Thursday, March 26, 2009

Sedikit Update Mengenai Majlisku

Entri ni saje gatal-gatal...nak buat reminder untuk diri sendiri sebenarnya...Rasa banyak lagi yg tak complete. Yer, majlis nuunnnn nampak mcm jauh lagi yer tak? kuikuikui. Tapi bila pikir balik....SERAM mak!

Utk majlis di pihak aku:

1) Borang Nikah aku & tunang dan Ujian HIV - belum sentuh! (sijil kursus tunangku pun, belum berambik lg..huwahuwahu!)
2) Kursus kawen - dah ambik setahun yang lalu..siap dah renew balik sijilnya sebab ilang...ahiks
3) Pelamin, baju nikah & baju sanding - sedang di kemaskinikan oleh butik 'itu'. Bila tanya semalam, nanti dorang call utk final cek :D
4) Gubahan hantaran - di butik itu juga..sebab ade org sponsor..tu yg sanggup antar kedai ajer :P
5) Barang hantaran - masih ade yg belum cukup, baik utk aku, atau utk tunangku (bila nak perabis beli nih???)
6) Goodies utk tetamu & pihak laki - dah setle oleh ibu kesayanganku! anak die ni? tgkkkk jer & tolong potong reben2 yg diperlukan :D Alhamdulillah di permudahkan oleh ibuku (bertuah punya anak!) :D
7) Baju pengapit dua2 pihak - pengapit aku dah antar kainnya...utk tunangku...ujung minggu ni baru tuan punya badan nak pergi tempah
8) Catering & dewan - ini ayahku punya main job. Ada timbul sedikit kesukaran bila call catering tak angkat2..baru2 ni je setle buat apointment nak food testing. Alhamdulillah.
9) PA Sistem - masih belum jumpa!
10) Kompang - dah booked
11) Kad kawen - DAH SIAP! :P
12) Make-up - Terlupa nak masukkan ini tadi :D Dah booking, sekali dgn butik tu. TQ kpd yg mengingatkan
13) Videografer - aku rasa nak harapkan adik aku yg last tu jer record kan...tapi boleh HARAP ke??? Kang nampak idung aku je akhirnya..aku karatedo die! huuu
14) Fotografer - Alhamdulillah, fotografer kami nanti adalah Encik Min dari Pretty Peektures :D Sangat berterima kasih kepadanya.

Majlis di johor

1) Pelamin & aksesori - dah booked
2) Dewan & catering - dah booked
3) Baju bersanding - di sponsor oleh Andaman Mimin :D Terima kasih banyak2 kerana sponsor kami ye Puan Min


Ape lagi yer?

Ni jer yg aku teringat buat masa ni...rasanya mcm banyak lagi jer benda yg tertinggal! Tolong ingatkan saya pleaseeeeee! :D

11 Komen:

m@Ri@ said...

wah..dah byk persiapan dah siap..

HANIKO ARIHYOSHI said...

make up???

The Mrs-Bride said...

wahh beshnya Min jadik ur photog.. dari dulu suka his works.. tp xde chance nak amik dia.. ongkos kureng sket.. hahahaa.. anyhow, x sabar tgk hanie kawen.. sure meriah n cunn.. ;) lama kita x jmp kan.. sy makin mok mok tau.. aiyakkk! :P

mieza said...

pretty peektures tu..huhu dasat, dasat :)

dialicious said...

wah..lengkapnye ceklist...bagus!Bleh saya tiru n simpan dlm file..hehehe..hanie nye wedd june kan?x lama dah

ungu violet said...

heh, boleh kawen dah niiiii!

[ Hanie ] said...

m@Ri@:
dah cukup ke ni maria? Alhamdulillah..rasa mcm ade je yg tertinggal ni..isk2

HANIKO ARIHYOSHI:
TQQ!! terlupe mau masukkan mula2. hehe

The Mrs-Bride:
hehe kite pun mcm bermimpi/ tak sangka lg ni bakal dishoot oleh Min nnt. (dari reti possing, mau terus kaku kot! :P)
hehhe, insyaallah, kalau masih larat nita tu, datanglah yer :D

mieza:
yer...mereka memang hebat :D

dialicious:
iskk, lengkap dah ke ni? Kang tercicir2..haru biru nnt. Eh eh, Jun kah? Pandai2 jer Diah ni tau :D

ungu violet :
haha...boleh dah eh? Selagi borang tak setle...maka dgn itu, jgn nak berangan mau kawen! huu. Adoi, tak tau mcmmane nak start pasal borang ni :D (pemalas!)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

jangan lupa...
cik yanie nak booking jadi pengapit....

kekekek nak ambik aura....

hak hak hak

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

GreenJade said...

haaa da almost complete nih..

*ms HIV test tuh I gi kelinik kesihatan jek i/o spital(panel pej. agama) coz x ramai org..cpt siap xyah tggu lelama :D

nk tmbh ciket..

guest list:final revision ..takut2 ade yg still termissing dlm yr invitation..satgi ade lak yg majuk masam muke..ngeee :D

[ Hanie ] said...

[yAN!e][pUTraJAya]:
hehehe nak amik aura takyah tunggu jd pengapit...skrang pun hanie boleh hembus kasi aura tu :P

GreenJade:
yesss, guest list jgk membuatkan diri ini kepeningan. Hehe. TQ for remind me :D

:MiMiEyiNHeRdArKwORLd: said...

tolong jangan hembus aura tu kat kite...tolonglahh...tolongggglaahh..
hikhikk..