Thursday, March 5, 2009

Kepalaku Ada Sikit Rasa Berdebar

Sempit...kepalaku sempit



Kepala? :D

Pagi tadi masa naik komuter...kepala aku dok ligat berputar-putar memikirkan hal kawen. Pagi tadi, ayahku dah bertanyakan hal borang nikah semua.

Erkkk...awal lagi rasanya? Dia yg excited eyh :D

Aku ada sikit rasa konpius ni tang borang kawen & HIV test ni.

Betul kan aku kalau aku salah:

1) Borang nikah pihak lelaki (kalau di lain daerah): Kene sahkan 3 bulan sebelum majlis ke sekurang2-kurangnya?

2) Borang nikah pihak perempuan (yakni aku): Lepas dah dapat sah dari pihak laki, baru boleh proses kan?

3) HIV Test: NI BILANYA NAK KENA BUAT? Sebelum isi borang nikah kan?

Gagaga....aku KONPIUS!


UPDATE:

Hahaha...dah ade rupanya entry ni [ Minta Tolong Bole ]

From the comments:

Kena pergi cek HIV dulu, sebab HIV test valid 6 bulan kan? Kalau borang2 tu, 3 bulan je maksimum.
So, setle HIV dulu...baru yg lain boleh gerak especially my fiance yg kene sah kan kat Johor nun.

Heheh...Mari serang klinik!

8 Komen:

Anonymous said...

hhehehhehe.... aku pun belum settle lagi borang permohonan nikah nie.... tang tunang aku punye dah settle, belah pompuan yg belum...
ingt kan minggu dpn nak kena settle kan

hiv test, tempoh sah ujian 6 bulan... skrg pun ko dah boleh ambik cik adik manis...

intan
kastam johor

nanonano said...

eh bukan test hiv valid 3bulan je ke??
yang lain2 borg pun dlm ms 3 bulan sblm ni la nk uruskan semua..
settle awal..
lega awal..
hehe :p

m@Ri@ said...

ya betul..p siapkan hiv test dulu...pastuh borang cik abg pastuh baru borang kita..hiv test valid 6 bulan yg tertulis kat dalam borang dr klinik tu..kalau boleh 3 bulan sebelum nikah tu sile uruskan segala2nya...n jgn lupa bincang ngn tok kadi psl tarikh nikah..

aiesya said...

before nak buat HIV test kene call dulu klinik tu
sbb diorang ade certain time buat HIV test tu
tak silap mostly buat kol 2-4pm jer
setiap hari kot..
but ape2pun call dulu tanya..
sbb aritu kepong nyer tak buat sbb habis HIV strips.. ;p

kenapa nak buat kat johor ek?
buat kat kl pun boleh
just makesure isi borang mastautin n amek sign ketua kariah masjid..
(lelaki jer)
;)

ungu violet said...

isi borang nikah memang memeningkan..better isi awal2, nanti ade je benda ter'missed'..

[ Hanie ] said...

intan:
woppps....syam punye dah setle? Baguih2, kami duk pening2 lg nak pikirkan huahuhua. Nantila, mcm dah dpt jln penyelesaian, tinggal nak pegi jabatan agama islam and klinik mase terderkat ni :D

nanonano:
6 bulan rasenye :D Tu ar nak setle awal2...kang takot ade yg tak kene sana sini susah plak

m@Ri@:
yer, baiklah puan. Tu ar, tok kadi dah booking. Ingat dah lengkap borang, my dad nak pegi kompem btul2 balik...kang die buat2 lupe..haru biru! :P

aiesya:
tu ar, dah menuntut ilmu dgn member mengenai hiv test tu :D
Ha tu la baru tau bole kekdah bermastautin tu :D

ungu violet:
ouh really? tu la...blom buat lgi dah pening inikan pula...errhh :P

mieza said...

rite now am waiting for him to start..tak larat kitorang nak tunggu "3 bulan before nikah" ni coz HIV test dah buat masa CNY huhu..so dlm minggu ni or minggu depan pihak laki akan start buat proses permohonan, then by next month is my turn plak..hopefully tok kadi available la masa tarikh nikah tu coz kite takleh book tok kadi awal2.masa kite buat proses permohonan la time tu gak kene book..so kene tawakal je la

[ Hanie ] said...

hohoho seram jgk dibuatnye tu :D Berdoa lah byk2...time buat permohonan tu...nnt bakal pengantinkene interview jgk eh? hahaha ketaq!