ni nampaknya pakcik ni berpakaian up to date juge yer..legging lagi..ntah2 beli online blogshop kot..huhuhuh..tp kesiannla kt dia..hehe

hidden.wing said...

itu mcm punya org pun ada ka..? hihihi

anil lutaze said...

hahaha...tp org dah tau ada mknan...jd lbh baik buat bodo jek..hanie yg baik hatii...

[ Hanie ] said...

Hariza Akmar:
ouh pernah juge yer? Seksi...tp kesian kat die kan. Haih takde org ke nak bwk die pegi badan2 masyarakat ke?

dialicious:
haha tp seksi la diah, bayangkalah yg pakcik tu die pakai girl sleeveless, sluar ketat pun, badan agak berisi, hmm tu la, dah lama dah die ni berkeliaran

hidden.wing:
hehe kalau tak waras, bole di maafkan lagi :D

anil:
hee yg die dpt makanan tu dari kami, tp die mmg betul2 lapa la tu, sampai tak nyempat2 abis pegi minta lagi kat org lain. Hurmm :D

GreenJade said...

sadis tul kisah nk complete kan borang nikah..nk kawen mmg mcm2 dugaan..kna byk2 sabar okes! time nih leh seytan dok goda bg down..uh

i dulu pon samo..lg haru kna completekn sume2 both side dlm ms 4 ari b4 ari nikh coz hubby dh nk blk obersea...dugaaaannn..uhuhu