Thursday, March 19, 2009

Kad Undangan kami...hampir siap!

Alhamdulillah..syukur ke hadrat Ilahi dipermudahkan dalam pembikinan kad jemputan kami walaupun majlisnya lammmbatttt lagi! :D

Gile cepat siap...selepas final check semalam, wani (designer kad kami) kata seminggu lepas ni dah boleh siap. Isk isk...awat yg awal sangat dik oii? haha

Baguslah, at least satu bahagian dah setle kan? Banyak lagi bahagian yg  sama penting menunggu hendak di terjah! Isk isk. Ouh yer, aku buat kad di LH Creative. Harga memang berpatutan. Beli banyak...lagi murah! Kalau takat nak print 100-200, mmg you all tak dpt best price la kan? :D

Sampai rumah...terus aku membuka mulut kpd ibu ayahku "Kad kawen minggu depan siap!" Balas mereka, "Haaa? Cepatnya!"

Semasa aku di sana, ada pasangan yg sama2 last review utk draft kad mereka. Aku yg berhampiran melihat je kelibat pasangan tu. Mungkin banyak masalah yg timbul kot...tu yg aku tgk muka pelanggan perempuan tu mcm tak puas hati jer, bila bercakap pun mcm kasar sikit.

Aku cume nak komen la kan, memang la designer tu buat silap...tp jgn la nak buat muka singa atau tunjuk sgt tak puas hati tu. Cuba ceriakan suasana..cakap baik2. Takdala designer tu pun tertekan.

Macam kami, ntah berapa kali tukar layout peta...sekali pandang nampak silap..pastu print. Semak lagi..tgk ade salah lagi. Print lagi. Sampai adik tu ckp, "akak ngan abg tgk btul2 tau pasni...sebelum print" :P Tapi kami takdela nak buat muka masam. Gelak2 lagi ade la...haha. Terima kasih Wani, kerana cukup memahami kehendak kami :D

Kad undangan ni...aku nak pos pun maybe sebulan sebelum majlis. Kang pos sekarang, misplaced plak ye tak?

sedang membelek ape yg perlu


terima kasih la dik Wani, tanpamu tak jadila kad kami ;-)


yey...kad dah setle...sila chenyummmmm! :D


UPDATE

Haha malas nak updet entri baru, updet kat sini je lah yer...cume nak bgtau Fuzuri Design Blog UPDATE! Jangan marah haa :D

14 Komen:

@yue said...

ye btul..
at least dh lps beban bla 1 perkara tu dh siap..leh proceed yg len lak..

*nak!nak!nak kad! he he he

ungu violet said...

saya buat kad online, tak penah tgk draft kat kedai..tak penah tgk pun mcm mane rupa kad..everything via email je..

tapi hasilnya sangatttttt menggembirakannn!!!!hehe..


*bila majlisnye hanie?

Suraya said...

wah.. dah nk siap da kad.. besh nyer.. nk satu..leh?

The Mrs-Bride said...

hehehe.. samelah wat kt LH gak! tp designer nye cina.. me pun byk kali gak laa ulang-alik.. siap dok berkampung lama kt situ sbb nak betulkan peta.. :)) tp puas ati gak! sbb lepas tu ada member sorang tiru kad kitorg sebijikkk! tp material dia n color merah dia off sket dari mine.. tension gak! tp nmpk laa yg card kitorg cun sampai ada yg nak tiru.. hahahaah! perasan sudahhh.. btw, x sabar tgk hanie kawen.. sure cunnnn! ;)

Mrs. Amie said...

yeay yeay dah siap... tggu invitation jer la kita nie yer..

masa time amie dulu (wah, dulu katanya...pengantin lapok la kata...), thru e-mail jer dgn org Indonesia tue... dahla payah tak paham bahasa melaysia.. tapi 2 kali jer betulkan... bila time pick up sume perfect!

m@Ri@ said...

wah...bile majlisnya..tahniah dah siap satu kerja,.,.

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

LH CREATIVE de best laa.. :D

Memey Anuar said...

hanie,
my cousin yg nk kawen 6/6/09 dah siap pon and dah ambik pon kad nya feb lepas. hehe

skang tgh menggedik x sabar nk pos :p
tp mmg la, anta skang alamatnya misplaced atau mmg org dah lupa la hehehehe

Dayu said...

dia menyinga sbb masa dah suntuk kot hanie
kalau dayu pun boleh terbuat muka menyinga mcm tu
majlis hanie bila ni??
takde lah lambat sgt lagi kan...

*kad kawin kami baru siap print, tu pun my side je. majlis kat pahang tak buat pun lagi..

[ Hanie ] said...

@yue:
tu la..byk lagi ke eh bende nak buat? huehue terblank kejap :D Mau kad kah? heeee malu I.....! :P

ungu violet:
really? sgt bertuah. Sure tak tido lena kan pikirkan hal kad ni pun takut silap ye tak? heheh

Suraya:
alhamdulillah..hehe insyaallah :D

The Mrs-Bride:
haha penah jgk berkampung kat LH tu, sebab byk bende sgt kami ni nak tanye itu ini..kad mcm ni, byk mcm ni, tambah itu ini..brap harga. Tu sampai tauke pun tatau nak kate ape..die angguk saje! hihi.

Mrs. Amie:
hik2...tersipu malu guer. Wahh sgt bertuah. dorang mmg pro eh? sbb tu takde yg silap ;) bagus2

m@Ri@:
hee majlisnya? majlisnya...majlisnya? :D Tungguuuuu! :D

tRuly tO be mYself 'Qa~:
hehe..tu la, LH ni popular, asal dpt kad jemputan dari org lain..tgk belakang kad, dari LH. Tu yg termelekat jgk ni hehe

Memey Anuar:
hehe wahh tak sabor2 dah yer? :D Tu ar, hanie ni ambil awal2...jgn lipas duk mkn sudah...mahu nangis tak sudah dibuatnye huuu

Dayu:
hee..rase mcm date kawen dorang tu, awal bulan 5. Tp bile designer dorang bgtau, siap within 1 week...dua2 terkejut. Tak sangka begitu cepat hehe. Wahh sudah siap jgk kah? bagus2. Rajinnya buat sendiri eyh

hidden.wing said...

suke nye dier kad dah siap heee...!!

[ Hanie ] said...

hehee..musti ar suke :D

mieza said...

kad kite pon dah siap, tp kite buat dgn jiran LH kat jalan brunei ape tah..kedai art one je..

tp tahla beb tang muka menyinga ke ape tu, dah 2x p kedai tu mesti my mood tak ok dgn mr fiance..cam ada je mende yg tak kene and kitorang terpaksa bertekak dlm suara yg tenang haha sedangkan hakikatnya nak ckp kekuat je..

tp papehal pon dah setel..tgh dlm proses melipat kad je ni hehe

[ Hanie ] said...

ouhh yeker...situ mmg byk kedai printing kan? ;)