Tuesday, April 14, 2009

Marilah....Tolong Aku!

Aku bercadang untuk majlis nikah aku nanti, kasutnya aku akan beli sendiri. Bukannya sewa dari butik itu. Aritu pernah tanya, mcm agak mahal untuk sewa pun. Baik aku beli sepasang, dan lepas tu aku boleh guna utk kemana-mana.

Tapiiiii....

Kasut jenis atau rupa macam mana yg sangat sesuai utk upacara nikah yer?

Kang aku terbeli grand2 sgt...tak sesuai pulak.

Aku beli simple2 sangat...pun tak sesuai jgk...haih.

Boleh tolong aku tak?

begini kah?

inikah?

atau yg ini kah?

hihihi ini boleh kah? :D


atau yg begini?



hiks...byk betul contoh2 nyer yer. Link2 kasut2 ini aku tak tersave la plak...nak cepat :D Terima kasih di atas gambar2 ini yer ;)


22 Komen:

GreenJade said...

style bertutup ok coz nk gi mesjid kans.. :D (but kalo pakai stokin apo2 pon okeh jaa)

bior simple but nice & elegan x bertali sini sinun gitu..so idak le terkial2 nk bukak time kt mesjid tui dak..?

err tbyk lak stori ai.. :D :p

ungu violet said...

the last one sesuai :D

f A r H a N a said...

hi hanie...im ur silent reader...he he he...

i pun vote da last want!!cm i ri tuh nikah pn i beli jer kasut kaler krim2 ckit..coz my bj kaler pink + peach...i beli kat sebelah semua house..xsure lar ape nama building tuh..rs nyer City One kot..hu hu hu..kat ctu byk kedai jual brg2 pengantin..so, if free g lar jenjalan kar cnun..;p

@yue said...

tinggi sgt pn x perlu...
bertali pn x perlu..nt tehegeh nk bukak msuk masjid :p
dan yg bertutup depan...
pic 1st & last (abaikan tali)

Mrs. Amie said...

hanie...jgnlah beli yg ada lacey2 tu sume.. tak best!

beli yg the last one.. tapi pick the one yg vogue sket ok..! satin is nicer..

dialicious said...

no 2 ok..simple&elegant.tak perlu berlace2 coz u said u nak pakai lagi after this kan..yg bertali beria pun x bagus sbb nanti terbongkok2 nak bukak tali kan..

m@Ri@ said...

i loike the last 1

[yAN!e][pUTraJAya] said...

jangan beli kasut ada tali belakang

kang nak buka pakai susah maa....

hehehhehe beli yg tutup depan...tp selesa....

sekian...time kasih...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

fizz said...

kite suke design style 2nd ngan last. minus the lace. minus the tali. yg jenis sauk je. sgt kemas ihiks

xeea said...

selaku fan no 1 peep toe, dah tentu sy vote no. 4! hehe

tapi, kalau setakat utk pakai masa nikah, go for something simple. long term boleh pakai.

utk amik gambar je pun. masa duduk bertimpuh dlm rumah atau masjid tu, bukan pakai kasut pun.

just my dua kupang :)

oneyani said...

hye...i vote kasut y ketiga tu..hehehe
n'way salam perkenalan=)

hidden.wing said...

hanie,

nikah kat masjid ye? *confuse sbb yg nikah kat rumah pun ade pakai kasut kan skang hehe*

if you pakai full lace avoid heels yg ade batu2 (2nd pic) cos easily tersangkut.

saya kurang minat kasut bertutup, and to recycle plain white heels mostly remind me of nurse hehehe...

peep toe pun feminine, just quite unconventional in our wedding. but more practical to recycle..as long for nikah tu u choose silk/satin without straps..and jgn shiny/tinggi sgt hehe

susah plak nk imagine kan hehe..
share u the links tp ni tinggi skit hehe..

http://high.heels.com/wp-content/uploads/2009/02/zenz017_main-300x300.jpg

or this (err..sgt pendek kot?),

http://www.shoewawa.com/low-heel-bridal-shoes.jpg

ni paling melampau hehe..

http://photosbynick.com/blog/wp-content/uploads/2008/08/heriwed0002.jpg

selamat mencari ye..!

[ Hanie ] said...

GreenJade:a'a nikah kat masjid insyaallah. Erm tu la,yg bertali2 tu mcm agak sukar kan? Kang tertunduk2, tergolek veil atas kepala :P

ungu violet:sweet kan? Tp mane nak cari eyh? :P

f A r H a N a:Hai, salam perkenalan dari saya :D

Ouhh kat City One ade eh stail mcm yg last tu? Pernah jgk kesana aritu...mmg byk gile kedai2 pengantin. Trus mcm nak tukar position jd mak andam plak...hihi

@yue:tu laa, tinggi2 sgt kang, gabra punye pasal, takut tak dpt kawal jln tu :P Erm, tu ar, nak cari mana eh? kedai2 kasut biase2 ade ke?

Mrs. Amie:ouhhh gud opinion amie ;) lace2 tu dah booked utk sanding nnt..sesuaikan? :D

dialicious:haa btul2. Kang bwk pegi keje ber lace2 tu, org pandang lain mcmkan? hihihi TQ diah

m@Ri@:hehe me too. Tapi nak cari mana eh? (dah brape kali tanye soalan ni rasanye hihi)

[yAN!e][pUTraJAya]:yerrr, baiklah. Tp kalau tutup depan pon agak membataskan pergerakan dikemudian hari. Maklumlah, kaki itik, kembang depan..sukar nak cari yg selesa...huuu

fizz:btul tu...ade ke kedai yg boleh customade kasut kat kl ni eh? yg murah2?

xeea:hehehe btul tu, dlm masjid dah bersimpuh,dlm rumah, tanggal kasut. Time nak jln pegi masjid je nak gune kot...hehehe
:oneyani:hai, slm perkenalan. Yg tu pun ok kan? sgt feminin :D adoii byk btul pilihan!

hidden.wing:thanks wlt..gud opinion!;)

Hahaa cth link yg last skali tu sgt sesuaiiiiii! Mmg sgt selesakan? huhu. Kang tok kadi terkujat :P

newlifenewbeginning said...

i pon baru je beli kasut nikah..mine is peep toe coz i likee peep toe

Panglima Perang Cyber said...

baik yang senang on senang off.. sorry jika komen saya mengganggu sidang ini..hehe

selamat bernikah.

moga dilimpahi barokah.


ada masa layari blog saya
http://penembak-tepat.blogspot.com/2009/04/edisi-petang-video-mufti-bidas-tindakan.html

ada masa kita YM. add email saya :


panglimaperangcyber@yahoo.com


tq.

[ Hanie ] said...

newlifenewbeginning:
wahhh sudah tgk kasut nikah itu ;) Simple kan...yg penting sesuai dgn si pemakainya ;)

Panglima Perang Cyber:
terima kasih di atas pandangan anda :)Sudah layari..blog yg menarik

Dayu said...

my choice is no 3

skrg ni asyik mengusyar kasut lewre kat sogo
bila entah nak turun harga
mahal sgt...
kalau takat 150 tu mampu lagi
kalau dh double
jeling2 je lah

Liyana said...

Vote for #2.
Simple yet elegant. Macam sesuai untuk dipakai lagi for functions lepas wedding.

[ Hanie ] said...

Dayu:
hooo kasut yg mcm mane eh? no 3 tu? tu la...tp sogo tu sokmo je sale..hihi :D nnt turun la tu

Liyana:
Tu ar...cantik2 kan. Erm, masih belum tercari lagi ni heee

limaumaniss said...

yg last skali tu best...

MaDihays{Ida} said...

i like no.2.
sangat elegant..

[ Hanie ] said...

limaumanis:
tu ar kan ;)

MaDihays{Ida}:
itu juga...iskk byk no pilihan hehe