Monday, March 23, 2009

Boleh You All Buat Kesimpulannya?

Awal pagi tadi, masa aku sedang tunggu bas, adalah sorang mamat ni yg gaya2 mcm remaja, tetibe jer tegur aku dlm agak mencurigakan:

Mamat:  Die dtg dekat, jeng jeng jeng, Akak, nak mintak tolong boleh?
Aku: Tolong apa?
Mamat:
Duk terpinga2
Aku: Tolong apa? Nak naik bas pegi mana? Aku ingat dia nak tanya no bas
Mamat: Nak duit, 2 ringgit
Aku:
Tanpa pikir apa, terus aku bukak dompet kasi RM 2 sambil tanya, nak pegi mana. Dlm kepala aku, agaknya die tercicir wallet ke ape la kan..nak naik bas takde duit.Bersangka baik ok!
Mamat: Duk terpinga2 lagi...
Aku: Ni nak pergi mana? sementara bas dah nak dekat sampai depan aku.
Mamat: Nak ikut akak
Aku:
NAK IKUT BUAT APA ??! Huuuh.
Mamat: Nak ikut akak la

sampai aku dah naik bas die terjegat kat situ lagi

Lepas dlm bas tu, kepala aku duk pikir ape kena dgn Mamat tu eyh? Buat ape die mintak duit tu sebenarnya? Dia nak pukau aku ke? Ke dgn duit 2 hengget tu die nak bwk pi bomoh? Santau aku?

HAihhhhh....tolong tolong.

Nak sedapkan hati mmg la boleh, agaknye die mmg perlukan duit nak makan kot.

Tapi yang ayat tak berapa nak sedapkan hati ni... dan membuatkan jantung mcm nak tenggelam ni.

Yang dia nak ikut aku tu buat apa? Gaya mcm waras, mmg tak nampak mcm org gila pun. Hishhhhh.

9 Komen:

@yue said...

kesimpulannya:

simpul tali..simpul biawak..haha..

oih brani ko bg duit dik non..
tah la susah nk caya la skng ni..

nanonano said...

err so kesudahannye??
die ikot x??

Mrs. Amie said...

dia ada tekanan jiwa..cewiit..teka jer ok!haahaha

Fuzuri San said...

mungkin dia nk rompak bank dan sengaja cicirkan duit yg telah ada cop jari hanie.. har.. har.. har..

Dayu said...

hhmmm...pikir..pikir
nape erk??
dia berkenan ngan hanie kot
manusia mcm2 perangai...
tapi takde pape lah
insya allah dia tak buat pape diluar jangkauan

wiena said...

beraninya kamu...

xeea said...

kamu dah kena pow tu.

seram pulak bila part 'nak ikut akak tu'. hati-hati lain kali.

green apple said...

ni pehal cerita tergantung ni?
nak suruh aku sambungkan karangan tersebut di atas ke apa ni?

[ Hanie ] said...

:

@yue:
haa tu la..time bg tu tak pikir ape pun, niat nak tolong..lepas kejadian, seram sejuk pon ade.iskkk

nanonano:
err hehe cite mcm tak abis eyh? Tak die tak ikut pun, duk tercegat situ la sampai kite naik bas. kalau ikut balik...mau ku bersilat kot atas bas tu huu

Mrs. Amie:
isk2...tekanan jiwa eh, mungkin la kt...nampak gaya pun mcm blur2...mimpi ngeri mlm sblom tu kot..dgn kite2 terkena skal hish

Fuzuri San:
hamboi hamboi....ambik cap jari eh.. tak kire, sy kene tangkap awk org pertama kena jadi saksi ok? huu

Dayu:
hishh kalau berkenan pun, buat ayat senonoh and macho skit boleh tak? ni nak ikut plak..taktik lama tu...taktik lama :D

wiena:
hehe, berani? dlm bas ketaq lutut tak hengat dah wina...mau putih biji mata dah kot huu

xeea:
sib baik die pow 2 hengget...kalau kena pow 2 ribu? mane nak cari, mkn pasir ar pastu hish2 tu la...lpas kejadian tu, mmg akan meng'alertkan diri ini

green apple:
hahah boleh jgk kalau kak D rajin :P Citer nye, lepas naik bas tu, dah wassalam dah pun. Die duk tercegat memblurkan diri lg kat bas stop tu. Yg kita ni dlm bas pun blur...blur mcm mane boleh terbagi plak duit tu kat mamat tu. Iskk